1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. IwyMe

IwyMe Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2023
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    30
    Од лично искуство можам да кажам дека преголеми разлики во годините не функционираат најдобро но сепак се зависи од тоа што ти лично сакаш и какви потреби имаш. Бев во врска со 15г постар партнер. Тој беше во неговите почетни 40 јас во доцни 20. Предности се тоа што имаш работа со оформена личност, стабилна финансиски, тој имаше кариера и решено станбено прашање. Недостатоци беа осудата од страна на опкружувањето, исто така тој беше секогаш во улога на авторитет дека нели повеќе искуство има, различни гледишта на работите и слични работи.

На t.a.m. и Sweetymk им се допаѓа ова.
  2. t.a.m.

t.a.m. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2021
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    218
    Годините се само бројка дури во денешно време подобро е жената да е постара од мажот.

3. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.185
    Не се сложувам целосно, мажите покасно созреваат. Јас на 27 што да правам со помлад:whew:
    Јас оформена, самостална, стабилна, некако не ми парира..
    Или др пример, она 40 он 30.
    Она зрела он ко лале само што процвртал :D

На sino.o.oka, Just.do.it, NPN и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Nema vrska toa ima mnogu na 40 sto odat so 30 ili 27 sto odat so nekoj od 22,3 barem jas sto gi znam
    Sega ima edna od 39 odi so eden od 22,3 godini premnogu razlika, ama nekako se se svrte na toa zenata da e postara od maskoto a zosto taka neznam, moze e vo moda poslednite godini
    Kaj mene e obratno decko mi e postar skoro 10 godini od mene pa nemam.problem:)
    Verojatno e taka i koga zensko e postaro od masko ako nekoj se sakaat zosto da ne
    Poznatite obicno sekogas odat so postari zeni ako e momceto 20 zenata 30 i taka nesto slicno:)
    Do 5 godini ne se nitu primetuva dali ona ili on e postar pa ne go ni smetam za golema razlika ako zensko e postaro do 5 god od masko za masko sekako e normalno da e tolku postaro od zensko

Последна измена: 6 декември 2024
    На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. CheekyChick

CheekyChick Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    51
    Мислам дека разликата во години не е толку страшна се додека и двајцата сте на иста страна Се е до врската и вибрацијата што ја споделувате. Можеби поголема разлика во годините може да донесе многу искуство но исто така, може да дојде со различни цели или нивоа на енергија Лично, мислам дека е најважно колку уживате во друштвото еден со друг и колку добро се согласувате.
    Во средно бев во врска со 3 години постар од мене ,беше забавно, но искрено понекогаш зрелоста не ни се совпаѓаше, младост лудост

На Melissa_39, Arjanit2021, AAKG и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    529
    Ај другово што го наброја со разликата во години пак некако иде, ама жената 39г а машкото 22 или 23г пиши пропало. Ништо од тоа не бива, освен ако не и е за забава и секс тогаш да може да потрае некое време.

На Eni.r, Mumoftwo30 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  7. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Taka e ama ete tie si odat veke moze pola godina i poveke se zaedno, taka da ne im smeta zasto i da se zaedno im e ubavo verojatno...
    Od druga strana pak imam drugarka od 20 godini koja prestana da pise na decko od kako dozna deka ima 34 godini kaza pregolema razlika i ne bi bila so tolku postar
    Mislam sekoj za sebe i se e stvar na izbor i vkus nekoj moze saka postara a drug ne saka, na nekoj mu smeta i edna ili dve godini postara devojka a nekoj mu e okej i 15 postara
    Se noagaat ako taa sakala pomlad on postara vkusovite im se sovpagaat
    Samo ne znaci deka sekogas ke saka ako sega saka posle nekoja godina moze nema da saka bidejki mnogu ke ostari ona i taka natamu
    Ama do 5,6 god kako sto kazav e okej devojka da e postara od momce mene mi e okej i sekogas i bilo okej primer baba mi e postara od dedo mi nekoja godina i slicni primeri a toa navistina e premnogu ama koj kako si saka i se e do vkus
    Nemame site isti vkus i svakanja neli e taka?
    Ete primer jas iako imam poveke postar decko od mene, jas gi opravduvam vrskite kade devojka e i do 10 god postara od masko ne mi e nesto za neveruvanje. Ima mnogu maski koi sakaat postara devojka i ne mi e cudno
    Pretezno pomladite se tie koi bi sakale postara devojka da kazeme od 18 do 30 god mozda nad 30 mislam.veke ne sakaat mn postara moze do nekoja godina samo
    Sum bila vo razlicni drustva drugarite na decko mi koi se povozrani moi vrsnici pomladi od mene i znam sto zborat sto kazuvaat zatoa go kazuvam ova od praksa
    Primer masko od 18 bi se zabavuval i so devojka od 28 bidejki i dvajcata se mladi nemaat isti svakanja ali mladi se, ama decko od 35 ne bi se so zena od 45 i oti e mn stara veke i zrela i saka on pomlada za sebe
    Ako nemu ne mu smeta zosto nas ili mene toa e individualno i sekoj moze da se vljubi vo koj saka bez obzir na godini i slicno...

Последна измена: 7 декември 2024
  8. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.462
    Допаѓања:
    7.837
    Имав другарка која со дечкото беа разлика 10 години. Толку многу токсична врска беше... и забрануваше да излегува, болно љубоморен, контрола секаква на социјални мрежи...

На SummerGirl, злоба и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  9. Brabus

Brabus Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2024
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    35
    Годините се само бројка, за пример земете го Леонардо...

10. Alek90

Alek90 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    95
    кога мешаме познати/Холивуд, Хју Џекмен беше во брак со 13 години постара жена, 27 години беа во брак (за жал се разведоа лани).

мала/голема разлика во години, има и такви и такви успешни врски, каде има љубов и слога има и век :)

На mickey18 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.080
    Допаѓања:
    3.582
    upload_2024-12-15_7-48-40.gif

И затворот е само келија.
    Пола тема е мажи со оваа фраза, пола е жени со лични искуства. Ужас!
    Сте дочекале 30-40 години, не сте задржале жена близу ваше годиште за да оформите нешто озбилно. Па чекате да најдете некое недозреано девојче мозокот да и го исперите за да биде во врска со вас.
    Годините НЕ се само бројка, многу е чудно да бидеш со некој во врска што може да ти биде чичко!

На SummerGirl, Just.do.it, Trexane и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Vo pravo si i jas taka mislam iako kazav decko mi e postar od mene 9 godini sepak ne go opravduvam faktot masko da bide 15,16 godini postaro od zensko,
    Ostarele i ne si nasle zena u mladosta i sea nekoj stanal 36 godini i sakal nekoja od 20 ili da ne recam 18, ili pak maloletna uste poloso i 25 da e pak e premnogu mlada za nego a ne pak 18 ili 20, za na nikade i mn me nerviraat, a da se vo zensko drustvo ke svatat kolku im se odvartni takvite starci gi narekuvaat dedovci a oni mislat nesto se faci odvartno:envy:
    Nivnite generacii od zeni kako ostarele bile stari a oni ne se stari, neznam kakvo svakanje imaat

Последна измена: 15 декември 2024