Pa jas iskreno ne bi sakala iako sum daleko da imam tolkava kerka haha malku mi e onaka znaes daleko toa posto sum mlada ama ete nekogas ke dojde i toa vreme ama jas iskreno toa za moe dete ne bi go sakala nikad i ke ja vospituvam na nacin da ne go pravi toa da odi so starci a ako ipak se fati so takov togas ke otidam i ke se spravam so nego na nacin kako so zasluzuva pa ima i policija za toa da zaveduva maloletnicki Znaci nikad ne bi dozvolila a za drugi nemozam da zboram posto nemozam da vlijaam
Хипотетички збориме. И јас сум млада, ама самата помисла да имам ќерка во таква врска ми е одбивно, одвратно, ненормално.
Точно воглавно не можеме да влијаеме на другите. Истото јас го напшав ако таа се решила за таков колку да и зборуваме дека не треба џабе е се, тоа е нејзин личен избор. Ама заобиколуваш дека имаме право на критичко размислување и разменување на истово на форумов, сепак за тоа тој постои.
Taka e vo pravi si i jas koga pomislam da imam kerka i da ja zavede starce se ezam, pravo da ti kazam se ezam koga i mene mi se pustaat starci nad 40 i 50 a veruvaj gi ima Nejzin izbor e toa da a i ete veke ne e maloletna, ona sega misli deka e faca so odi so takov, i deka e najjaka riba a neznae so vsusnost si pravi sama na sebe...se upropastuva, Nivnata razlika e pregolema moze tatko da i bidi imam eden poznanik 06 a majka mu e 85 znaci slicna razlika moze tatko da i bidi neznam sto videla vo nego ama toa e toa verojatno nevospitana od doma I
Jas nemozam ni da zamislam so bi mu napravila na takov, neznam kako ovie nivni roditeli taka si premolcuvaat i ostavaat se na slucajnosti, da kerka im odi so nivni generacii ili mozebi i oni da se pomladi od idniot im zet
За тоа дали е воспитана, има видео каде што вели дека мајка и не и дозволувала да биди во врска со него поради разликата во години, но тој ја "украл" да живеат заедно. Сега повеќе нејзиниот дечко го сакале нејзините, отколку нејзе.
Se pomirile kutrite so da praat koa kerka im e aj da ne recam sto trebalo na vreme da reagiraat da ne i dopustaat do tolku sea e veke kasno, vprocem i ona ke svati so napravila ama kasno ke i bidi Si gi gubi najubavite godini so licnost so moze tatko da i bidi Se nadevam deka samo fejkaat iskreno
Nekoj ke kaze srceto ne znae za godini kakvi godini se toa razlika dupla, zarem mozes da se vljubis vo covek koj sto e duplo postar od tebe? Ne mi e jasno toa mene i jas imam decko postar poveke od mene okolku 10 tina godina ama toa ne e duplo duplo e premnogu ne velam deka i mojata razlika e okej ama ne e premnogu A ova sto e premnogu e premnogu do 10 tina e okej ajde i 12 preku sila iznad toa ne se soglasuvam pa ako saka i ona da e 30 a on 45 pak e mnogu vo sekoja doba e mnogu
Ако женска му е 18 - да. Во споредба е "чичко". Тука не е до самата разлика на години. И '96 (10 год разлика) да беше ќе беше груминг. Девојчето е уште дете. Другата страна има години и години искуство над то дете. Скроз друго е девојчето да беше возрасно и независно (завршва факултет, си работи, веќе има некое искуство и поголем поглед од светот подалеку од училишната клупа), а сосем друго е вака. Уште мириса на училишните предмети и драмата од средно. Еве сите сами да се сетиме кој менталитет го имавме на 15-6 години, на 18-22, 23-28 итн, итн. Небо и земја разлика. И зато во тие формативни години кои вклучуваат и рана адолесценција, голема разлика во години е проблем. Да беше постара, со целосно развиен мозок ( секош смеа ме фаќа кога спомнувам ова, чиниш чука 25 и готово нов чоек си, ама јебига ), пред се со стекнато искуство околу светот - ќе беше врска на возрасен со возрасен and who cares. Ќе припаѓаа на ист свет. Сега та полека влегва во тој свет, ама уште не е таму. Та ги нема ни "макнато нозете" во светот на возрасните, а тој "плива" таму предолго. Тој е во тој свет толку долго колку родителите нејзини. Динамиката на лошо распределена моќ е огромна. И то носи до ризик детето да биди искористено и манипулирано или то шо го велиме тука - груминг.
Ако женска му е 18, не е ни чичко ни старец, само е возрасен, да не речам стар, за неа. Би рекла, нека е и поголема разлика, ама ако девојката има над 23 години и ако разликата не е двојна, да биде мажот генерација со татко и'. Макар што, секој си знае за себе и секој родител си знае за своја ќерка/син што би одобрил. Од средно знам за девојчиња што беа во врски со постари, еден таков пар опстана и денес се во брак и со дете. Сите си имаме свое (не)нормално. За случајов поназад не коментирам, немам Тикток за да видам за што станува збор.
Фактот дека растиме и евентуално нема да се поќе деца жртвите на груминг, не значи дека било во ред то begin with. И јас знам многу примери за груминг дур јас бев средно (доминантно женско училиште, "рај" за "чичковци" шо не можат да најдат постари). И мислам то толку ми цементара зошто сум толку против деца и возрасни во врска. Пошто од прва рака видов какви се најголемиот дел од тие врски кога едната инволвирана страна е уште дете. Другото е практично исто шо кажа. Ако е возрасна - значи е возрасен со возрасен. И то е клучно за секоја врска. Или шо рече, секој си знај за себе во таква ситуација. Ама та енергија не можи да се има кога едната страна е уште дете.
Pa starec e kako ne e majka.mi e 45 godini, jas sto veke sum vozrasna ne bi odila so generacija na majka mi a kamoli dete od 18 da odi so nekoj od 43 na sto lici toa ? So nekoj postar od tatko i? I zosto toj na vreme ne si nasol zenska,zena sega mu teknalo koa veke mozat i tie od 20 i nes da mu bidat kerki a kamoli 18 ili uste poloso.maloletni, za mene se starci dupla razlika i odvaratno mi e ama sekoj si znaj za sebe i ako sakaat neka si odat, jas samo komentiram deka ne mi se dopaga toa i treba da si go znaat mestoto site postari mazi so sakaat mladi devojki, Kazav znam slucaj zena 39 kade ima decko od 23 i toa mi e odvratno ama ajde on e veke vozrasen na nekoj nacin ne. E 18 godini ama toa sto nemal.zenska.i slicno ona mu e prva se vljubil i ete si teraat a ona stara iskusna i neznam, da ne recam bolesti, mozi majka da mu bidi..
Toa se mazi koi nemozele da si najdat zena vo nivno vreme, mazi koj ostrele a nivnite generacii i tie malku i.mnogu pomladite se veke mazeni zeni, a onie koi ne se pak ne gi sakaat zatoa sto znaat sto stoka se i nemozat da im.prijdat zatoa sto znaat deka ke se odbieni, Nemaat sto da pravat i edinsvsno nekoj so mozat da izlazat e dete koe se uste e sredno ili samo sto izleglo od sredno zatoa sto nemozat i devojka od 20 plus da ja manipuliraat bidejki i taa e svesnna za razlikata i znae kolku se glupi i teski manijaci, gledaat da fatat devojce koe se uste se nema osvestsno dur se ostvsti veke ke e vo kafezot, koga ke se osvesti i za razlika i za sve moze veke ke e u brak so toj marolebec , nekoj posle se razvedat i slicno ama toa se takvi mazi koj ne se sposobni ni vo nivno vreme ni sega da imaat postara pa go baraat spasot vo deca. 40 i vise trrbalo do sea mn pati da e ozenet ne enos da lazi devojcinja ili bar da ima devojka.so koja odi podolgo vreme.. ama ne sposobnite baraat deca kade oni mislat deka se faci Ama.posle.tie deca u brak im nabivaat rogovi koa ke se osvestat pa izneveruvaat i baraat mladi pilinja za sebe ama ako taka i im trrba na starcive, zatoa sto u brak im skisni taa golema razlika i sakaat da probaat mlad a veke se u brak pak im tekni da izneveruvat i toa doaga do razvodi Zatoa starcite treba da mislat na vreme so gi ceka u brak natamu niz godinive deka taa mlada devojka utre ke bide zelna za mlad i nema.da go gleda.nego kako so go gledala negovata zbrckana koza, bela kosa ke i bide odvratno ke saka pomlad a toa nego ke.go vadi od fakt... Ama som.sakaat nekoja so mozi kerka da im bidi posle.nekoja godina toa skapo go plakaat zboram.ako zavrsat vo brak
Зоран Паљото тој 64 женаму 33. 3 месечно бебе имаат а заедно се 4-5 години а можда и поќе. Сите ги коментираја ама ете,си затераја. 18 или 20 годишно девојче е сеуште дете посебно спрема возрасен 40 годишен. Ама на денешно време се гледат парите а не возраста.