Poradi pari e so nego ne i se sviga nitu go saka, nemoze mlada zena od 33 da saka starec dedo od 64, koga znaeme kako izgeldaat lugeto na tie godini, mozi na strana ima i pomlad da si gasi strasti samo vesto se prekriva...
Лани на одмор имав прилика да забележам ваков пар (со релативно млада жена и постар човек). Сиротиот не можеше да ја прибере од што кокетираше со мажи (дури и помлади од нејзе), а детето си играше меѓу нив. Како да кажам, интересен феномен беа за набљудување. Психолошки, секако.
Ne se gluposti toa e realnost, surova realnost Starcite mislat deka mladite niv ke gi sakaat a tie posle pocnuvaat da koketiraat so mladi momcinja i ovoj se nervira i pocnuvaat kavgi i raspravii.. Ednostavno ne ide koa ne ide ne ide mlada saka mlad, mlad saka mlada star neka si odi so stara neka si imaat predvid za godinite so i kako ke pravat posle im se vraka kako bumm...
Конкретно за Паљо и слично го следам оти ми е интересен и слично. Не мислиш дека некогаш се работи за тоа дека можеби има харизам човекот, почитува, си ја гледа како што треба? Некогаш ете барала зрелост во постар и го нашла.
Ne ne mislam poradi pari e za nego ,90 posto da nemal pari nemalo nitu da go pogledne 34 godini e postar od nejze znaci mozi tatko da i bide, Stavi se vo sitiacija neznam kolku godini si dali bi bil so zena koja ima harizma i te gleda cuva i e 34 godini postara od tebe ? Dali bi bil ? Zarem nema mlad koj ke ja cuva, pazi saka i ima.harzima sekako ima ama ovoj i odgovara poradi parite Stavi se vo ista situacija i vidi Tatko mi e 30 god postar od mene znaci jas da se stavam na nejzino mesto postar od tatko mi auuu ne bi go ni gledala takov ni za prst ne bi go doprela kamoli da spiam so takov bolesti mi se povraka od takvi..
Како не бе, дај не заебавај 30 и кусур години разлика, која црна харизма бе? Одвратно е Зрелост.. пари и ништо друго А за оваа што ја коментирате странции наназад, 18 годишна со 35 годишен..секако дека ова уште поодвратно е. Самата помисла е одвратна, 17 години разлика бе.. И ко што рекоа уште дете у паметот е. Ја се надевам фејк е, пошо стварно не личи за 18, ќе се сложам со членката што го пиша тоа. Освен ради целиов аутфит и стилот вулгарен, шминката и ефектите па така да делува. Ја што сум околу 7 години постара од цурава, без претерување не 5 туку и 10 години слободно ќе речам дека помладо делувам. Ама ајде, можеби така само изгледа.. Знам дека ова не ја менува поентата, а поентата е таа. Ужас.. Разлики во години, да, но све после 9-10 години веќе е претерано ту мач, да не се лажеме. И имаат право што викаат дека е битно многу на колкава возраст се, најбитно е тоа.
Не сакам секогаш да осудувам и никогаш нема да разберам какви им се погледите, очекувањата и тежината па и на проблемите шо ги имаат, само гледам малце од поинаков агол да го гледам светот. Се додека мене не ми наштетува на некој начин, дај да го прајме малце полабав животов, секогаш сме полни со осуди и предрасуди... Не верувам да сме сите толку добри и да му ги редиме на сите животите како требало да биди, а нашите да ги остајме така или пак се мислиме дека сме перфектни?
Ne osuduvame samo komentirame i imame pravo na kritika, zatoa sluzi forumov tebe ne ti brani nikoj ako sakas slobodno opravduvaj gi i gledaj pozitivno na rabotata, jas nemozam da gledam mene mi e odvradno seto toa i gadno koa se stavam vo takva situacija si mislam poarno da ne sum ziva od kolku da spiam so cocek koj e 30 kusir postar od mene, so lici na starec obesena koza star vo faca bela.kosa ke reci zaedno da stareeme a on veke ostarel hahaha Zosto sme vo brak zosto stapuvame vo brak za zaedno da stareeme i zaedno da se cuvame a ne toj ostarel i za nekoja godina ke treba da go neguva da mu budi slyginka nitu setanje nitu izleguvanje nisto nema da ima samo doma i neguvanje na tipceto ke mu bidi kako kerka ke i skisni i zivot i sve Ne ide mora da se blisko so godini zaedno da stareat za edniot da ne se nervira od drugiot kolku e veke star i iscrpen Ti opravduvaj gi toa ne ti brane nikoj no ova e moe mislenje Taka i jas ne kazav preska deka skoro 10 godini izgleda postara od mene curava, jas kako stp sum mladolika moze i poveke od 10 ke recis tetka mi e, zatoa mislam deka fejka za godinite ama kako i da e ne e bitno toa bitno e deka ne lici toa voopsto, ama se nadevam deka na golemo fejkaat
Исто.. Мада, и не ме чуди. Искрено, девојчињава сеа многу постаро изгледаат за годините, па и намерно самите така се прават. Ете со шминката, со стилот. Тоа им е смислено нормално. За да си бркаат постари. Но, сепак во паметот одма се познава дека сѐ уште се премлади. Тука секако највиновно си е тоа возрасното магаре кое го палат толку помлади. Он е возрасниот, она е несозреаната. И да е фејк причава, и да не е, сепак овие разлики си постојат за жал, и пречести се. Ја не знам, родители имаат ли бе овие девојки или немаат? Полнолетни и да се, сепак, родител треба да ти укаже што е добро, што лошо. Е сеа, колку од нив се замараат за своите деца, или препуштени си се комплетно самите на себе, без трошка поддршка од нивна страна. И вака идат по лоши патишта. Баш ми е жал. Животот си го упропастуваат. Уствари, да, има за жал и такви родители, кои баш ги тераат да си фаќаат вакви ликови, ги бодрат, ги учат, поготово па коа ќе им кажат дека на тој начин ќе си бидат финансиски стабилни и обезбедени. У случај да е богат типот. Другото не е битно.. Катастрофа невидена.
Абе за тебе сите тетки, чичковци, дедовци...ти младолика, љепотиЦа... Ај чил малку со називите, тие си имаат на кој да се чичко/тетка/дедо, за тебе се луѓе! Во денешно време како што нема ред на ништо, годините веќе немаат никаква улога. Колку баби/дедовци надживеаа 30-40 годишни деца за нив, така да, уште еднаш, твоите роднини да си ги ословуваш соодветно на тоа што ти се, другите се ЛУЃЕ.
Мислам друга ѝ беше поентата да членката. Бар ја така сфатив. Не е тука целта да се фалиме кој изгледал на чичко/тетка, а кој на девојченце.. Темата е ”Разлика во години„ , читајте малце за шо се работи. А не одма тригернувања безвеза. Нишо лично кон тебе, само чудно ми дое.
Druga mi e poentata ne da gi oslovuvam kako civkovci i tetki i slicno.. Rekov devojkata izgleda mnogu postara od sto e dali i navistina e 18 toa rekov bidejki izgleda kako da ima nad 30 godini i zatoa rekov taka, A nekoj nad 40 sekako deka za mene e cicko kako i da izgleda, i jas ke bidam tetka za nekoj koj e 20 god pomlad od mene utre i toa e normlano i nema da se lutam ... I da toj i e cicko nejze 17 god postar ne e malku moze cicko da i bidi A jas da izgledam mladoliko so ogled na toa sto drugite luge koi ne me znaat mislat deka sum srednoskolka i me prasuvaat dali 18 imam na nekoj mesta znaci izgledam mladoliko i izgledam 10 god pomlada od curava toa e realnosta ne e falenje ne e nisto
Колку што си повозрасен толку помалку разликата у години игра улога. Од 20 годишна возразт па нагоре, таа разлика е се понезначителна.