Запознав една личност на активност која ми остави посебен впечаток и навистина ми се допаѓа. Таа е постара од мене само една година, но тоа не ми претставува проблем. Комуникацијата на активноста ни одеше многу добро, но по таа активност помина време и јас почнав да и праќам пораки, забележав дека ми враќа ама незаинтересирано. Се уште сме во контакт, но пред две недели ја поканив да излеземе и ми рече дека не може поради обврски и дека ќе ме побара следната недела. Поради трагедијата кај нас, откажавме излегувањето, а подоцна кога ја прашав кога има време, ми рече дека не е расположена за кафе и слични активности, можеби е во некој период. Исто така, живееме во различни градови, што можеби игра улога во ова. Како да постапам, бидејќи ми се допаѓа, но не можам да видам дали и јас и се допаѓам? Дали разликата од една година, која на мене не ми претставува проблем, би можела да влијае на нејзиното однесување и на тоа како таа ме гледа?
Не би требало да е проблемот во една година, ни 5 ако има силна желба да те види. Нешто друго е проблемот, чим така одбива не е доволно заинтересирана или пак се двоуми има нешто нерасчистено, или пак просто не е расположена(не би требало да трае долго)
Не би требало да е тоа проблемот. 1 година разлика е ништо. Да знаеш, има некои девојки ќе ти даваат знаци додека сте заедно во нешто, потоа никаде ги нема. Викни ја уште 2 пати. Ако излезете супер. Ако не е заинтересирана, барај друга. Не се врзувај и не се напнувај со некоја што ич не се замара со тебе.
Имав проблем за поголема разлика од 5-6 години..Се додека не се појави дечко кој едноставно ме освои.За малку ќе дозволев да го изгубам.Баш заради таа разлика која беше поголема од мојата замислена.А и сфатив дека имам чувства за него.А не се откажувам лесно од од тоа што го сакам.Едноставно се извинив-крива бев.Па се препуштив на чувствата.Сега што сака нека биде.А се надевам ќе не биде.