Се надевам дека е љубов... Многу е ретко овие врски да се на темел на љубов.. Сурова ама и реална е вистина дека најчесто мажот е катастрофа и не успева да си најде жена што му одговара според возраста, затоа што тие жени се доста зрели и многу брзо го проценат каков е и си наоѓат деца и ги вртат на малиот прст како сакаат.. Секако како во се и тука сигурно има исклучоци.. Ќе ти дадам совет, за добро ти зборувам, симни ги малку розевите очила, погледни го малку подобро, да не те изигра..
Или тоа, или е страшно добар манипулатор и знае како да збари и помладо, па со време ќе ја обликува во производ каков што сака. Девојка може да биде прилично заведена од вака повозрасен и импресионирана од него, па не би рекла дека е зрела и дека ќе го врти на мал прст. Како и да е, духовно и интелектуално никако не се компатибилни, освен од мометот кога таа би имала 30+, а тој педестина.
Da ne preteruvate malku, chill, ne e tolku seriozna situacijata , jas imam soft spot na povozrasni on na pomladi, its not a big deal. Ke me izmanipuliral kao na sila da me tera da iame nesto. duhovno ja sum pojaka, on e ateist.
Не мислев на таква духовност. Едноставно некои од нив се доста манипулативни на начин што девојка одеднаш нема да го препознае, полнолетна си, ама имаш уште многу години пред себе да формираш став за одредени работи. Ти кажувам како некој кој некогаш имал 20, а сега сум во четириесетитте и верувај има огромна разлика.
Чекај де ти, он чим имал 40, има уште три години додека полни 43, оти мажите дури тогаш созреваат. Многу поголеми шанси има она него да го изманипулира неголи он неа.
Не би рекол, зависи од човек до човек.. Ти дадовме само мислење, сакаш послушај не и отвори си ги очите, сакаш немораш.. Не те тера на сила и тука е најголемиот проблем, да те тера на сила ќе го приметиш каков е, ама многу добро те манипулира.. Не си ни 15г, ама за него си дете.
I pak ne mi odgovori kako bi mozel da me izigra? vozrasni sme i dvajcata, slobodni, neame nisto u plan seriozno...
На многу начини зависи што му се целите: може да те користи за секс, за забава, може сака жена па сега е фин културен да те врзе за него и кога ќе му бидеш веќе жена ќе почне да си го открива лицето, може му е досадно па те користи колку да има некој... Сама имаш спомнато дека е токсичен, а токсичноста е многу лоша.. Исто така каква е таа љубов ако не планирате сериозно ништо, значи нема љубов само забава..
@_Naumche_ Seksot e konsenzualen, zabavata isto taka, ne planiram brak a ni toj, liceto si go otkri on, da toksicen e mnogu. Ne planirame nisto seriozno za da nema razocaruvanje na kraj.
Млада си премногу си млада, на ова да си потрошиш и уништиш животот. Една врска и љубов се многу повеќе од секс. Возрасна си како што рече, твоја одлука е како ќе си го живееш живото, ама внимавај на крај многу да не се покаеш.
Ќе добие то шо сака и ќе те шутни. А тоа дека знаеш што правиш ќе сфатиш покасно. Сеуште си дете но сепак тое твој избор. Сепак отвори очи пред да биде касно.
А што треба да ве биде... ...ако не планирате ништо сериозно? И што правиш со човек што е токсичен многу, забавно ти е?
Абе они и двајцата сакаат само секс и забава нели сфати? Нека си уживаат додека им е убаво на двајцата и се искрени. Оваа врска секако нема да ја биде на долг рок, а па уште помалку да заврши со брак.