1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. Passenger555

Passenger555 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2021
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    39
    N
    Нема деца.

2. Kati428

Kati428 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    851
    @Passenger555 другар прави така како што ти сакаш,како ти се чувствуваш.Ако ти е убаво,ако ти значи,биди со неа.Ама биди спремен за предизвиците што допрва ти следуваат.И разговарај со неаза тоа каде води сето ова.
    Овде сите збориме и даваме совети,ама секој си знае што чувствува.

На Snowflake97 и Лејди Гага им се допаѓа ова.
  3. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.874
    Допаѓања:
    16.023
    На тие години ретко која сака деца, ова од моја блиска што ми е разговарано и едноставно си тера како ѝ одговара (иако не оправдувам, ајде ќе речам донекаде фер е оти си кажува отворено). Ти сигурно ќе сакаш да се остваруваш како татко (можеби не сега, но околу или после триесеттата ќе ти се јавува желба) и да си ја расчистиш таа тема прво. Годините се премногу ако мене ме прашуваш. И нема врска младолико или не, едноставно битни теми се разговараат и не се „вадат“ на картата на младоликоста (ако некогаш воопшто ти е план за деца, ако не ти е тогаш немаш пречки). Поголема е веројатноста таа да те замајува, неголи обратно. Сега многу ќе ме нападнат, ама зошто не си најде некој тука-негде со годините? Епа оти и тие мажи не се лажат така лесно, а и самите си знаат зошто.

4. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    849
    Допаѓања:
    3.471
    Се ти е супер пишано, ама тој погоре пиша таа нема деца, во склоп со твојов одговор во случајот како со блиската што не сака деца веројатно и оваа можеби, можеби не сака.
    Е сега ако прифатиме дека претпоставкава е точна и не сака деца, нема што да биде со некој од нејзина генерација или постар, со оглед дека си сака убав провод, а со помлад и те како би го добила отколку со некој 45 еве и 50+. Мажи на тие години ретко кои не се остварени како родители и би и биле целна група како слободни, разведени, а од таа целна група колку вложуваат во себе и се трудат да парираат на 40+ жени, па не би рекла дека се премногу од таквите, па и слободни.

@Passenger555 инаку и јас сум во групата дека ви е голема разликата во години, ама ако и двајцата си го гледате како фаза, како период на забава и провод зошто да не.

5. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.874
    Допаѓања:
    16.023
    Да, нема. Ама не значи дека разговарале нешто повеќе на темата. Го сфатив членот дека му е битно гледањето, така да не верувам дека би успеал за нешто повеќе од она што можеби тој би сакал или сака. А како, што, нека си реши сам.

6. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    8.714
    Според мене, годините се само бројка и не значат многу. Човек може да има 30 години а да се осеќа и однесува како да има 60 и како да е крај на светот и обратно. СЕ Е MINDSET. :sun:
    Ќе ја земам тетка ми за пример, 55+ години има жената, ама духот и е како да има 30. Го сака животот, знае како да си направи да и биде убаво, се грижи за себе и за својот изглед, секогаш е со насмевка на лицето и има неверојатна позитивна енергија. Секогаш кога ќе се видам со неа денот ми е поубав и воопшто не се осеќам како да зборувам со човек што има 50 и кусур години.

Најважно е вие како и што осеќате еден према друг, и да се разберете со време кои ви се приоритетите и плановите за иднина. Можеби ти сакаш да се ожениш, деца и фамилија да си створиш, а она не е заинтересирана за тоа. Можеби едниот сака нешто посериозно, а другиот сака само забава.
    Единствено тоа може да направи проблем, ако не сте на иста бранова должина...

На DEFNEDEFO, Tam4yy, Marija_Magdalena и 4 други им се допаѓа ова.
  7. DragonFly22

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    849
    Допаѓања:
    3.471
    Да сам ќе се одлучи, му пишав и јас како ми делува оваа возрасна разлика.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Passenger555

Passenger555 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2021
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    39
    На почеток и мене ми беше само "провод и забава" па после почнаа мислењата да ни се поклопуваат,сакаме исти работи, се согласуваме, секс префектен....ама секогаш има ама.
    Кога ја прашав зошо ја а не генерациски нејзина возраст, добив одговор дека мажи на тие години се понашаат како деца, не сакаат да излагаат само дома и по казина (плус неработници)
    За овие 2 месеца излеговме на 300 места, се изнашетавме, супер заработуваме едноставно се иде перфектно. (најверојано на одмор ке одиме заедно)

На GirlLove, Sweetymk, Tam4yy и 4 други им се допаѓа ова.
  9. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.874
    Допаѓања:
    16.023
    Тогаш што т(в)е спречува?

10. Kati428

Kati428 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    851
    Другар уживај тогаш ако се разбирате и ако е тип што знае како да ужива.Ама најубаво седни и разговарај за да знаеш каде води сево ова.Со среќа.

На Marija_Magdalena, Snowflake97 и DragonFly22 им се допаѓа ова.
  11. DragonFly22

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    849
    Допаѓања:
    3.471
    За ова пишував кога пишав погоре ретко кои мажи 45-50+ можат да и парираат на жена од 40+, повеќето едноставно не вложуваат во себеси и се вакви какви ти ги опишала. Не дека се понашаат како деца до толку, туку се млитави, летаргични, се им е тешко, а да дремат пред коперација, во кладилници и казина им е лесно :)

На daylight, Marija_Magdalena, Ѕвездена и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    20.229
    Допаѓања:
    129.505
    Прашај ја дали гледа иднина со тебе, почни го муабетот за деца( ако сакаш да имаш) , за брак.. и ќе видиш како ќе биде. Да бидеме реални ти за 10 години ќе бидеш во цутот а она менопауза.. па дали и тогаш ќе биде се како сега...

На Snowflake97, Лејди Гага, anaja1 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Kostamcd

Kostamcd Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    6
    Многу филозофирате едноставно уживај го животот

На Малечка Малинка, GirlLove, Tam4yy и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Tropical Heat

Tropical Heat Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2025
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    231
    Generacija sme, ne bi bila so postar poveke od 3 max 5 god.

15. Tropical Heat

Tropical Heat Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2025
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    231
    Ne e dobra taa filozofija bas...treba da se razmisli malku pres stapuvanje u vrska

16. MrsBrown

MrsBrown Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2024
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    259
    Не ми е битно.
    Да ни е убаво и да си имаме нешто посебно, уживаме у моментите, страст, муабет, патувања, све што не прави среќни

На daylight, Timbo, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.087
    The only real answer /bow

18. Niinnsiii

Niinnsiii Нов член

Се зачлени на:
    9 август 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    5
    Не е толку важно.
    Ние сме разлика 12 години и баш ни е убаво. Заедно сме скоро 3 години.
    Годините се само бројка
    Уживајте додека можете

На daylight, Лејди Гага, DEFNEDEFO и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.269
    Допаѓања:
    17.988
    :)
    Zašto mlađe muškarce privlače starije žene?

20. Librarian_

Librarian_ Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2025
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    207
    Моја генерација only.

На MartinaV99 му/ѝ се допаѓа ова.