Форумџика на годината

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.042
    Допаѓања:
    16.656
    Апсолутно, се сè мења за 5 години. А тек за 10 да видите. :lol:

На shekerna, Polyincognito, FlirtBerry и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.123
    Верувам. :D
    Така и треба да биде, треба да се мењаме и да растеме.

На Polyincognito, Mumoftwo30 и eliesaab им се допаѓа ова.
  3. Ane_na_Bisera16

Ane_na_Bisera16 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    299
    Реално за постари жени се тие таквите.

4. Ane_na_Bisera16

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    299
    Еве јас на пример ниско сум паднала што се фатив со 40 годишен.

5. Just_a_kid

Just_a_kid Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    2.376
    Секој си има свои стандарди и знае со кој би можел да функционира.
    Тоа што јас не би можела и не сакам многу постар партнер од мене не значи дека треба да биде правило за сите.

На Mumoftwo30, FlirtBerry и Ane_na_Bisera16 им се допаѓа ова.
  6. Ane_na_Bisera16

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    299
    Da taka e ama pak ne e isto da odis so mlad I so star postoi golema razlika, mozebi ljubovta ne bira godini no se gleda razlikata fizicki. Ne e isto da te vidi nekoj so decko sto si taman I ne e isto da te vidi nekoj so postar, ona moze da si go saka od ljubov sigurno vika se sakame ama pak e star toj za nejze taka da sepak si ima razlika po mene.

Последна измена: 22 јануари 2026
  7. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    5.453
    Допаѓања:
    8.122
    Јас многу сакам да сум со постара од мене. А и не би се замарал дали некој ќе ме коментира или чудно ќе не гледа на улица.

Така да, годините не се мерило. 8)

На FlirtBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  8. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    3.619
    Ако се има љубов и разбирање не се мерило, се додека не дојде периодот кога машкото е 50 години, а жена му е 35 години или пак додека женското е 50, а машкото е 35. Е тогаш е проблем.

На SummerGirl и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  9. Albertos

Albertos Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    408
    Мислам е коректно 10 па и макс 12 години. Но не баш во секој момент од животот.

Еве еден пример од околината
    Дечкото има 37 години а таа 25 години. Имаат дете две години, кое си го воспитуваат максимално.
    Многу подобро од било која млада двојка што ја познавам.

Така да ако девојката е над 24 години, нема ништо лошо да оди и со постар. Веќе завршила образование, самостојна е, може да прошетаат заедно малку и за 1-2 години да си формираат семејство.

Според мене проблем е кога девојката е 18 а дечкото 28-30 години.
    Тогаш таа сака да излегува, штотуку завршила средно и сеуште нема почнато образование или кариера, а мажот му е веќе време за брак. Таа наместо да оди напред, мора да крати дел од својот живот. Нормално е тој да планира деца и таа лесно може да остане трудна и со тешкотии во кариерата.
    Уште ако и тој нема завршено образование и не заработува добро, бракот е осуден на пропаст.

Заклучок: Mажите созреваат подоцна, па нема ништо лошо да биде и постар 10 години.
    Така да, според мене не е правило, дека ако двајцата се иста возраст или 1-2 години разлика дека се ќе биде во најдобар ред.
    Секоја девојка би ја советувал. Подобро постар дечко но со визија за иднината и што се труди, отколку некој дечко кој го бива само за секс, и неможеш од кафеани да го извадиш.

На Lostinparadise и SummerGirl им се допаѓа ова.
  10. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    668
    Допаѓања:
    216
    A mazot da 10 - 12 godini pomal togas sto ke kazis?
    Zosto sekogas mora devojkata da e pomala 10 12 godini
    Ete jas poznavam lyge u brak kade devojkite se po 4, 5 pa i 7 godini postari od nivnite mazi
    Devojka od 20 godini nema sansi da odi so nekoj so e 30 ili 32 ima isklucoci ama od tie sto gi poznavam ne i ne
    Loso sovetuvas taa e golema.razlika i ne im treba toa nitu na 25 godisna nitu na 20 godisna postar od 12 godini
    Ako moze i pomlad neka e ili postar nekoja godina za dobro da funkcioniraat i se razbiraat
    Moe mislenje nemora da se soglasuvate so toa
    Ama jas sum osetila na svoja koza i zatoa kazuvam
    Decko mi e 10 godini postar od mene i voopsto ne se razbirame za nekoj raboti nitu on e los nitu jas ednostavno razlicni generacii se sakame ama ne se razbirame za nekoi raboti moze i stvar do karakter ali ete licno viduvanje

На Ane_na_Bisera16 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    3.397
    Ако не се разбирате и мислите дека ви се проблем годините зошто сте заедно?
    Нема врска дали се проблем годините или карактерот, ама ако не се разбирате не може да функиционирате заедно. И кај што нема разбирање нема ниту љубов. Да различни карактери, различни размислувања, ама ако не можете да најдете начин за да се разбирате никогаш нема да функиционирате заедно..

Што се однесува до разликата во годините, многу зависи, како што кажа членот пред мене, на која сте годишна возраст и самите вас дали би можеле да функиционирате...

А не се согласувам дека мажот е добро да е доста постар, затоа што покасно созрева.. Зрелоста нема врска со годините, можеш да најдеш зрел маж на 18 годин и не зрел на 40 години.

Мене лично врските кај што едниот партнер е многу постар од другиот, ми делуваат како тој постариот да е манипулатор и полесно му е помлад/а да изманипулира.

На Suze18992 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  12. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.227
    Допаѓања:
    17.590
    Членкава што се не изнапиша, не знам дали си ја читал.
    Таму е јасно дека нема никаква љубов, туку чиста токсичност, а они пак продужуваат да си играат дека се у врска.

Одличен пример за тоа како не треба по секоја цена да си со некого, само за да не бидеш сам.

На SummerGirl и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  13. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.545
    Допаѓања:
    4.169
    А здравјето исто ли е со маж 10г постар ? Не е баш така , јас не би сакала постар 10г

На SummerGirl, Ane_na_Bisera16, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.705
    Допаѓања:
    200.523
    Ќе забегам оф топик, ама здравјето нема баш толку врска со годините, колку што има врска со животен стил како прво и генетика како второ.
    Е факт е дека мажите умираат порано, ама се мислам тоа има врска со погоре наведеното.

На Polyincognito, Albertos и Annath им се допаѓа ова.
  15. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    3.619
    Не викај така, познавам голем дел што се во голема разлика со партнерите.

Да не ме сфатиш грешка ама таа ти е огромна разлика, немам против, ама се знае разлика до макс 4/5 години. Тука некаде генерациски. Сега он 10г постар пола и повеќе работи има видено низ животот и ќе бара младо јагне, не личи, буквално личи на педофилија. Или си бара жена роб да му е.

На SummerGirl, Ane_na_Bisera16, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. pinklipstick

pinklipstick Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2025
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    334
    Ова баш е најверојатна опција.

На Ane_na_Bisera16 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Albertos

Albertos Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    408
    Реално сум запознал луѓе, особено во периодот кога сум спортувал. јас бев 20, а тој околу 50-60 години.
    Човекот имаше сила и енергија многу повеќе од мене. Ми беше несфатливо.
    И реално тогаш првпат разбрав, дека витален и активен човек може многу да направи.
    Друг пример. Пријател од 20-25 години, заседен, со јадење на бургери некогаш и по два големи, без енергија немаше сила два спрата да изоди.

Дали веруваш дека сум видел дедо од 80 години, кој немал брчка на лице?
    И тоа човек кој пола век и повеќе го поминал на сонце во нива?
    Без SPF фактори и слични креми.
    Но секојдневно внесување на свежи плодови со години, свеж во умот, а верувам и дека таму доле бил во добра кондиција.

Така да сега, со толку многу материјал и напредна медицина, некогаш тој маж кој е постар 10-12 години од жената може да биде и генетски многу помлад.
    Треба само дисциплина, здрава исхрана и здрав ум.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ane_na_Bisera16

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    299
    • Пишувај на кирилица
    I so nekoja devojka sega vo najubavi godini namesto da si fati nekoj mlad pri dobri priliki ona kje se ujdisuva so nekoj cicko postar 10 godini od nejze so ne moze da najde, ne e rabotata vo karakterot parite, okolinata so kje kaze se e toa ok... Se sakaat ova ona ama pak fizicki se razlikuva postar e mnogu ednostavno. Pokasno tie takvite I se razboluvaat. Od moja okolina fala bogu I ne poznavam takvi primeri so se fatile so postari mazi, moze na forumov I ima no kaj mene ne, od moja okolina nikoja ne bi se nafatila da odi so tolku postar, toa se smetalo za nesto cudno I smesno, nisko nivo ednostavno, I tie zeni se ismeani deka odat so takvi od nekoj inetres, ne osuduvam nikogo tuku imam video od iskustvo.

Fizicki se razlikuva ne e poradi drugo. Ne e rabotata koj sto kje kaze I nema pravila no ednostavno si ima generaciski jaz I toa e toa.

Последна измена од модератор: 1 февруари 2026 во 07:48
  19. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    668
    Допаѓања:
    216
    Aman do tolku li se razlikuvaat ? Po sto se razlikuvaat tolky fizicki ako devojka e 25 a maskoto 35 ?
    Rabotata e vo toa sto kopnees po pomlad osobeno ako toj postariot ti e prv decko,
    Neznaes kako e so tvoja generacija i mozes lesno da izneveris ova e moe viduvanje a ne deka e loso postariot zavisi kako za koj
    Postariot poveke te titre, gleda, pazi, mazi ama kopnezot e drygo, taa devojka ke kopnee za pomlad i nisto da ne i fale ednostavno sekogas ke ima na misla moze nekoj ke se pojavi ova ona pomlad ke pokaze vnimanie i moze ke se podlaze,
    Ne zatoa sto e losa ili decko i e los bidejki mladiot e mistierija za nea ne bila nikogas so takov ..
    Zatoa postarite neka go imaat i toa na um ne e se crno belo so devojkite so tek na vreme moze da se smeni mislenje da sakaat pomlad a ima iskucoci i sekoja cest za takvite...

20. Ane_na_Bisera16

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    299
    Ne lici ednostavno, no toa e induvidualno koj saka neka odi so starci, toa e nisko.

Последна измена: 2 февруари 2026 во 11:11
    На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.