Ви благодарам на сите што ги споделивте вашите размислувања со мене. Од страна гледано е многу лесно, не е важно што ќе кажат другите, ништо не е важно. Но кога тоа ќе се почуствува на своја кожа, тогаш е нешто друго. Никому не му го посакувам ова... Ова е тунел без излез... Не е толку ЛЕСНО
Човекот кој го сакав највише на цел свет беше постар од мене 6-7 години... и сватив дека тој со мене бил од чиста досада како што е сега и со таја к**вата со него но сега понечно си засакав дете кое е врсник со мене и супер ни е за сега
Брат ми е помал од девојката 1и пол година (а тој има 25 години) - па се сложуваат. Зависи, битно е вас да ви е убаво и да има хармонија. А мене ако ме прашате, не можам да се замислам со помлад дечко.
Кој пробал знае. За мене нема никаква разлика дали е 1,2год помал. Се е индивидуално,а зависи и во кој период од животот. Тој 24, таа 25 не се забележува толку. Ама кај тинејџерите да, нели машките покасно созреваат, башка па и помал equals babysitting. Кој има нерви може да проба и на тие години.
Мислам дека годините не се некој пресуден фактор, се е до индивидуалноста и сфаќањата на секоја личност посебно , познавам многу кои се во врска или брак со партнери кои се значително постари од нив (7,8,10,11 години) Јас со дечко ми сум разлика 9 години и воопшто не ја ни забележувам не само поради тоа што физички делува многу помлад од она што е, туку и размислувањата, начинот на забавување, темите на муабет ни се исти . Едноставно преубаво ми е со него, се чуствувам како да сум во врска со врсник
извинете вака али што би јас делела 19 годишна девојка со 35 годишен маж? каде се тука заедничките интереси? никаде!
кога би размилила дека би можел татко да ти биде едноставно треба девојките да се помират со тоа дека со мн постари мажи иднина нема!
Луѓее помагајте!!! Уште од мноогу одамна си пишувам на фб(и се гледаме дури и додека бев со бившиот) со еден другар на мојот братучед ама проблемот е тоа што он е 1 година и 5 месеци помал од мене а јас се заљубувам ... незнам што да правам коа сум со него ми е многу убаво но моите другарки мислат дека е многу мал за мане ....
па нема врска де, може детето изгледа повозрасно ! ехеее, познавам парови каде девојката е 2-3-4 па и повеќе години постара, па пак функционираат супер, само што не очекувај, машко од 8 одделение да размислува на твое ниво,така да за сега немој да си планираш нешто пооосериозно Aко ти е за мување само, не се замарај
Јас првпат коа го видов помислив дека е 3 година ... за размислување можам да кажам дека доста паметно размислува а и плус рокерче е
епа тогаш не се замарај што ќе ти кажеле другарките кои се па тие тебе да ти кажуваат дали бил помал?? тебе ти се свиѓа---да---- епа мувни го
Дај, најсериозно, не ме смеј вака во оваа глува доба. Што виде кај дете 8мо одд????? Ај да беше ти 3та на факс, а тој 2ра средно, повеќе ќе сфатев, отколку оваа разлика-2ра средно и 8мо одд. Искрено, можеби за неколку години би функционирале, ама сега-НЕ! И не залажувај се, сепак тој е ДЕТЕ, машките почнуваат да созреваат покасно од женските. И плус, а бе сакаш дете да си шеташ ??? Сепак твој избор, ова е само мое мислење.