Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    :rofl: Одложи го тоа плачењето за уште некоја годинка, 35 се супер години .... а ако и понатака стоиш на ставот .... почнуваме со ;(

2. bbeebbee

bbeebbee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    што мислите за врска од 15 години девојка и 20 мачкото.. ? ви благодарам однапрет

3. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Јас сум за не, знам дека љубовта нема граници, но ова е мое мислење. Многу фактори ќе ви влијаат на врската. Некако од секогаш сум гледала на тоа дека е една разлика кога се во прашање 15 години со 20, и 20 со 25 на пример.

4. bbeebbee

bbeebbee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    но се познаваме подолго време и до сега фала богу немам никаква лоша навика кај него забележано ..едноставно ништо не ми смета кај него а и на него кај мене и се гледаме редовно ... среќни сме кога сме заедно не навалува за интимни да бидеме па дури ме има носено и кај него дома седевме сестра му беше дома (моја школска другарка во исти клас сме) едноставно си немаме замерено за ништо тој секогаш ме изветува каде бил со кого иако јас не го прашувам за тоа .. и јас му кажувам нему...понекогаш се плашам да не го изгубам ,но кога ќе ги слушнам од него дека има некои планови за во иднина за нас двајцата едноставно се топам но не го покажувам тоа пред него ...па дали мислите дека можеби е ова некој почеток на некаква љубов? дали би успејале? фала многу однапред...

5. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Можете да успеете, ако е он зрел за своите години и те разбира сериозно а не те гледа како зае*анција. :)
    Мене ми е многу разликата, но ти си знаеш. За тебе станува збор, а не за мене. :)

6. bbeebbee

bbeebbee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    благодарам за одвоеното време што го кажа своето мислење... инаку да тој е многу сериозна личност која не лаже ,не крие ништо си кажува што сака и што мисли ...дури ми прости и еднаш неверство тоа беше пред 6 месеци ..што би кажале на тоа ?

7. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Не е прв кој простил неверство, очигледно му значиш. :) Само внимавај да не дојде до момент кога ти ќе треба да го простиш истото.

На bbeebbee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bbeebbee

bbeebbee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    па не очигледно е дека не е таков...ни на зафрканција не спомнува други (барем пред мене) инаку незнам дали да му дадам јас до знаее дека ми значи или да бидам ладна каква што сум до сега ... за да не го изгубам незнам како да постапак па затоа прашувам дали можеби е потребно бар веќе по толку време по 8 месеци да му кажам бар едно Те Сакам (секако тоа и го чуствувам ) но сепак не сакам да ме помисли и за некоја лесна девојка ...

9. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    А како едно те сакам би направило да си лесна девојка?

10. bbeebbee

bbeebbee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    па да не помисли дека на секого го кажувам тоа ... иаку ќе биде првиот на кој би му го кажала тоа... само сакав да прашам како да му ја покажам јас својата љубов што ја чуствувам за него ... и колку тој ме прави среќна...

???

11. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Онака како што ти сметаш дека тој би бил среќен. А како би помислил едка на сите им го кажуваш тоа кога сте 8 месеци заедно?

12. bbeebbee

bbeebbee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    па за претходните ...

13. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Ако имаш сега 15, тогаш да зацртаме дека си имала 14. Единствено ако е глуп како магаре и нема грам мозок би помислил дека на тие години си можела да сакаш неколку луѓе. :)

14. bbeebbee

bbeebbee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    па претходниот беше таков затоа и се разделивме беше премногу љубоморен и стално ме испрашуваше за претходни.постојано мислеше дека ќе го ианеверам а не му давав повод за тоа... затоа сега страхувам .. мозеби не сум во прамо што за некој претходно го осудувам сегашниов .. нез што да направам

15. Sunshine555

Sunshine555 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    69
    ;) Јас мислам дека годините во врската се важни, иако сакаш некој не може сега некоја млада да биде со старец, да гледаме релано на работите.
    Сега некоја млада девојка најголем сон и е да се омажи и да има деца, да направи свое семејство. И ќе се омажи со некој дупло постар од неа и што сега? Ќе имаат деца и што децата кога ќе наполнат 15 години отиде татко им. И може трауми да им се направат па да ги зафаркаваат за некој постар родител што го имаат, или старомодното сфаќање на работите кај некои. Па според тоа мислам дека разликата во годините е важна,но тоа е мое мислење. ;)

16. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Немора да бите битна доколку се рабори за разлика од 5 до 6 години, но замислете девојка 16 типот 32-33? Некако не иде сепак треба да постои некоја граница!

17. bbeebbee

bbeebbee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    па ние сме 5 години разлика...сепак не ја чувствуваме таа разлика дека воопшто постои..но сепак ете побарав ваше мислење инаку и јас сум проти врска девојка 17 а типот 27-33 ...сепак фала ви

18. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Некој ќе рече, не се битни годините битна е љубовта. До некаде е во право, но не целосно. Да од една страна разликата во години на почетокот ќе се осеќа многу повеќе (да речеме девојката да има 19, машкото 27-28), но подоцна и не толку ( кога таа ќе има 24 а тој 32-33) и не толку. Еве моите се пример за тоа, разлика се цели 8 години, а имаат преубав брак ( јас да би имала здравје боже некогаш барем половина од нивниот брак , би се сметала за навистина среќна личност). Од друга страна и не ја оправдувам таа разлика (пак ќе го посочам примерот со 19годишна девојка и 27-28 годишно момче), па што видела девојката од животот за да се врзе за некој постар, кои гледа сосема поинаку на животот. Додека таа ќе се спрема за излагање, он ке збори колку утре има работа на работа, и колку е уморен. Само од таа причина, но сепак додека има разбирање, компромис, и љубов мислам дека се може да се надмине па дури и оваа разлика во години!

На Sunshine88 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bbeebbee

bbeebbee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    па да тоа е премногу мозеби рзлика а може и не незнам секој си знае за него ..и како ум е убаво на двајцата така нека прават ..како што тие мислат и нештата што ги прават среќни заедно да ги споделуваат така да сепак не се важни годините (се разбира во толеранција од 6 до 7 год најмногу)

20. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Што би рекле ако машкото е 15 а девојката 18? :D