Одложи го тоа плачењето за уште некоја годинка, 35 се супер години .... а ако и понатака стоиш на ставот .... почнуваме со
Јас сум за не, знам дека љубовта нема граници, но ова е мое мислење. Многу фактори ќе ви влијаат на врската. Некако од секогаш сум гледала на тоа дека е една разлика кога се во прашање 15 години со 20, и 20 со 25 на пример.
но се познаваме подолго време и до сега фала богу немам никаква лоша навика кај него забележано ..едноставно ништо не ми смета кај него а и на него кај мене и се гледаме редовно ... среќни сме кога сме заедно не навалува за интимни да бидеме па дури ме има носено и кај него дома седевме сестра му беше дома (моја школска другарка во исти клас сме) едноставно си немаме замерено за ништо тој секогаш ме изветува каде бил со кого иако јас не го прашувам за тоа .. и јас му кажувам нему...понекогаш се плашам да не го изгубам ,но кога ќе ги слушнам од него дека има некои планови за во иднина за нас двајцата едноставно се топам но не го покажувам тоа пред него ...па дали мислите дека можеби е ова некој почеток на некаква љубов? дали би успејале? фала многу однапред...
Можете да успеете, ако е он зрел за своите години и те разбира сериозно а не те гледа како зае*анција. Мене ми е многу разликата, но ти си знаеш. За тебе станува збор, а не за мене.
благодарам за одвоеното време што го кажа своето мислење... инаку да тој е многу сериозна личност која не лаже ,не крие ништо си кажува што сака и што мисли ...дури ми прости и еднаш неверство тоа беше пред 6 месеци ..што би кажале на тоа ?
Не е прв кој простил неверство, очигледно му значиш. Само внимавај да не дојде до момент кога ти ќе треба да го простиш истото.
па не очигледно е дека не е таков...ни на зафрканција не спомнува други (барем пред мене) инаку незнам дали да му дадам јас до знаее дека ми значи или да бидам ладна каква што сум до сега ... за да не го изгубам незнам како да постапак па затоа прашувам дали можеби е потребно бар веќе по толку време по 8 месеци да му кажам бар едно Те Сакам (секако тоа и го чуствувам ) но сепак не сакам да ме помисли и за некоја лесна девојка ...
па да не помисли дека на секого го кажувам тоа ... иаку ќе биде првиот на кој би му го кажала тоа... само сакав да прашам како да му ја покажам јас својата љубов што ја чуствувам за него ... и колку тој ме прави среќна... ???
Онака како што ти сметаш дека тој би бил среќен. А како би помислил едка на сите им го кажуваш тоа кога сте 8 месеци заедно?
Ако имаш сега 15, тогаш да зацртаме дека си имала 14. Единствено ако е глуп како магаре и нема грам мозок би помислил дека на тие години си можела да сакаш неколку луѓе.
па претходниот беше таков затоа и се разделивме беше премногу љубоморен и стално ме испрашуваше за претходни.постојано мислеше дека ќе го ианеверам а не му давав повод за тоа... затоа сега страхувам .. мозеби не сум во прамо што за некој претходно го осудувам сегашниов .. нез што да направам
Јас мислам дека годините во врската се важни, иако сакаш некој не може сега некоја млада да биде со старец, да гледаме релано на работите. Сега некоја млада девојка најголем сон и е да се омажи и да има деца, да направи свое семејство. И ќе се омажи со некој дупло постар од неа и што сега? Ќе имаат деца и што децата кога ќе наполнат 15 години отиде татко им. И може трауми да им се направат па да ги зафаркаваат за некој постар родител што го имаат, или старомодното сфаќање на работите кај некои. Па според тоа мислам дека разликата во годините е важна,но тоа е мое мислење.
Немора да бите битна доколку се рабори за разлика од 5 до 6 години, но замислете девојка 16 типот 32-33? Некако не иде сепак треба да постои некоја граница!
па ние сме 5 години разлика...сепак не ја чувствуваме таа разлика дека воопшто постои..но сепак ете побарав ваше мислење инаку и јас сум проти врска девојка 17 а типот 27-33 ...сепак фала ви
Некој ќе рече, не се битни годините битна е љубовта. До некаде е во право, но не целосно. Да од една страна разликата во години на почетокот ќе се осеќа многу повеќе (да речеме девојката да има 19, машкото 27-2, но подоцна и не толку ( кога таа ќе има 24 а тој 32-33) и не толку. Еве моите се пример за тоа, разлика се цели 8 години, а имаат преубав брак ( јас да би имала здравје боже некогаш барем половина од нивниот брак , би се сметала за навистина среќна личност). Од друга страна и не ја оправдувам таа разлика (пак ќе го посочам примерот со 19годишна девојка и 27-28 годишно момче), па што видела девојката од животот за да се врзе за некој постар, кои гледа сосема поинаку на животот. Додека таа ќе се спрема за излагање, он ке збори колку утре има работа на работа, и колку е уморен. Само од таа причина, но сепак додека има разбирање, компромис, и љубов мислам дека се може да се надмине па дури и оваа разлика во години!
па да тоа е премногу мозеби рзлика а може и не незнам секој си знае за него ..и како ум е убаво на двајцата така нека прават ..како што тие мислат и нештата што ги прават среќни заедно да ги споделуваат така да сепак не се важни годините (се разбира во толеранција од 6 до 7 год најмногу)