Форумџика на годината

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    ^^^Jaс би рекла и двајцата сте зелени, и мислите оти се што лета се јаде. Јас сите петнаесетгодишници што ги познавам не знаат сами лепче да си намачкаат, така да, глупаво, ептен глупаво |(
    И по незнам кој пат кажувам, разликата од 8 години(која патем е и кај моите) не е страшна кога е во прашање однос 20-28, ама ако е 20 со 32,3,4 е богами судир на генерации.

2. hiphopgirl

hiphopgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    190
    познавам една девојка која има сега 16 години(тогаш имаше 14 )и има дечко(т.е старец е веќе)некаде околу 50 години :o :o :o
    која разлика ?? тој татко може да и биде.. а тие се сиромашни таа нема татко.. мајка и знае за него дури и кај него се преселиле... мислам ужас тоа уште од толку малечка да се упропастува ...
    сега се знае дека заради пари оди кај него иако тој не е богат туку како мајстор таму згради што прават она. ова..
    Ужас! и во никој случај ова не го оправдувам!

3. Anagard89

Anagard89 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Јас сум 22 години,тој е 35 години,веќе пола година сме заедно.На почетокот све беше во ред,по негова иницијатива излегувавме,муабетот ни беше супер.Последниов месец несто не е во ред,и самата не знам што се случува,дали му е било само извесно време да биде со мене,или тоа треба да го прифатам како нормално во нашата врска,затоа што разликата ни е голема.Мене лично не ми пречи тоа што е постар од мене толку години,затоа што мене ми одговара да сум со таков човек,сериозна личност сум,и не сакам да си имам работа со деца.Доколку има некој/а со поголемо искуство да ми даде совет што е најдобро да направам,дали да се жртвувам за него,или да не си го губам времето на празно...

4. ohoho

ohoho Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    100
    и јас и сопругот сме поголема разлика во години но нашиот брак функционаира беспрекорно(веќе имам кажано во неколку наврати во други теми).Ако си спремна да се откажеш од некој работи и тој исто така мислам дека ќе бидете задоволни и двајцата.Па секогаш мора да се прави компромис безразлика дали дечкото е постар 3 или 13 години,едноставно сите луѓе немаат исти интереси.Не верувам дека му е целта за само одреден период со тебе,ако вашата љубов е голема,седнете,разговарајте со отворени карти,сигурна сум дека ќе најдете НЗС.Позз ти посакувам среќа :*

5. Anagard89

Anagard89 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Дали сите мажи кои се во врска со помлади девојки се толку затворени на почеток,бидејки ова за мене сепак е уште почеток,треба на некој начин да се потрудам да почне да зборува за било што пред мене или е рано за такви работи,бидејќи тој ми има кажано дека со тек на времето све ќе си дојде на место...

6. oceangirl

oceangirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    70
    ^
    Прво,ако мислиш дека се жртвуваш тогаш нешто не е ок со целава работа...
    никој за никого не вреди да се жртува....
    ако не си задоволна со нешто во врската тогаш треба отворено да разговараш за тоа...
    и да се обидеш да го разрешиш ако е можно тоа...
    овде нема врска дали е помлад или постар...
    отворен или затворен во однос на некои работи не зависи толку од годините туку од карактерот на самата личност...
    многу битна работа е да се дефинира целта на ваква врска...
    каква и да е таа..на долги или на кратки патеки...треба да им одговара на двете страни...
    и двете страни да имаат желба да истраат на таа цел...

7. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    погрешно си сватила не реков дека јас сум 18 а дечкоми 15 :D туку во мојот град гледам вакви парови и сметам дека е премного глупо па ве прашав за ваше мислење :)

8. Uspeshna

Uspeshna Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Мислам дека разликата во години нема никакв улога во врската и не влијае доколку двајцата партнери сакаат да бидат заедно. Точно е дека треба да се откажете од некои работи но ако се сака се се може. Работите кои сакате да ги правите а одговараат на вашата возраст секогаш може да ги правите со вашите пријатели а тој со неговите.

На bbeebbee му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bbeebbee

bbeebbee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    точно !

10. fiesta

fiesta Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ми се допага еден дечко, многу време се допишуваме но проблемот е што тој има 35 години а јас имам 20 и незнам како да постапам дали да прифатам да се забавуваме,затоа што разликата е 15 години, ве молам за совет :) :worried:

11. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Барај младо мевце (ко што тој бара). Капиш? Мнооооооогу работи има тој поминато за кои ти не ни сонуваш дека постојат.

На milicka19, karak и fiesta им се допаѓа ова.
  12. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    мене лично би ми сметало голема разлика во годините. Оправдувам разлика до некаде 5 години, но не и од 10-15 г. Сега на пример кога ти ќе си 20 а тој 30 нема да се приметува разликата, но подоцна кога ти ќе бидеш 30 а тој 40 знаете колку се приметува ? исто како ќерка ке сте му на тој човек :)

На milicka19 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. tea94

tea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    0
    А што мислите за 17 годишно девојче и 36 годишен маж??
    Баш би сакала да чујам мислења.. :) Би ми помогнале !

14. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Мислам педофилија, ќерка можеш да му бидеш.

15. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Баш како што напиша и самата: ДЕВОЈЧЕ и МАЖ.
    Доколку ова девојче си ти, слободно можеш в полиција да го пријавиш.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Моите родители се во брак повеќе од 25 години. Разликата помеѓу нив двајца е цели 12 години :) , прилично доста. Да речеме, мојата мајка имала 18 години, кога го запознала, 19 кога започнала да живее со него, 20 кога ме родила мене, по година и пол се створил и братов мој :^) . Во нивниот однос до сега и немам заприметено некој посебен проблем во комуникацијата, освен стандардните падови и подеми, какви впрочем има во секоја врска. Најверојатно, тоа си потекнува од самото тоа, какви карактери се двајцата, колку си одговараат, колку се совпаѓаат во своите интереси и погледи кон светот. Кај нив, очигледно тоа совпаднало прилично добро :), бидејќи мајка ми отсекогаш била верниот советник на татко ми, кој и ден денес не може да издржи цел еден ден без неа :lol: . Си има човекот потреба да и прераскаже се што му лежи на душата, пак ако треба и од крај на светот она да си се врати дома да го сослуша и да му каже што мисли. |( Приврзани се еден за друг. Така е тоа кај нив да речеме.

17. tea94

tea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    0

Не,тоа девојче не сум јас .. Тоа девојче е една моја другарка на која никако неможам да и докажам дека тоа не е во ред !!! И јас самата и реков да го пријави,пошо стварно човекот ја многу замара....се надевам дека му дојде памет на тој ,мажот и ќе ја остави на мира ! Мислам дека ќе помогнат коментариве ваши,ви благодарам а јас ќе и ги покажам нејзе ;) се надевам ќе ме послуша :?:

18. DeDee

DeDee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    34
    познавам девојче има 13 години и има "дечко" стар 21 година.. :fubar: лудо!! се чудам како може? како тој нишо не и праи? :x

На N.A.T.A.S.A му/ѝ се допаѓа ова.
  19. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    822
    А сака да ја посвои или што? :^) Друго овде не ми оди мене :|

20. Arhangel-maniac

Arhangel-maniac Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    124
    Мислам дека разликата во години не е битна во љубовта.. most of the time.
    Пример, моите родители се цели 20 години разлика, а останале во брак 26!
    Но, не ги поддржувам оние врски помеѓу 14-15 годишно девојче и возрасен маж. Тоа е веќе педофилија. Што друго може тој маж да прави со девојче, освен "you know what" ?