^^^Jaс би рекла и двајцата сте зелени, и мислите оти се што лета се јаде. Јас сите петнаесетгодишници што ги познавам не знаат сами лепче да си намачкаат, така да, глупаво, ептен глупаво И по незнам кој пат кажувам, разликата од 8 години(која патем е и кај моите) не е страшна кога е во прашање однос 20-28, ама ако е 20 со 32,3,4 е богами судир на генерации.
познавам една девојка која има сега 16 години(тогаш имаше 14 )и има дечко(т.е старец е веќе)некаде околу 50 години која разлика ?? тој татко може да и биде.. а тие се сиромашни таа нема татко.. мајка и знае за него дури и кај него се преселиле... мислам ужас тоа уште од толку малечка да се упропастува ... сега се знае дека заради пари оди кај него иако тој не е богат туку како мајстор таму згради што прават она. ова.. Ужас! и во никој случај ова не го оправдувам!
Јас сум 22 години,тој е 35 години,веќе пола година сме заедно.На почетокот све беше во ред,по негова иницијатива излегувавме,муабетот ни беше супер.Последниов месец несто не е во ред,и самата не знам што се случува,дали му е било само извесно време да биде со мене,или тоа треба да го прифатам како нормално во нашата врска,затоа што разликата ни е голема.Мене лично не ми пречи тоа што е постар од мене толку години,затоа што мене ми одговара да сум со таков човек,сериозна личност сум,и не сакам да си имам работа со деца.Доколку има некој/а со поголемо искуство да ми даде совет што е најдобро да направам,дали да се жртвувам за него,или да не си го губам времето на празно...
и јас и сопругот сме поголема разлика во години но нашиот брак функционаира беспрекорно(веќе имам кажано во неколку наврати во други теми).Ако си спремна да се откажеш од некој работи и тој исто така мислам дека ќе бидете задоволни и двајцата.Па секогаш мора да се прави компромис безразлика дали дечкото е постар 3 или 13 години,едноставно сите луѓе немаат исти интереси.Не верувам дека му е целта за само одреден период со тебе,ако вашата љубов е голема,седнете,разговарајте со отворени карти,сигурна сум дека ќе најдете НЗС.Позз ти посакувам среќа
Дали сите мажи кои се во врска со помлади девојки се толку затворени на почеток,бидејки ова за мене сепак е уште почеток,треба на некој начин да се потрудам да почне да зборува за било што пред мене или е рано за такви работи,бидејќи тој ми има кажано дека со тек на времето све ќе си дојде на место...
^ Прво,ако мислиш дека се жртвуваш тогаш нешто не е ок со целава работа... никој за никого не вреди да се жртува.... ако не си задоволна со нешто во врската тогаш треба отворено да разговараш за тоа... и да се обидеш да го разрешиш ако е можно тоа... овде нема врска дали е помлад или постар... отворен или затворен во однос на некои работи не зависи толку од годините туку од карактерот на самата личност... многу битна работа е да се дефинира целта на ваква врска... каква и да е таа..на долги или на кратки патеки...треба да им одговара на двете страни... и двете страни да имаат желба да истраат на таа цел...
погрешно си сватила не реков дека јас сум 18 а дечкоми 15 туку во мојот град гледам вакви парови и сметам дека е премного глупо па ве прашав за ваше мислење
Мислам дека разликата во години нема никакв улога во врската и не влијае доколку двајцата партнери сакаат да бидат заедно. Точно е дека треба да се откажете од некои работи но ако се сака се се може. Работите кои сакате да ги правите а одговараат на вашата возраст секогаш може да ги правите со вашите пријатели а тој со неговите.
Ми се допага еден дечко, многу време се допишуваме но проблемот е што тој има 35 години а јас имам 20 и незнам како да постапам дали да прифатам да се забавуваме,затоа што разликата е 15 години, ве молам за совет
Барај младо мевце (ко што тој бара). Капиш? Мнооооооогу работи има тој поминато за кои ти не ни сонуваш дека постојат.
мене лично би ми сметало голема разлика во годините. Оправдувам разлика до некаде 5 години, но не и од 10-15 г. Сега на пример кога ти ќе си 20 а тој 30 нема да се приметува разликата, но подоцна кога ти ќе бидеш 30 а тој 40 знаете колку се приметува ? исто како ќерка ке сте му на тој човек
А што мислите за 17 годишно девојче и 36 годишен маж?? Баш би сакала да чујам мислења.. Би ми помогнале !
Баш како што напиша и самата: ДЕВОЈЧЕ и МАЖ. Доколку ова девојче си ти, слободно можеш в полиција да го пријавиш.
Моите родители се во брак повеќе од 25 години. Разликата помеѓу нив двајца е цели 12 години , прилично доста. Да речеме, мојата мајка имала 18 години, кога го запознала, 19 кога започнала да живее со него, 20 кога ме родила мене, по година и пол се створил и братов мој . Во нивниот однос до сега и немам заприметено некој посебен проблем во комуникацијата, освен стандардните падови и подеми, какви впрочем има во секоја врска. Најверојатно, тоа си потекнува од самото тоа, какви карактери се двајцата, колку си одговараат, колку се совпаѓаат во своите интереси и погледи кон светот. Кај нив, очигледно тоа совпаднало прилично добро , бидејќи мајка ми отсекогаш била верниот советник на татко ми, кој и ден денес не може да издржи цел еден ден без неа . Си има човекот потреба да и прераскаже се што му лежи на душата, пак ако треба и од крај на светот она да си се врати дома да го сослуша и да му каже што мисли. Приврзани се еден за друг. Така е тоа кај нив да речеме.
Не,тоа девојче не сум јас .. Тоа девојче е една моја другарка на која никако неможам да и докажам дека тоа не е во ред !!! И јас самата и реков да го пријави,пошо стварно човекот ја многу замара....се надевам дека му дојде памет на тој ,мажот и ќе ја остави на мира ! Мислам дека ќе помогнат коментариве ваши,ви благодарам а јас ќе и ги покажам нејзе се надевам ќе ме послуша
познавам девојче има 13 години и има "дечко" стар 21 година.. лудо!! се чудам како може? како тој нишо не и праи?
Мислам дека разликата во години не е битна во љубовта.. most of the time. Пример, моите родители се цели 20 години разлика, а останале во брак 26! Но, не ги поддржувам оние врски помеѓу 14-15 годишно девојче и возрасен маж. Тоа е веќе педофилија. Што друго може тој маж да прави со девојче, освен "you know what" ?