razlikata vo godinite ne e vazna no dokolku ljubovta se slucuva vo period koga i deckoto i devojkata se dovolno sozreani i znaat sto sakaat od zivotot i se razbira i dvajcata se polnoletni, najdobra kombinacija e koga ce se spojat mladosta i iskustvoto. ljubovta nema granici, sekako ce ima mnogu prepreki koi zivotot ce im gi postavuva no dokolku se sigurni vo ljubovta ce uspeat da gi nadminat site barieri koi im gi postavuvaat pred se roditelite a i samat okolina-opstestvoto vo koe ziveeme i koe seuste za zal zaostanuva zad evropskite razvieni opstestva
не сакам да сум во врска со некој кој има доста разлика во години зошто кога тогаш доаѓаат во судир разликата на генерации.. а и не сум имала таква врска обично ми биле врсници или година све постар од мене.. веќе кога би имало разлика во години нај логично ми е некаде до 5 години.. онака ок е.. имам типични примери околу мене во моето семејство со оваа разлика во години и во ни еден случај не е позитивни.. една од нив е тетка ми.. може на времето не се приметувало но сега во позрелите години каде имаат 12 години разлика со тетин ми и тоа како се приметува.. од болести кои си ги носи староста и интересите до секојдневниот живот.. а второ е мојата братучетка која има 24 години и пред една година се омажи за човек кој има 45 години.. како прво физички кога ќе погледнеш изгледа ко да и е татко, според мене невкусно.. ај да пројдеме преку тоа.. тој си е зрел човек во години кој поминал низ се и сешто.. не му е до лудување, излегување и дружење а автоматски можете да замислите дека и неговото друштво е такво додека братучетка ми секако е млада во своите најубави години.. сака дружења, излегувања и покрај своите домашни обврски, но неможе така затоа што човек на 45 и 24 години немаат иста енергија.. а озгора на тоа имаат и неколку месечно дете.. па сега се чудам дали тато или дедо ќе го вика hock: сега малку се кае.. но касно и е
Do sega najgolema razlika mi bila 8 god.postar od mene a sum imala i pomladi znaete kako vikaat odberi si pomlad i taka nikad ne sozrevaat hehe. Inaku imam odbivnost sprema mnogu postari(poveke od 10 god.)nz zasto e toa taka ama ne bi mozela ni da legnam so takov ,,cicko'' niti pak semejstvo da formiram,a ke vidime sto ke bide ne se znae
ni jas ne bi mozela da bidam so nekoj koj e mnogu postar...no ni so pomladi ne sakam (ni den pomlad od mene) najgolema razlika mi bila 7 god. postar od mene...a so pomladi ne sum ni probala no da ne zboruvam otsega...ne se znae sto ke bide vo idnina
како што веќе спомна бона не би можела со некој што е ни ден помал од мене, инаку до 9-10 години максимум разлика некако и ми фаќа логиката, а за повеќе не викам дека не е во ред знам многу примери каде односот е одличен.Инаку со дечко ми сме разлика 8 години и супер функционираме веќе долго време.Така да немам ништо против разликата во години, дури мислам дека повеќе успеваат врските каде што има поголема разлика меѓу партнерите.Инаку само да се надоврзам на муабетот исто така немам ништо против оние парови каде што мажите се помали и такви примери знам кеде што се си е одлично, но јас за себе велам дека не би можела.
i jas znam,na primer majka mi e postara od tatko mi 2 god no super im odi,inaku nemase da bidat zaedno 30 god ,lubovta si e lubov...no jas za sebe ne mozam da si zamislam... hmm interesno bi bilo (hey mali,dojdi dada da te bace)
Повеќе од една година од време на време се гледав со дечко 9 години постар од мене (јас сум 19) и сега наместо да е тој оној кој ќе сака да се уозбили, да сака нешто повеќе, тој само сака да ужива без обврски... Сега јас сум во друг град(на факултет),и само гледам тагирани слики од него со други "другарки" и не знам веќе што ли му се а што не му се... работата е што може тој на возраст е 9 години постар од мене ама во мозокот е 9 помал... заклучок од ова мое искуство- годините не се битни се додека двајцата се наоѓаат на иста бранова должина... во мојот случај јас како да бев "дадичка". Тој и да беше поблиску на години со мене, ако беше со истиот зелен мозок пак немаше да излезе на добро работата... тоа е тоа...
Има мажи и од 35 кои сакаат да шетаат а и жени од 22 кои не сакаат. Вие само не сте се погодиле еден со друг, нема врска разликата во години. Добро е што сега си среќна
кога станува збор за разлика во годините помеѓу двата партнери многу зависи колкава е таа разлика- не е исто разлика од 5 или 15 години, како и на која возраст се партнерите, дури и да станува збор за разлика од идентичен број години. имено, не е исто кога девојката има 14 а дечкото 24 години, или ако таа има 24 а тој 34 години. сепак не можеме да очекуваме дека интересите на 22 годишна девојка ќе бидат исти со интересите на 42 годишен маж. многу зависи и од карактерот на луѓето, затоа што не значи дека ако имаш 28 години веднаш по автоматизам си подготвен за семејство-едноставно, сите сме различни. а успехот на врската зависи најмногу од сличноста на желбите и интересите-затоа што ако тие не се поклопуваат дури и помала да е разликата нема да успее врската. според мене секој случај е засебен и не можеме да генерализираме. едно е сигурно, ако е многу голема разликата неизбежно е дека кога едниот од партнерите е на врвот- и ментално, и физички, и сексуално, другиот (постариот) веќе забите си ги чува во чаша покрај креветот (карикирам )
Се е тоа убаво, ама јас лично не би сакала да сум дваесет години разлика со сопругот, пред се, по десет години ќе имам чувство дека се шетам со татко ми...а јас ќе бидам сеуште во моите топ години...
јас мислам немат врска со годините ако е се ок во врската можеби за понатака во животот ќе влијает ако се во брак на пример или подолга врска сепак жената ако е мн помлада сака уште многу да помини онака не многу врзана а тој више постар ништо нема да му биде интересно и ново
decko mi e 13 god postar od mene. pa super ni e, vaka razlikata e golema i moze nekoj ke rece ne moze devojka na 20 i maz na 33 da imaat isti planivi i interesi, ama nie se pogodivme, ednostavno toa e toa... i posrekna ne sum bila... taka
Јас и мојот сопруг сме 2 години и 4 месеци разлика и супер ни е. И друштвото е на наша возраст и сите имаме исти интереси и ист начин на забава. Јас бе сакам младо мевце, не можам да сфатам да имам сопруг постар од мене 20 години.... Најголема разлика со некој со кој што сум била е 4 години. А сум имала и помали од мене по една година, ама како што не се дозреани, како да беа по 5 години помали од мене. Мислам дека докај 7-8 години постар маж се трпи некако. А до 4 години ми е најидеално.
Jas bi sakala samo tuka da iskomentiram deka godinite ne igraat golema uloga vo sozrevanjeto na maskite ....
Немаат врска годините ..си мислиш сега така..ама понатаму ќе почнат да претставуваат пречка..и то за глупости... :?
Spored mene razlika bi trebalo da ima megju partnerite od 1 do 2 godini najvise kade sto maskoto bi trebalo da bide postaro no sepak ne gledam nisto gresno i vo pogolemi razliki sekoj kako si saka ....
разликата во години не е иста на различни возрасти. На пример разлики од 10 години е да не речам страшна кога девојката има 17, а дечкото 27; додека пак таа разлика воопшто не претставува никаква пречка доколку (во брак) мажот има 47, жената 37 години