Според мене најважен фактор.Кога постои голема разлика во години постојат и различни свачања,мислења а тоа може да доведе до несогласувања и расправии...
Значи ако зборуваме за врска разликата во години и не е толку важна, но доколку зборуваме за брак и тоа како е битна затоа што со самото тоа што сте голема разлика во години имате различни погледи и свакања за животот...и од тука произлегуваат несогласувањата што значи според мене идеално би било кога машкто е постаро барем 3 до 5 години со тоа што женските порано созреваат со исклуцоци се разбира (во врска со машките). Кога и да е разликата во години ќе се појави и како разлика во многу други нешта. Но сепак секој си знае во врската како му е, ако не им е океј ќе заврши, ако им е океј ќе продолжи. Тоа кај секого е различно. Не ги осудувам врските од овој тип, секој си знае што му причинува задоволство во животот и секој за себе знае или барем мисли дека знае до каде треба да оди Нека живее љубовта
Мене не ми смета разлика од 10 год Спојлер ако е он помал од мене 10 год Шала на страна, никогаш не можам да се замислам со постар дечко од мене, па дури ни една година постар. Врсник или година дена помал ИСКЛУЧИВО. Мене не ме палат постари мажи, туку помлади. После 22-23 години сметам дека разлика во години не мора да се рачуна. Ама на 15 год со некој од 28 кај им се очите на тие родители Едноставно какви времиња се ми иде да залепам плакати ПЕДОФИЛИ НИЗ ГРАДОТ-пазете ги вашите ќерки тинејџерки
Јас имав дечко 15 години постар од мене и убаво ни беше, потраа, ама пукна во еден момент Сакав да кажам дека кога се сака се се може.
slucajno ja zdogledav temava "Razlika vo godini" mhm... i mi stanaa interesni odgovorite na poveketo... Jas i deckomi sme razlika 10, deckomi e 29 a jas 19...mhmmm sto da vi kazam nikogas ne sum bila tolku srekna i potkrepena od nekoj!! Porano sum imala vrski so "pomali" jas po moj vkus sakam da kazam deka ne mi se svigaat pomalite maski, na primer sega koga sednam so nekoj moj drugar na moj godini ili 2 3 godini razlika jas prosto se smeam,(isto taka i so drugarki) ))... tocno e toa sto go kazaa vo nekoi komentari deka nemozes da go pomines celo detstvo normalno kako site, ali na mene mi bese super pominato detstvoto zatoa sto sè zavisi od karakteri i uste nesto kako sto nekoi od vas rekoa "toj ke saka doma da sedi a ti ke sakas da iskacas" haha, banalno, sè zavisi od karakteri, mojot decko saka poveke da izleguva i da se druzi i komunicira otkolku mene... ljubovta ne poznava granici sè zavisi od karakterite na lugeto ... pozz [mod-kirilica:35e74ptb][/mod-kirilica:35e74ptb]
ЕЈ СУПЕР КОМБИНАЦИЈА И ЈАС НАТОЛКУ СЕ ФАТИВ СО ДЕЧКОМИ ИСТАТА РАЗЛИКА СЕГА ИМАМ СКОРО 23 И УСТЕ СМЕ ЗАЕДНО И ВЕРУВАЈ СУПЕРЕ Е НЕМАМ ПРОБЛЕМИ КО МОИТЕ ДРУГАРКИ СО ИСКАЧАЊЕ ИЛИ ЉУБОМОРА УЖИВАЈ И ОСТАВИ ШТО ЗБОРАТ ДРУГИТЕ И ДА Е ИДЕАЛНОПАК КЕ ЗБОРАТ
Колку има во тиквата, не колку години има. Помал ни под разно не би имала, јас на моја возраст ретко среќавам зрел тип, не па помлад. И на 50 има мажи што се понашаат ко дечишта. Возраста нема врска, за мене е битно главата на рамена да не му е за фризура. Глупи ми се 20-60 разлики и 15-25. Не дека не може да се сакаат (додуша на 15 најчесто не), но тип на тие години сигурно нема да сака за рака да ја држи.
Па една работа е разлика у години од типот 16-26, а друга е 26-36. Иако станува за збор за 10 години, различни се менаталитетите пред и потоа, нели? Еве јас не оправдувам голема разлика во години доколку еден од партнерите има < 20, после е другачие и е поприфатливо.
Јас сум разлика со мојот дечко 9 години и верувајте ми е преубооооо се зависи од карактерот на машкото сум одела и со врсници и 2,3 год поголем зависи од него каков и како се однесува спрема тебе ама зборувам за врски а не за некој мувања оти то е в крај курвинско
Што мислите, дали љубовта може да ги мине сите препреки, па и огромна разлика во години???“ Јас мислам дека е невозможно, но... што мислите??
МОЖЕ НО ЗАВИСИ КОЈАЕ ПРЕПРЕКАТА ЗА МОЌТАНА ЉУБОВТА ИМА МНОГУ СВЕДОШТВА ФИЛМОВИ ПА И ПРЕРАСКАЖУВАЊА БА ОНИЕ КОИ ПОМИНАЛЕ НИЗ ТЗКВИ ПРЕПРЕКИ ! БОРЕТЕ СЕ НО ДОКОЛКУ ВРЕДИ И ИМА ИДНИНА АКО НЕ ПРЕБОЛЕТЕ НА ВРЕМЕ !
Проблемите од голема разлика во годините кога тогаш ќе излезат на виделина. Според мене идеална разлика е или генерација или до 3, 4 години разлика. А 10 - 15 е тоа е премногу. Замисли си ти 15 тој 25 ти штотуку си започнала средно училиште, а тој дипломирал се што ти ќе треба да искусуваш тој тоа веќе го има поминато и во овој сличај најнормално е да се има различни сфаќања и гледишта на работите што и самото тоа предизвикува несогласувања и кавги!
Ќе бидам попрецизна- се работи за разлика од 37 години, човекот мисли(и тврди) дека ја сака, а таа откако знае за него му се восхитува затоа што е предобар во тоа што го работи... Но дали е можно да има љубов?? И дали е можно да се поминат препреките? Јас зборувам и зборувам, но искрено и јас ќе почнам да верувам во оваа т.н. бајка...
ИМАМ СЛУШНАТО ЗА ТАКВА РАЗЛИКА ПЛУС ТОЈ ЖЕНЕТ 2 3 ДЕЦА И ПОМИНАТИ НЕКОЛКУ ШВАЛЕРКИ .КАКО И ДА Е КОГА КЕ ИМА ТАА 25 ТОЈ 62 И ПРОСЕКОТ НА ЗИВЕЕЊЕ КОЛКАВ Е ? И ШТО СО ДЕВОЈЧЕТО НА 30 ВДОВИЦА А И ОНАКА КЕ ЈА ОТВРЛИ ЦЕЛ СВЕТ СИГУРНА СУМ .А ГАРАНТИРАМ И ДЕКА ЈА САКА КОЈ НЕМА ДА САКА НЕКОЈ 2ПАТИПОМЛАД ОД НЕГО !
Јас имам другарка 24 години помлада од маж и. Имаат син заедно. Не е со него ради пари или било кои богатства, си имаше таа свој успешен бизнис и пред да се земат и уште си го води. Тоа што можеби имаат различни интереси поради годините не ги спречува во ништо, тој излегува самостојно, таа самостојно, излегуваат заедно, и како фамилија подобро функционираат од многу други што ги знам. И зашто јас треба да ја отфрлам? Оти по мој критериум маж и е стар? Па таа си спие покрај него и нејзе ако и е убав што има јас да и го гледам? А дека некој ќе умрел а друг млад ќе си останал сам, позитивно и убаво е тоа да се очекува дека сите сме имуни на се и ќе доживееме старост, ама најубаво е да си ја тераме младоста како ние сакаме и со некој што не прави нас среќни, па целиот свет нека суди ама кој го шиша!?
Па не можам да и судам нели? која сум јас да судам? Но мене не ми и за верување она дека има љубов.. Тоа е можеби заради тоа што јас не верувам во љубов... Човекот не женет... Искрено да би ми се случувало мене не би прифатила, но... Можеби некој таков може да биде понежен кон неа и воопшто кон нас како девојки отколку некој мангуп што може да оди наоколу и да бара други...
ОК ЛИЧНО ЈАС СУМ ПОДРЖУВАЧ НА ВАКВИ РАБОТИ НО СЕПАК 4 ДЕЦЕНИИ Е МНОГУ КАКО И ДА Е ЉУБОВТА НЕ ПОЗНАВА ГРАНИЦИ ПОЗЗЗ