еве јас да кажам моите родители се разлика 15 години,функционираат перфектно,а тоа се е поради тоа што се сакаат вистински,а доказ за тоа сме јас и мојот брат. Јас навистина се чудев како е можно една ваква врска да функционира,но ете можно било и искрено да ви кажам се горддеам со тоа. Затоа не се важни годините важна е големината на љубовта еве ви жив пример,15 години и не се малце
eе ова е разлика бе луѓе, за какви години ми пишувате вие? http://zazabava.com/shekil-i-pomalata-polovina
Нормално но да не заборавиме денес се изместени вредностите денес никој несака да остапи од своето кажано или да се направи компромис нит во врсдка а камо ли во брак се потешки времиња доаѓат каде води тоа цело време да се караш со енкого товите сигурно ретѕко или воопшто не се карат бидејќи имат разбирање некогаш тој ќе премолчи некогаш таа а што е сега ? сега секој сака по негово да биде и нема шанси да опстои
Voopshto ne gi osuduvam vakvite vrski ili brakovi. Se dodeka sakash nekogo ; godinite pa duri i visochinata,tezhinata i dalechinata se samo proklet broj. Nishto povekje osven broj Sum bila so dechko shto beshe edna godina pomal od mene i so dechko shto beshe dve godini postar od mene. Znam lugje shto se vo brak a razlikata vo godini im e 11 godini, pa odlichno funkcioniraat. Se dodeka ima razbiranje i ljubov vo vrskata,godinite ne se vazhni [mod-kirilica:2z06ns9g][/mod-kirilica:2z06ns9g]
Искрено зависи колкава е разликата! Општото мое мислење е дека годините не треба да се пречка доколку постои љубов и разбирање меѓу партнерите,сведоци сме дека понекогаш и год.не се секогаш вистинска одлика за карактерот и интелигенцијата на човекот! Така да до 10 год.разлика некако и прифаќам,доколку навистина се има респект во врската,доволно зрелост и толеранција од двете страни,иначе сето тоа завршува лошо!
Познавам врски кои се успешни и траат со години иако има разлика во годините поголема. Јас би прифатила разлика до 6-7-8 години. Јас сум ептен зелена во умот и не верувам дека некој 30годишен ке се усреки со мене. На тој некој не му е дојдено до мојот летнат ум си бара девојка со која наскоро ке си основа семејство...а јас уште абер немам за тие работи, плус мала сум татко ми не ме дава. Ама ете да ми се случи да се заљувам во некој таков, и тој да ме сака и да имаме врска годините не би ми биле проблем...ама не одговарам ако еден ден тој на 50 години сака да спие, а јас на 35 си фатам некое швалерче младо.
Зависи колку е и тој зелен во умот може да и е побрлив од тебе а и може и да те почека малку да му созрееш. Некад и зелени крушки се убави иако малку те киселат . Освен тоа ако е во форма и здрав пази да не биде обратно па ти да му мислиш он да не си фати швалерка, никого не потценувај, посебно ако е некој што го бива а такви примероци на машкиот род секогаш се барани .
Во право за крушиве ама за мене не важи ,имав врска таква, иако дечкото беше океј јас сакам уште многу да проживеам во животот како сингл лејди. Има многу девојки ке налета на некој поискусен (јас сметам оти искуството доаѓа со годините најчесто) и за два месеци нема да ја препознаеш, зрејала крушата додека да трепнеш А за маживе не ги потценувам, така го земам тоа како можност. Ако има швалерка нека му е жива и здрава Пошто на форумов имаме членови од различни возрасти сакам да кажам дека 4 години разлика за некои што имаат 15 и 19 години, и 4 години разлика за некои што имаат 24 и 28 не е исто. На тие помалите им се забележува многу разликата.
Чим сакаш да си сингл се ова за тебе не важи, ни дали е постар или помлад . Инаку се слагам 4 години кај малолетна е огромна разлика ама чим е веќе девојката над 20 се помалку странува битна разликата ако се двајцата компатибилни и се сакаат . Бред Пит е 50 и баш би ме интересирало колку феминки би го одбиле за вечера ако утре им се јави и им каже дека сфатил дека се они жената на неговиот живот . Чим прејдеш во категорија на мажи кои имаат моќ, статус, слава и пари за тебе веќе не важат правила кои важат за останатите а едно од нив ќе биде и разликата во години која ќе стане небитна затоа што си ценет по други критериуми кои на жените им се многу побитни .
разликата во години игра голема улога но ако и двајцата партнери ги прифатат разликите во размислувањата и ако се прилагодат еден на друг не би требало да има никаков проблем и би можеле да имаат успешна врска
Не гледам зошто разликата во години би претставувала проблем?! Помеѓу моите родите разликата е 12 години ( татко ми е постар од мајка ми ) од кога знам и паметам тие живеат во хармонија,нкогаш се немаат скарано уште помалку да имало некои кавги помеѓу нив. Карактерно се поклопуваат и надополнуваат,тоа се детерминантите за тоа дали една врска ќе биде успешна, а не годините. Сепак голема улога игра и самата околина исто толку и културата со која што се има стекнато единката .
Јас имам 16 години и почнувам да се заљубувам у дечко што има 22.. многу е фин спрема мене.. све е окееј.. али се плашам дека нема да успее..ја сум уште дете за него
Со дечко ми сме толкава разлика па супер ни еве одиме 1 ипол година а и не е многу голема разликата 6-7 год ако ти се допаѓа а и ти него пробај можеби и вас добро ќе ви оди
MSkorpionka и Vlubena фала ви ме утешивте малце Иначе оне многу фин спрема мене ми се пуштаа али уз муабет ми вика многу си мала.. единствено што ми преостанува е да те чекаам.. и незнам више.. а на телефон сме 24/7 ..
Дечко ми е месец и пол помал од мене и сега? ... И јас не сакам помали дечковци али Господ ти дава тоа што не сакаш
Еве јас имам 15 години а повеќето што ги свиѓам се 17-20 години...а тој порано што го свиѓав имаше 22 год ама за 18 максимум личеше и коа дознав останав ваква бидејќи ич не личи на толку...а и он ме свиѓаше а сигурно дека претпоставуваше дека имам 16-17 год бидејќи за толку личам
и јас исто само што во мојот случај тој има 21, но сепак и покрај тоа што е добар со мене и имам поминато многу убави моменти во негово друштво сигурна сум дека е за џабе се