Годините според мене немаат мн улога бидејќи ти може имаш 16 години но сепак си поозиблна сакам да кажам повозрасно размислуваш...а може некоја да има 25 години а мозок ко на 13 годишна... a инаку не ми е јасно зошто вага95 викаш дека е за џабе се ?
па тој е еден од ,,попопуларните,, во градот и ми се врти низ глава дека може да ја има која сака и плус е поголем така да за мене мислам дека нема да има простор, но сепак тој се дружи со многу мои врснички ама песимист сум
Иако не ми е дечко сеуште,разлика сме 4 години,и сметам дека освен бројчена,друга разлика нема.Размислување,амбиции,вкусови и слично,сме на речиси исто ниво(колку да не речам исто ) ,единствено е тоа што он сам заработува,самостоен е и тоа мн добро заработува,а јас сеуште студирам и живеам со моите,и некои одлуки неможам слободно и независно да ги донесувам...Но има концензус и за тоа,не е неминовно,за среќа.
Ај ако може мислење да ми дадете...јас имам 15 а тој 22...ама да нагласам дека изгледа како да има максимум 18 год (физички си одговараме)...сега некој ќе рече па на 22 год ќе сака нешто друго од тебе (сакам да кажам секс )..но веќе со години немал женска значи не му е многу до секс и тие што го познаваат добро (негови блиски другарки со кои живеам и јас ) ми кажуваат дека си одговараме и психички...и сега сакам да го слушнам вашето мислење дали може нешто да има помеѓу нас ? Инаку и он ме свиѓа ама сигурно си мисли декам имам 16-17 бидејќи за толкава личам
Штета е 22 годишен дечко да го лишиш од секс. Потреба е во прашање. Мала си за него, и да те чека колку ќе трае тоа, година, две...па плускавци на десна рака ќе му излезат. Седум години и не се некоја огромна разлика, ама на твоја возраст се. Ти мислиш дека не му е до секс, срцка него суша го фатила, сув е исушен, запален, собраниски канал пушти му , ќе сврши не па девојка да има.
не знам што да кажам...до сега имал само 3-4 девојки и тоа е се..и пред некој ден онака си правевме малце муабет се смешка цело време...јас отпрвен мислев дека има 18 преку сила 19 и си го засвиѓав...и отпосле кога дознав колку години има останав ваква Инаку кога ќе му кажам на некој дека тој што го свиѓам е толкав одма зачудено ме гледа...ама кога ќе му кажам кој е тој веќе нормално гледаат на тоа бидејќи физички си одговараме и ретко дека некој што не го познава ќе погоди колку години има.
Многу зависи од типот на дечкото. Не значи дека сите дечки на 22 се спопалени и не знам што. Има доста на таа возраст што се повлечени, немаат женска а ни најмалку се палат на се живо и диво. Сепак евидентна е разликата во годините, ако не тебе денес, тогаш нему утре ќе му сметаат, а задутре на некој друг (на твојте дома, неговите...) значи зависи првин од тебе, што ти всушнот сакаш со него? а потоа потруди се да дознаеш што тој сака од тебе и СО ТЕБЕ. Одговорите ќе се ги добише на овие поставени прашања.. позз и пиши што си направила
Па ако начекам погоден момент веднаш ќе го прашам што мисли за разликата во годините..ама некако срамежливо ми се понаша па изгледа ќе се изначекам додека да дојде вистинскиот момент за му спомнам па и одоколу за разликата...инаку и јас повеќето што го познаваат не велат ништо лошо за тоа што се свиѓаме само некако неубаво звучи кога ќе се спомне дека има 22 год...веднаш сите ќе помислат дека е напален или дека му е само до секс или било шо
Ние сме разлика 1 година и супер е. Сеуште сме средно па и за школото мн ми помага, друштвата ни се поблиски и така.
Најголема разлика што ја оправдувам лично за мене е 7год. иако некогаш и тоа премногу изгледа. На помала возраст многу е , уствари зависи на колкава возраст се партнерите. Татко ми и мајка ми се 5 години, познавам парови и со десет години разлика па пак одлично функционираат. Некој би рекол кога љубовта е во прашање годините не се важни, епа важни се од причините што ги спомнавте, потреби за ова-она итн ама за да опстои секоја врска треба повеќе и од љубов т.е почит и да се надминат некои работи па дури ако треба и разликата во години, ама сепак си стојам до тоа дека десет години се премногу, би била со 5 години постар од мене, поголем не. Гледам е актуелно девојката да е поголема една до две години и изгледа интересно, ама дали би пробала, ќе мора тој многу да се потруди и да докаже дека е зрел, ако е така зошто да не.
Се што е во граница се оправдува. Неможе никој да те оспори и да ти каже дека не можеш да одиш со него, бидејќи е постар од тебе но, ти си таа што ја креираш својата иднина и живот и треба сама да одлучиш дали е правилно или не. Размисли можеби е со тебе за корист, за материјална можеби. Така да за ова прашање треба сама да си одовориш
Дали го оправдуваат тоа родителите? Луѓето околу вас, блиските? Не се мисли само на себе, треба малку и на другите. Меѓутоа кога има љубов слепо се донесуваат одлуки. Сепак твој си е изборот!
Извини да прашам -Ти мајка имаш? одите 3.5 години колку имаше ма кога почна со него 13.5 години ? Пак ке прашам кај беше мајкат и да ви ја залепит по некоја на двајцата ами тој требат за педофилија да одговарат! Еве вака можеби сум старомодна ,а не сум ! Јас вака мислам за девојчиња од 15 години дечко 15,16,17 години за цурка од 16 год момче 16,17,18 години за девојка 17 години момче 18,19,20 години еве и 21 год. за 19 годишна девојка од 20 до 24 години па натака се толерира до 4 години разлика до 25 годишна девојка .Поголема разлика може за девојка од 28 години нагоре тогаш таа е зрела и која и да одбере возраст на партнерот и одговара ! Инаку брат ми е постар од сопругата 11 години и да ви кажам се осеќат разликата тој сега имат над 40 а децата во нижо и помали ,,нервите,, можат да му испукаат!
Немој! Тоа нема логика!!! Си имала 13 години кога тој имал 24 ?!??!?!?? Немој!!!! Може да те искористи!!!
Чуден е овој свет, чудни сме ние, најчудна е љубовта. Некој погоре (несакајќи) пак ми го цитирал прашањето поставено на 25 Ное 2009 - пред скоро 2 години! Ја преболев таа љубов, аман занемерете го прашањево! И еве после 2 години јас пак сум со човек поголем од мене (8 години). Не сум нашла заеднички јазик со некој малце поголем од мене. Не ми оди, сум пробала. А со овој ми е таман. Допрва ќе видиме како ќе биде нормално. Некои работи не се планираат. Едноставно биднуваат.
Јас кога ќе си мавнам една мала дигресија на сама себе. Реков не со помал! Ама еве се случи, љубов силна бучи. С е помал од мене 2.5 години. Не дека чуствувам некоја разлика меѓу нас. Само ја осеќам неговата стравопочит спрема мене дека сум постара и страв дека може да ме изгуби лесно, зошто се поставив малку алфа, ама блесаво алфа.. Инаку моите се девет години разлика. Тате ја нашол мама в планина додека пасела овци, (сериозна сум за ова) дете била, се заљубиле и изгубиле, и две деца пружиле.. И еве ги 30 години функционираат.
девојко многу ограницена бе......мајка ми и татко ми се 10 год разлика зе земале кога таа вила 22....и до ден денес се срекни и весели....јас и децко ми сме 9 год разлика.....мислам не мора вака многу предрасуди.....некако смешно ми делува ова за девојки од 15 момче од 15 за оние од 16 момче од 16
И мегу мене и сопругот разликата е 8 год.и да не се фалам нели ама функционираме добро веке 20 год .(во декември 20 години ке славиме).лелее кога минаа ...
мене ми е сопругот само 2 години разлика и се гордеам со него неможам да замислам да поминам по чаршија со некој дедо по мене ! Јас реков мала возраст мала разлика поголема возраст поголема разлика можит спрема возраста .Нека не ми се лутат оние со повозрасни партнери ама мислам дека ем повозрасните се повеке љубоморни ем имет зш да бидет љубоморни ха,ха,ха
Леле колку нема врска, напротив дур некои што се малку постари знаат да изгледаат шармески, харизматични и многу по ок од многу други помлади. А јас ако имам маж покрај мене, нема да го имам за да покажам што имам пред чаршија, туку љубов! Татко ми воопшто не се познава дека е постар од мајка ми 9 години. Ме изнасема да си жива и здрава.. П.С- што не значи дека оправдувам некој на 13 години да почне таква врска..