Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    за цурка од 16 год момче 16,17,18 години ако мислеше на ова според мене разликата е реална !

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. paulina2

paulina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    122
    види реалноста е сосема друга.....мислам не разбирам какви се тие ограничувања....баш напротив девојките созреваат многу порано од машките и затоа за девојка секогаш е поубаво да си фати момче кое е постаро од неа

3. Hayley

Hayley Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    899
    Годините се само бројка :)

4. sandricka30

sandricka30 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Конечно собрав храброст и им кажав на моите за годините на дечко ми.Среќна сум затоа што тие го прифатија тоа со зборовите "се додека си ти среќна и вие двајцата се погаѓате тоа за нас не е проблем". :) :inlove: :* :rofl:

На DeepBlue му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    А што мислите за девојче од 14 години да биде во врска со дечко oд 18 години?

Не сум се нашла во иста ситуација меѓутоа познавам таков случај.

6. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    само напред ;) ако сака некој да те излаже тоа може и 15 годишник, се зависи тоа од личноста а не од годините :)

На Grunge му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Ма преку глава ми е од предрасудите за разлика во години. Бре бре daddy issuses. |(

Ако има љубов и разбрање што друго е потребно? Па може да одам со некој на моја возраст и да ми биде катастрофа врската!!!
    Кога ќе пробате такво нешто, тогаш ќе престанете на цвилете.
    И не бидете толку ограничени де.

8. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    249
    Еве ние со дечко ми разлика сме 6 години јас 20 он 26 разликата во години не би требало да влијае врз нашата врска се додека се сложуваме и ни е супер заедно. Понекогаш знаеме да се испокараме зашто не мислиме исто за некои работи он мисли јас не сум во право јас мислам дека он е и се така натака :lol:

9. penuska

penuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    sandricka bas sakav da ti kazam jas nikogas ne bi sakala mojata kerka da ima golema razlika so deckoto,zatoa sto jas imam 32god.a mazmi 47. 15god.razlika pa da ti kazam pocnuva da se oseka razlikata i toa kako moram da kazam deka imam prekrasen brak i dobar covek pokraj mene koj nikogas ne mi lubomoril isekogas mi pruzel dobar zivot kolku sto mozel no god.si go pravat svoeto.kako prvo moras da svatis deka vo drustvo ke bides i so postari luge pa pocnuva da ti zalicuva na tvoite roditeli po razmisluvanje a toa e normalno zamisli se ti poslem 15god kako ke deluvas i kako ke razmisluvas za se zatoa jas mislam da opstane takov brak treba da se bide spremen i da popustas i da prifakas mnogu raboti koi ne ti se po vojla a istoto i on da go primenuva no moram da kazam dekase zavisi i od karakterot na covek imam prijatelki i so 2 ili 5god razlika pa ne ziveat nisto podobro od mene,a da ti kazam vo zivotot se e sreka :fubar:
    [mod-kirilica:2g26wjvp][/mod-kirilica:2g26wjvp]

10. majaaa

majaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    26
    јас со дечко ми сме 6 години разлика и ни е многу убаво ...

11. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Со дечкото сум разлика само 2 и пол години :) Не е никаков проблем кај нас :) Двајцата имаме исти соништа :lol: :inlove:

12. snake

snake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    125
    со сегашниот сме разлика скоро 7 години иако и не се приметува дека сме разлика толку год зошто он подетски се понаша и од мене :D :D

13. love.thewayyoulie

love.thewayyoulie Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Помал е од мене 2 години, во принцип ме нервира и е уште дете, али сепак на крај се најубаво завршува и уввек сваќа дека сум во право :)

14. Longorija

Longorija Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    Годините прават разлика и тоа многу.

15. kukli4ka2

kukli4ka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    21
    И јас мислам дека важна е разликата во години, но секој си има право на избор. За мене многу се 10 години па и 7 до кај 5 6 години некаде мислам дека се трпи, бидејки годините носат што треба да правиме. Сепак секој како што му одговара, но за голема разлика треба да се биде спремен да се прифатат многу работи и со тоа побрзо да старееме. Сите сакаме да поминиме низ одредени фази од животот кои секако би биле до одередена граница нормални за нашата возраст, но пак велам сите сме различни и немаме исти потреби па си бараме тоа што ни одговара.

16. Ivah

Ivah Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    198
    секој има право на избор, секој знае (барем се надевам) што е добро за него а што не, што го прави среќен а што не, не оправдувам врски од типот 20 па и више години разлика, мислам хелооуу тоа веќе не е љубов навистина не е, имав моЖност да погледен еден пар од типот таа 16 17 е имала а тој 60 години ја бацна во уста пред сите просто немоЖев да си поверувам на оЧите шти видов .. потоа влагам внатре во кафиЧот да платам а бидејќи тие таму седеа ја гледам типкава гаките и се гледаа, миниЧот и беше тооолку краток, се подзамислив потоа искаЧам надвор му ја видов колата на типацот т.е дедото порше и веќе ми стана јасна работава, не дека осудувам скраја да е али што е многу многу е.. инаЧе да се вратам на темата немоЖете да судите зошто била со него или не, ги оправдувам врските разлика во години па и повеќе од 6 7 години, само тие си знаат како и е дали се среќни или не а среќата не е грев, немоЖете да каЖете дали тој несака да искаЧа или пак таа и обратно дали се имаат изЖивеано или не, знаЧи ако парот функционира доста време се гледа од авион дека критиките за изЖивеаноста за искаЧањето итн итн да не ги набројувам сите не им се преЧка ;)

17. zlatapetkova

zlatapetkova Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    55
    годините не се никаква пречка ако постои љубов и разбирање.Имав можност пред некое време на телевизија да го гледам еден познат доктор кој е во брак со жена која е 20 и кусур години помлада од него...имаат и дечиња заедно....и сфатив колку тие се сакаат и им е пријатно еден до друг.

На XMaN му/ѝ се допаѓа ова.
  18. princess11ska

princess11ska Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    64
    Да, сметам дека годините се важни во врската особено ако разликата е голема односно повеќе од 10 години. Но сепак не сметам дека е тоа пресуден фактор :!: . Јас имам 21 година, а дечко ми 18. Можеби на некои им изгледа смешно исто како и на мене пред 2 години ама тоа е љубов. Имало исклучоци кога ми пречело односно на почетокот ми пречеше многу како луѓето реагираат на тоа особено моите но сега веќе ама баш воопшто не. Баш ми се допаѓа што е помал од мене. Не поради тоа што некои можеби ке помислам дека сум подоминантна (нема врска, баш напротив ).

19. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Вујко ми и вујна ми штотуку се зедоја,вујна ми е постара од вујко ми 2 години,мн сладок пар се :) таа има 24 год а тој 22 :lol: Ти посакувам среќа во врската,не се важни 2-3 години разлика важни се чувствата :) ;)

На princess11ska му/ѝ се допаѓа ова.
  20. flowerdust

flowerdust Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    19
    Јас мислам дека е најдобро дечкото да биде постар две години од девојката или пак да бидат иста возраст. Исто така нема да ми пречи и да е 5-6 години постар. Ама 10 ми е веќе многу. И друго е кога девојката е 15, а момчето 20 години, друго е кога девојката е 20 а дечкото 25 (вака мислам дека е подобро, иако разликата е иста тие се повозрасни и позрели а ако девојката е 15 години е се‘ уште дете и несозреана, додека момчето е 20 години, многу помудар и позрел од девојката.
    Знам еден пар, пријатели на мајка ми и татко ми, 10 години се разлика па ништо не им фали. Сепак според мене е тоа многу. :/ Ама nevermind, битно е да се сакаат. :angel: Сепак, сите знаеме како гласи поговорката: „Годините за љубов не се битни.“