А каква би била врската ако имаме исти број на години на пример јас 14 и тој 14 ама јас сум постара 1 месец од него....и мнооооогу го сакам и тој мене...само не кажува за тоа отворено туку од околу ии плус учи со мене
Мислам дека годините во љубовта не се битни. Јес дека не иде женското да има 14, а машкото над 20. Но љубовта е слепа, не бира години.
jas 30 toj 39 znaci 9 nema vrska toj e vistinsko dete ne se smenil otkako imase 19 [mod-kirilica3j56kwq][/mod-kirilica3j56kwq]
5 години и нешто јаче сум постара од него.Најчесто не ја чувствувам разликата и речиси и да не размислувам за тоа.Но, признавам дека од време на време има моменти кога се чувствувам како да одгледувам мало дете
Разлика до 6/7 години да , не би ми сменила многу но повеке од 7 години разлика не би си посакала да имам со партнерот. Додека си млад може и нема да се приметува разликата но потоа со текот на времето кога ти ке бидеш пример 45 години, а тој 55 почнуваат веќе да се гледаат разликите. Имам разговарано на оваа тема со жена која е 10 години помлада од маж и, и рече дека го имале баш овој проблем. Вели, мене уште ми се излегува ми се шета а тој леле не можам уморен сум ајде ќе си седиме дома... пример во најмала рака. Така да, претпочитам помала разлика .
Ако изгледаш добро, си здрав и физички активен ќе ти се излегува секогаш така да муабети дека ради годините некој седи дома се смешни . Тоа што го спомна како пример може да те снајде и со маж на 30 години зашто знам едно едно купче машки што единствена физичка активност им е седење дома со пивото во рака ама годините немаат врска со тоа туку карактерот и нивното здравје. Годините во лична карта се најмалку битни, најважни се понашањето, изгледот, здравјето и физичката спремност на машкото и ако се тие на ниво ќе ти се излегува секогаш, што значи може да биде и обратно, ако девојката/жената не вежба она да не може да ти ги прати излегувањата и активностите . Затоа може да се случи свесно да земеш помлада женска за да останете компатибилни долги години посебно ако ти е физичката активност дел од животот или професијата . Уште и ако си брлив во мозок разлика во години не ти бега .
Мислам дека сум пишала во темава, ама не е ни битно да си кажам пак. Баба ми на пример со дедо ми (починат е сега) биле разлика 12 години, сега незнам кој бил постар или помлад не ми текнува ама разликата меѓу нив воопшто не се забележувала, незнам можеби зашто двајцата биле младолики.. Ама и немале несогласувања во бракот колку што знам. А јас најголема разлика што прифаќам е 8 години, ама не сега туку од 19, 20 години па натака. А на оваа возраст, најголема разлика ми била, паа едно добри 4 години. Знам дека се многу ама не биле тоа врски,ништо озбилно. Во овие години, многу менуваа таа разлика на години, веќе од 2 години да е поголем од тебе, а па женското да е поголемо 2 години од машкото не чини. Кога ќе се порасне, веќе таа разлика не се ни забележува, избледува. Ама сега, еве девојчето да е 14 години, он да е 17, 18 - друго е. Знам, зашто и јас сум имала муватори на 17,18 години и се гледа разликата.
Не ми пречи се додека сме на иста бранова должина и меѓусебно се разбираме, имаме заеднички активности и слични такви ствари. Што ќе ми е некој врсник или сл. ако нон стоп се излежава по дома, жив тромавко (а млад бил, па што дека е!) за разлика од некој можда и 10+ а со многу помлад дух и одличен надворешен перформанс. Цврсто стојам зад овој став!
имав врска каде што дечкото беше 5 години постар од мене. сега сум во врска каде дечкото е 4 години помал од мене. најсериозно, вториот е 10 пати посериозен пореален од првиот. така да годините не ми значат ништо. на моменти се осеќам и како јас да сум помалата. како што кажа марија се додека сме на иста бранова должина не се ни приметува дека е некој од некого помал
spored mene razlikata vo godini ne e mnogu bitna dokolku partnerite se sakaat bitna e ljubovta ne godinite [mod-kirilica:97pul8zz][/mod-kirilica:97pul8zz]
Sto mislite dali 10 god e mn razlika...jas imam 21, a toj nz kolku(ke se zapoznaeme denovive)..ama mislam deka ima okolu 30? Jas do sega sum odela so vrsnici i nemam bas ubavo iskustvo, kako detista se, ama ova pa da ne e mnogu ??
па не знам колку не пречат годините,ако сте10 год разлика ке имате други гледни точки за мн работи ,друго размислување,а како не се познавате па ке се запознаете,ке идеш со човек кој не го познаваш?
Ne velam deka ke odam,samo razgleduvam mozni varijanti..ne se znaeme, nasata komunikacija pocna na fb, i toj apla mi se dodvoruva, se slusame i na telefon, a naskoro treba da se vidime sega i dvajcata imame obvrski..mnogu e fin, a za ubavina da ne zborime..preubav e...i taka samo si razmisluvav so bi bilo koga bi bilo, zasto i jas neznam sto ke iskoci od ovaa situacija [mod-kirilica:20pyqfvv][/mod-kirilica:20pyqfvv]
За сите оние кои прашуваат дали е океј ако тој е толку, а јас сум волку! Ние не ја знаеме вашата ситуација, а таа со три реченици не може да се раскаже. Или е океј или не е океј, тоа самите ќе си процените. Ако барате утеха - нема да ја добиете од причина што утехата е нешто бесмислено, апсурдно и таа сигурно не ви треба како основа за да започнете некоја врска. Ако барате совет ќе ви кажам да бидете со оној кој ве прави среќни и со кој се љубите, но и памет во глава! И твој врсник може да те заебе...
Сите ние нели првенствено велиме дека ако се сакаат не е битна разликата во годините...да и јас се согласувам со тоа...меѓутоа од некои мои блиски примери што ги имам во секојдневието кои се разлика по 11, 20, 14 години итн...значи луѓето кажуваат дека кога би се вратиле назад не би избрале партнер кој е толку постар од нив. Јас лично немам такво искуство меѓутоа не би сакала ни да имам, јас сакам партнерот со кој ќе бидам да е постар од мене максимум 6-7 години...а со некој помал одмене неможам да се замислам....
ја пак сите кои ги знам кои се мн години разлика ниеднаш не рекле дека би смениле нешто сите викаат дека е мн убаво...посебно девојките да се биде со постар партнер
Годините се најмала пречка за успешна врска...И јас мислев дека тоа ке е проблем но мајками и таткоми се жив доказ дека годините не преставуваат проблеми..моите се 13-14 години разлика и да не ги урочам хаха мнн добро се сложуваат и немаат никакви проблеми а исто така и јас имам 18 години а мојот дечко има 30 години и немаме никакви проблеми ...се сакаме се сложуваме мада некогас се подскараме што е нормално за секоја врска...АКО ЉУБОВТА Е ВИСТИНСКА И ИМА СЛОГА ГОДИНИТЕ НЕ СЕ НИ НАЈМАЛКУ БИТНИ
Ова е вистинското БРАВО и јас одев 1 година со врсник па на крај испадна да сонувам кошмари од него а сега си имам нова врска 2 месеци и јас имам 16(и имам доста видено и доживеано до сега што дури и ми е смачено и сакам да си се средам да си бидам девојче на место какво что би посакал секој зрел дечко) а тој 23 (исто како да има 30) не ни оди баш зошто нели самата таа 1 година со мрсулко ме преобразила во дете и сега ми е многу тешко да се однесувам зрело како што дечко ми и очекува ама јас сум спремна да се сменам зошто го сакам и сакам да си останам со него до крајот па мислам дека сега ако се сменам и да бидам како што тој сака сигурно би ни било супер а за друг не доагја во предвид иии годините неможе да се стават пред желбиите на срцето...