Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    ^ lloovveellyy, тоа влечење со мрсулко, не може да те претвори во детиште! Ниту пак одењето со повозрасен од тебе може да те направи позрела! Мислам, може ако ја имаш таа навика да се прилагодуваш кон карактерот на партнерот и ако си пристрасна, шо е малку океј за девојче на твои години. Не дека сум и јас нешто многу голема де, 17 имам :D

Мене тој како прво ме направи посреќна и позадоволна од самата себе, ме љубеше и веруваше во мене. Со самото тоа престанав да бидам толку темпераментна и да се залетувам по некои плитки вредности во животот, односно да се задоволувам со било што само за малку од малку да ми биде океј и угодно во животот. Па станав и многу посмирена и постабилна. И созревам, а самото тоа по себе си носи некои последици, потребен е некој период за таа промена, емоции и судир со околината!

Дилемата ти е сосема океј, но не можеш да созрееш преку ден. За тоа ти е потребен некој инстинкт, некој момент или едноставно, тоа да тргне само од себе.

Најбитно е да бидеш своја :) Ако не ти одговара „посериозен дечко“ биди со некој на твои години и терај си опуштено. Но, не велам дека годините се гаранција за зрелост, значи не генерализирам!

2. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.447
    Допаѓања:
    91.784
    Годините немаат поврзаност со карактерот и созревањето на еден човек. Дечко ми е помал од мене 2 години и на моменти делува многу позрело. Двајцата имаме поминатоа многу работи во животот, па супер функционираме, разликата не се гледа. Ниту јас се претворив во мрсулка затоа што сум со него, ниту пак тој одеднаш созреа премногу. Уште од првиот момент тој беше премногу зрел за неговите години, што останував со подотворена уста кога го слушав. Сум била и со повозрасни и со врници и со сите било различно, но никогаш годините не влијаеле на нашиот однос.

3. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Еве мој роднина има женска која е помлада од него 20 години..тој има 39,а таа 19...овака знам дека изгледа многу,татко му е многу против тоа,но јас велам ако нив им е убаво ич да не се секираат што мислат другите ;)

4. lloovveellyy

lloovveellyy Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    12

Не размислувам детски поради мрсулкото... напротив размислувам доста зрело зошто имам доста изживеано и знам дека уште многу искуства ке ми поминат во животов мада и не се битни годините а јас тврдам 100% дека е можно и 16 годишно дете да размислува подобро од 19 годишно зошто едноставно сум поминала низ тоа и знам дека секогаш јас бев таа што го тераше да не прави глупости буквално јас ја држев врската под контрола имав шанси и можности колку сакав да го варам да го лажам да го понижувам ама никогаш не бев таква за на крајот тој да ми рече 'имам друга' на порака ееејјј па барем во лице да ми кажеше а колку само се трудев :devil: ке го убиев ама сега кулирам ;) ионака го разбирам прост си беше и ке си остане и нека му стои ако така сака... дете беше а јас бев толку озбилна и сериозна и се си бев ок тогаш на почетокот ама сега пропаст :doh: ... мрсулкото имаше 19 години а се однесуваше како дете од 5 години најсериозно толку глупости немам видено некој да ги прави а забележувам дека дел од тие глупости почнувам несвесно да ги правам и јас самата навика си го прави своето... иии поради тоа неможе да ме трпи мн мн новиов дечко ама еве јас пробувам да се сменам, уствари јас цврсто сакам да се сменам зошто искрено неможам да издржам кога ке си легнам и кога ке ми се врати филмот кои глупости сум ги направила се осекам како некоја штракната... :x ... :!: и тоа мора да се смени

За тоа што го обележав со потемни букви сосема те поддржувам...
    патем мило ми е за вас и дај боже така и нека ви остане и уште поубаво нека ви биде аMа на никого не му посакувам да му се случи тоа што јас го прооживеав со несозреана личност 1 година...

5. lady19

lady19 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    13
    Se zapoznavme so tipot, mnogu e OK iskren, kulturen..ama izleze deka e 11 godini postar od mene....bi sakala da prodolzam da komuniciram so nego, ama nekako strav mi e, da ne bide mnogu "ozbilna" rabotata, a bas mi se dopagja , plus toa so e pameten mnoguuu e ubav :/
    [mod-kirilica:3q6p7ufm][/mod-kirilica:3q6p7ufm]

6. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Лејди имаш 20 години мислам нема причина да ти биде страв од него..Ако ти се допаѓа пробај види како ти е со него :) Па ќе си одлучиш..Мои познаници се засакаја,девојкава имаше 17 години (уште средно немаше завршено) а момчево т.е мажов имаше 32 години..И забрануваја да оди со него ама таа не се откажа.И избега бегалка за него,еве сега си има дете 1 годинка.И така..Затоа прави си како што ти одговара :)

7. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    На невидено нема да знаеш што да одлучиш. Биди паметна и однапред сфати што тој точно сака да има со тебе. Можна е врска, зошто да не. Ако ти си имаш некои други планови и замисли, кои се косат со возраста на типот, тогаш размисли убаво.

8. srcuffcee

srcuffcee Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3

Srckaa..jas imam 15 godini dechkomii 23 se odi vo najdobar red...vo vrska sme skoro 2 godini i imame i sloga i lubov i razbiranje ednostavno se sho e potrebno vo edna vrska..!!! ;) :lol: Godinite vooposhto nemaat vrka ne e vazhno..!!poubo e koga ke imash povozrsen dechko koj goima neshtoto iskuseno pominato niz mn raboti vo zhivoto..ednostavno znaj da te svati da ti pomogni ..da te sovetuva i taka natamu.. :rofl: :P
    [mod-kirilica:2do2gk8q][/mod-kirilica:2do2gk8q]

9. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    аман ма ??? на 13 год, фати дечко од 21 година ам тој требат да одговарат и кривично и морално мајкати кај гледат со очите ? или сакат да те омажиот побрзо !

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  10. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.654
    Допаѓања:
    4.568
    Ние сме 5 ипол години разлика и супер ни оди

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Јас бев 14год. а дечко ми 22год.
    Еве сега јас сум 20год.(за 6 дена),а он пред 3 недели наполни 28год. = во Април 6 години како сме заедно

Значи истото што ти сега го проживуваш.Ако знаеш да се носиш со врската,одговорностите,се разбирате,сакате....нема пречки

На Ammy.Lee и CIA им се допаѓа ова.
  12. anitsirk

anitsirk Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    8
    Јас потполно се слагам со Сноу Квин. Мое мислење е дека разликата во години нетреба да игра некаква улога во една врска. ( Но се во граници на нормалата,секако не е вкусно девојка од 20 години да биде со тип од 30 па нагоре,е тоа е веќе голема разлика во годините,тука се вмешува и различниот начин на сфаќања и мислења,постапки и тд..) Јас и мојот дечко сме разлика скоро 4 години,јас имам 19 а он само што наполни 23,со предходниот дечко беше малце поголема разликата (6 години),мада мислам дека кога се движив во таков круг на луѓе,го прифаќаш нивниот начин на размислување кој те двои од твоите врсници,порано созреваш,по другачје размислуваш,и на некој начин тоа е добро :)

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Кога постои разлика во годините и има љубов итн... е се убаво, но понатаму мислам дека кога тогаш за некои работи во животот токму поради разликата во годините, неизживеаноста на помладиот партнер ( најчесто девојчето),почнуваат да се насетуваат проблеми, се појавуваат други желби што можда на повозрасниот партнер ќе му бидат дури и смешни и неприфатливи, па со тоа се ствараат тензии. Но сепак зависи од двајцата партнери и колку се спремни на компромиси впрочем како и во секоја друга врска... па така мислам дека нема некои строги правила се додека е разумна разликата во години.

14. Refused

Refused Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    32
    Јас сум во врска со децко помал 5 год од мене:) си велев ова дете е едобро само да го измувам, шо памет ке носи , детски, што ке правам муабет со него :)
    но со постепено запознавање јас сфатив дека јас сум детето, а неговвото размислување и погледи во животот тоталмжно ми одговараат. Веќе 3 месеци сме во врска па не е лошо :)
    Заборавам колку годинки има
    Е сега другите што ме зезаат, ич не ми е гајле, само ме повредуваат муабетите дека со мене е само за секс:( ама тоа е

15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.341
    Допаѓања:
    17.917
    он е 3 години постар од мене.ама ако па срцка ми е :inlove:

16. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Мојот дечко е 5 и пол години помал од мене...
    Дали ја чувствувам разликата во нашата комуникација? -Не!
    Дали ме мачи разликата? - Со тек на годините, да!
    Да бидам искрена, најмногу ме мачи идејата дека за неколку години можеби повеќе нема да му бидам привлечна или можеби ќе посака ,,младо мевце,,...Ме мачи и тоа што верувам неговото семејство не е одушевено од мојата возраст, иако досега тоа не го покажале, но како и да е, јас се чувствувам непријатно кога тема на разговор е нечија возраст.
    Како и да е, љубовта не се бира плански, едноставно се случува.И кога би требало повторно да бирам, би го одбрала него.

17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.271
    Допаѓања:
    18.391
    Е ај да видам што ќе кажете на ова. Имам 22 години, а он 30. Се знаеме 1 година, се видовме пред извесно време 2-3 пати во диско и еднаш излеговме сами во кафич. Дечково вчера ми се јавува и ми прави муабет како на него годините не му дозволувале да се љуби со некоја девојка а да нема ништо повеќе од бакнеж. Ми вика мене ми е досадна таа фаза,јас сум ги поминал тие работи не сум дете. А јас пред да ми го каже муабетов,среќна сум си нашла дечко каков што барам... Ми вика, сексот е многу битен фактор, и мора да се деси на почеток , не сакам јас залудно да вложувам да идам со некоја месец два а сексот да биде тапа,значи џабе сум губел време јас со таа девојка.. Џабе ти се дотеруваш минич,корсет,чизма над колена кога си look but don't touch.. јас кога така ќе те видам мене крајна цел ми е да те имам, нема врска и во фармерки да те видам пак таа ќе ми биде крајна цел. И сеа што да му кажам на ова ? пошо ја сум според него дете, штом нејќам секс после ЕДНА СРЕДБА ?! :^)

18. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Па искрено мислам дека играат улога додека е приметен физичкиот изглед..пр.ја иам 14 он 20 не иде некако мада има и такви случаеви..ама како што растеш се помалце се приметува тоа..Башка за женско е боље машкото да е поголемо некоја година си се пронаоѓаат у глаата..НИЕ ЖЕНСКИТЕ СМЕ ПОПАМЕТНИ :P..
    ..Јас и дечкото сме разлика скоро 6 години ама супер ни ее..имаме заеднички јазик..што мислам дека е најбитно..:)

19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Епа од таквото однесување не се ни оженил до сега :) Нека не си губи време тој, па ќе му помине животот додека да трепне. Ти може и на 15 години да сакаш секс после само една вечер, а може и на 40 да не ни помислуваш на тоа :) Неговото однесување е жива глупост. Секоја нормална врска бара посветеност, џабе секс од кој цел свет се тресе ако не се согласувате, ако не можете еден нормален разговор да направите.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Разлика до 10 години е ОК и има шанси за успех ако девојката е над 25 години. За поголема разлика најважна работа е да не си циција и да не штедиш на ореви во пченицата. Не за друго, ќе те збори народ. Од друга страна пак, ќе му ја јадеш пензијата уште едно триесетина и повеќе години.