Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. awee

awee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    117
    Што мислите, како влијаат на врската? Ако љубовта е голема,годините нема да направат никаква разлика!!Само во вистинската љубов годините не се познаваат.
    Како влијаат на самите личности?Па искрено јас не верувам дека годините може на некој да му го променат карактерот.Веројатно никој нема против за врска на 25годишна девојка и 30годишен маж!!
    Колкава разлика е најдобра во дадени случаи?Според мене до 5-10 години најмалку! ;)
    Дали мислите дека е битен фактор при градење на врска?Не.

2. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Љубовта не познава граници,возраст,вера,боја на кожа па кога с еискрено сака мислам дека разликата во годините не треба да има никаква улог,ама сепак искрено јас толерирам да е разликата до кај 10 год некако да е поголема па и мислам дека не би било тоа тоа сепак љубовта прави чуда :D

3. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    мајка ми и татко ми се 13 години разлика , а јас и тој 11 ... дали и мене ми е таква судбината ?
    премногу сме слични, премногу... А сепак толкава разлика во годините. Мислам дека почнува да ми се допаѓа. Помош ! ! !

4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Ако си 16 год.како што ти пишува на профилот тогаш ти е премногу рано да размислуваш на таков чекор, 11 год па донекаде не се многу но зависи, ако си ти 25,26 тогаш ок, ама се зависи , не знам...

5. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Јас и дечко ми сме разлика 4 год. Мислам дека разликата не е голема и сега за сега супер функционираме.Изреките од типот -од-искуство да ти кажам или постар сум, до сега не сум ги слушнала од него и се надевам нема :) Според мене разликата во години и не е баш некој битен фактор за нечија врска да опстои.Но и те како сум против оние врски каде што девојчето е 15тина год а тој 25 а можеби и више.

6. Thebestone

Thebestone Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    63
    Ние сме разлика 4 год. јас 18 тој 22. и можам да кажам дека не се ни забележува некоја голема разлика

7. simmone

simmone Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    12
    јас и љубениот сме разлика 10 год ,јас 19 он 29 ... неможам да кажам дека разликата во год не влијае но најважно е да има љубов и разбирање тоа го одржува - балансот - во врската .

8. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    Не гледам никакви пречки во разликата меѓу години доколку постои обострано почитување, љубов, разбирање отворен разговор и искреност.. Со мојот сопруг сме заедно 10 години од кои 2 години во брак а меѓу нас разликата е 18години... искрено да ви кажам го обожавам затоа што секогаш сум му на прво место ме почитува има разбирање кон мене имаме искрена и отворена комуникација за се и сега кога сме во брак е уште поубаво од предходно. :inlove:

9. AnimeHQ

AnimeHQ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    246
    Разликата во години во една врска помеѓу дечко и девојка може да не значи ништо, а може да значи и многу. Зависи од емоционалната зрелост и развитокот на едниот или другиот. Исто го делам мислењето дека не е иста разликата 15 години со 25 и 25 со 35. Луѓето се развиваат до 21 година. - така велат.

Сепак, знаеме дека има прерано созреани и недоволно созрени лица за својата возраст. Сето тоа придонесува и самиот развој и тек на врската помеѓу двајца.

Како шо наведов претходно, зависи од зрелоста. Понекогаш доколку има голема разлика, нема исти интереси, порано се губи и самиот интерес, врската се руши. (зборам за врска помеѓу маж и жена) Понекогаш пак, разликата може да е голема но да се пројават исти интереси кои ги поврзуваат партнерите. Обично, тоа се јавува во подоцните години, кога двајцата партери се доволно созреани. Тинејџерите кои влегуваат во врски со постари, може да се порано созреани и да не им е интересен оној период на лудите години, или пак да мислат дека се доволно созреани за да го делат својот живот со некој постар од нив. Но, доколку не се доволно созреани, според мене, ова врска се здосадува, односно, помладите бараат многу работи кои постарите ги поминале и не им се интересни, додека, постарите бараат работи кои на другите им се нови.

10. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Јас сум во врска со момче од 16 години, а јас сум 14. Не е разликата нешто којзнае колкава, и влијанието е ептен мало. Се сложуваме во се, убаво ни е. Имаме исти интереси, исти работи сакаме, заедно одиме во иста теретана. Не ми смета ни мене ни нему што сме едни глупи 2 години разлика. :) Јас ова од лично искуство, може некои од вас не ја одобруваат ваквата врска, но најдобро си знаат двата члена на врската, а не тие што гледаат оддалеку. Ако оди, не е битна разликата, но ако разликата прави проблем, тогаш не вреди да се останува во таа врска.

Јас одев со него дури тој имаше 16 а јас 13 и исто беше. Оправдувам врска додека двајцата се во разлика најмногу 7 години. Повеќе од тоа не ми е нормално.

11. Ivan4eeeee

Ivan4eeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    8
    Јас и дечко ми сме разлика 11 години и добро е. Јас имам 21 а тој 32 год..мислам дека со некој што е колку мене нема да најдев толку разбирање. Се е до карактерот уствари :) И јас на почетокот многу се плашев дали ќе се приспособам, дали ќе разберат дома, дали ќе чека да завршам факултет..па се си иде на свое место со време ако има љубов и разбирање.

На IvannaT му/ѝ се допаѓа ова.
  12. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.764

Имам пишувано на темата и пак ќе се повторам. И ние сме 11 години разлика со мојот сопруг, 2 години во брак и досега немаме никакви меѓусебни недоразбирања, но, се е до разбирањето и довербата.. Верувајте, годините се најмал проблем :)

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Јас и дечко ми сме разлика 4 и нешто години, скоро 5 (да кажеме). Супер се сложувам со него и убаво ми е :)

14. scream1

scream1 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    5
    :) Јас се држам до едно - ПРАВА ЉУБАВ ГОДИНЕ НЕ БРОИ
    но навистина зависи од карактерот, и од тоа дали навистина сакаш да успее таа љубов. Инаку јас имам тетка која е 15 години разлика со тетинчо, па супер си се. :)

15. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    6.673
    девојко дај освести се.годините на се проблем.тој е од друга вера(ајде и тоа некако може да пројде.во нашата земја има и мешани бракови) туку дека тој е криминалец.е подобра катекорија не може да ти се падне.ако имаш барем малку мозок дај искористи го.додека е на време,за подоцна да не зажалиш.замисли ја реакцијата на твоите кои кога тогаш ќе дознаат.него ќе го убијат,а од тебе сигурно ќе се откажат.не сваќај го ова како навреда туку како совет од некој кој добро ти мисли.

16. scream1

scream1 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    5

извини ВАГА ова за мојот пост во друга тема го цитираш?
    Мислам дека убаво напишав што мислам за разлика во години за бракови, овде не се изјаснив за ништо друго освен за соодветната тема. поз

17. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    6.673
    да.ако имаш твој став држи се до него.а не да даваш совети во кои ни ти самата не си сигурна.ти треба многу време за емоционално да созрееш и да почнеш да се придржуваш до твоите одлуки.

18. scream1

scream1 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    5
    Навистина не сум личност со плиток мозок како што сакате да ме прикажете тука.
    Ако тоа што сум го напишала наликува на некој што нема став и не се држи до прнципи тогаш немате право да ме навредувате овде или да се правиме мистериозни и дрски, па сега ќе навредувате 19 годишно девојче кое побара совет од некој поискусен во животот. Баш заради тоа што можеби и во тој период сум каде што не сум доволно емоционално стабилна или недозреана побарав нечие мислење за мене. Фала богу на форумов се најдоа девојчина кои истото ми го кажаа што и вие, само на еден почовечки и далеку покултурен начин.
    Не сум на форумов да се расправам со некој, туку да побарам помош и ако можам со совет или мислење да помогнам, не да навредувам како некој нема мозок или треба да рипне од негде. поз и благодарам

19. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    6.673
    мила секако овде сме да си даваме совети а не да се навредуваме.јас се извинувам ако со нешто те навредив.навистина не знам по што го заклучи тоа.инаку и јас имам 19 години но се однесувам сосема разумно.не велам дека не сум правела никакви глупости.и искрено за ништо не се каам бидејќи во тој момент сум се чувствувала така и сето тоа ми било добра лекција за понатаму.проблемот кај тебе е што ти мислиш едно а овде пишуваш сосема друго.ако имаме свои ставови треба да се придржуваме до нив а не секој миг да го менуваме мислењето.

На scream1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Diamondkiss

Diamondkiss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    39
    Искрено ја поддржувам разликата во години до 10 15 год .....ама немој да ми кажете, една моја другарка оди со дечко, значи она има 15 а он 35 год. МАНИЈАК И ПЕДОФИЛ!!!!! мислаааам :puke: :puke: |( |( :tmi: :tmi: :tmi: Ужас СВАРНО тој треба децаа до сега да имал...свашта.