да и јас мислам до 5год...овие години се супер а инаце повеке години не ке се познава со кој е девојката со чичко или татко или дедо....според мене..
Јас кога имав 20 години идев со дечко 17 години постар од мене, бев заљубена и не ми беше воопшто важно , дури ми се допаѓаше што е зрел маж единствен проблем ни беше што тој сакаше да бидам малце поозбилна и да види во мене нешто домаќинско што јас никако не покажував. Сеа ми е проблем што на повеќето им личам како да имам 5-6 години помалце , па мислејки дека ми се врсници се тие дечки ми приоѓаат Инаку според мене од 5 до 10 години е најубава разлика, понекогаш може и помалце.
jagotka123 се сложувам дека не треба таа да е 20 а тој 35-40 но дека,како што велиш ти,а и girl-miri што вели дека над 5 години не се знае дали и е чичко/татко/дедо....не се сложувам тоа значи јас на сестра ми сум и тетка 6 години и месец разлика....така иде муабетот. луѓе на нас луѓето на чело не ни ги пишува годините. точно е дека 16-17-18годишна да иде со 22/23 годишен се гледа разлиак-ама не дека и е чичко а ај ти најди разлика на 22годишна девојка и 29 годишен дечко? мислам да бидеме реални
jas i deckomi sme 11 ipol god razlika i super ni ide se razbirame a i on izgleda fizicki kolku mene.godinite se samo brojka [mod-kirilica:wyw3g1vp][/mod-kirilica:wyw3g1vp]
Годините се бројка, така велат ) Но мое мислење е дека подобро е жената да биде помалата во врската, а мажот да биде постариот. Не ги сакам обратните врски, незнам - можеби јас сум таква и не сакам помал партнер од мене. А дали ќе е 2 или 10 се е релативно, да не е 20 години разликата) А додуше колку си повеќе стар, т.е возрасен разликите во годините не се битни, не за џабе старите рекле “Господ муабет“ )
Разликата во годините баш и не е пресудна за врската. Па и кога разликата помеѓу годините е голема не би претставувале проблем доколку партнерите би имале слични интереси и размислувања. Годините исто така може многу да влијаат на врската и нејзиното одвивање. Доколку тој е погвозрасен од неа 3-6 години таа врска би била една од оние кои би можеле да функционираат подобро од останатите. Бидејќи на сите девојки им е јасно дека мажите покасно созреваат, би биле доволно блиску со годините за да имаат слични интереси, а доволно далеку со годините за како малку поискусен што на девојката би можело да и претставува олеснителна околност. Не велам дека врските со поголема разлика во години не би опстанале, туку дека се навистина голема реткост во денешно време што е дури и успех на тие личности кои се во таква врска. Градењето на врската не се базира на разликата помеѓу годините, туку према односот помеѓу личностите. Во врската партнерите треба да се чувствуваат поврзани меѓу себе, да имаат комуникација, среќата на далеку да им се забележува на лицата и слично.
До 5 години разлика можам да разберам,а за поголема разлика мислам дека секогаш тој што е помал ќе се однесува не зрело во очите на другиот.
ако си најдете заеднички јазик,се разбирате и имате љубов годините не се битни. јас не се каам искрено
Според мене од една страна не се најбитен фактор годините,сега Ок нормално дека кога девојката има 20 години,а момчето 35 е тука е веќе проблем во смисла на ситуација кога тој ќе сака да сте вие сериозни,а ти уште си леташ со паметот и на некој начин уште си дете за него, но се може да се надмине. А,од друга па ко ќе видам некој 15 годишни девојчиња со 30,40 годишни мажи е тогаш си велам ехх каде заминал светот, па тој може татко да им биде на неа,хм чудни работи се случуваат во нашето општество кои што некогаш не можам да ги разберам. А според мене најидеална врска е кога има разлика помеѓу машкото и женското до 5,6 години.
se izvinuvam za fondot unapred pisuvam od tel neam druga opcija.... Citam svasta po forumov za godinite trebalo volku tolku razlika da bide.Licno neam stav kolku treba da bide razlikata megu partnerite , pa i toa dali zenata treba da bide postara ili pomlada i zosto neam stav bi gi zamolila site sto imaat teza oklu godinite da mi dadat obrazlozenie(dokolku sakaat i imàat ) zosto ne postar zosto ne pomal cenam koga nekoj ke mi kaze jas idev so postar20 god i godinite mi precea nego ili mene toa bese glaven problem .Vaka gledam deka imate nekoj stav ama ne mi e verodostoen vo moite oci!! ako ima primer od iskustvo da mi spodeli nekoj ke bidam blagodarna!
4 години разлика, девојката помала. Имаат повеќе теми за разговор, различни гледања за животот, но сепак наоѓаат компромис за се, и тоа е една од повеќето работи што докажува дека двајцата си значат еден на друг. Никогаш не е досадно
Јас и дечко ми сме 4 години разлика, и преубаво ни е. Си се надополнуваме некако... Незнам по мене до 5 години е ок разлика, али на крај краева ако двајца се сакаат не се битни годините
нешто што го прочитав пред малце па ми текна да го постирам тука РАЗГОВАРАТ ДЕЧКО И ДЕВОЈКА: Дечкото: Колку години имаш ти девојче? Девојката: 13, а ти? Дечкото: 20. Девојката: Годините се само број! Дечкото: Затворот е само просторија.
Мое лично мислење дека разликата во години нема воопшто никаква врска...Лично искуство бев во врска со човек што е 19 години постар од мене и незнам ми беше супер, секогаш ми укажуваше индиректно на моите грешки ми се наоѓаше за се во живот. Денес сме многу добри пријатели, мада имаме и моменти на салбост па се дешава и нешто повеќе од пријателство.....
Тие врски да, ги оправдувам ... Веќе тие се на бриближно сита бранша веќе и невиноста не девојката е поинаква ... а веќе врска со 15 и 20 е понаку таа е сеуште дете но ако има љубов, греота е се тоа да го расипеш
Sestrami imase decko 17 godini postar od nea, na izgled ne se poznavase ama godinite si go pravat svoeto, bez razlika sto se sakaa i toa mnogu , so tekot na vremeto pocna nemu da mu smeta toa sto taa e tolku pomlada od nego, pocnaa karanici, ljubomora, nesmees da ides so drugarki na kafe, na ovoj si mu rekla zdravo, onoj si go poglednala, znaci stana nepodnosliv. Toj bese svesen za seto toa no ete ljubomorata bese posilna od ljubovta i na kraj se razdelija. sega i e super mazena e si imaat i detence soprugot i e postar 8 godini ama super si se razbiraat, sepak zavisi i od karakterot na covekot, ljubovta moze i da ja nema presudnata uloga vo seto ova.
Jas sum postara 3 godini od decko mi i koga ke ne vidis ne se primetuva, t.e. site mislat deka toj e postar [mod-kirilica:2slfc3c6][/mod-kirilica:2slfc3c6]
Моментално се наогам во врска со некој што е постар од мене 9 години, но јас мислам дека годините не претставуваат пречка за врска...доколку со некој ти е убаво, ти прави да се чувствуваш убаво...така и продолжи си
ете дечко ми е помал од мене тој е роден јануари 92 а јас сум мај 89 па да ви кажам право супер ни е,јас некогас дури заборавам дека сме толку разлика,убо ми е среќна сум,то е најважно.значи годините не се секогаш пресудни,некој можи и 10 години да е постар од вас ама ако нема ум,џабе му е се........ позззззз