Јас и дечко ми сме разлика 3 години јас сум 3 години поголема од него, за разлика од неговите врсници е многу повеќе созреан убаво ни е заедно но сепка не знам дали ќе успее нашата врска. Што мислите за ова ?
Јас лично не мислам ништо, а незнам ни што би мислеле другите. Всушност како ние може да кажеме и даваме прогнози за твоја врска, за која само ти си ги знаеш деталите и начинот на кој функционирате. Можам само да ти кажам да не гледаш на годините и да не ги ставаш нив како услов за успешна или неуспешна врска, зошто ти е се само бројка. Може и да биде 6години постар од тебе, а пак да не ви успее...
queen88, многу е глупо ние да ти збориме, па дури и некој што те познава неможе да си дозволи да ти каже такво нешто. Ако вас ви е убаво и се согласувате, наоѓате заеднички јазик ќе успеете. А ако не е така, ако нема љубов,разбирање, хармонија....џабе е се.
mislam deka razlikata vo godinite i nee ttolku bitna.jas sum 24 god a decko mi e 21.jas sum postara 3 godini od nego i super ni funkcionira vrskata. vo vrska sme skoro 3 godini. sekogas zaednicki si naogame resenija za nekoi problemi sto gi imame ne izbegnuva nisto.zatoa devojki godinite ne igraat uloga vo vrskata ako vie se sakate i imate razbiranje pozdravvvvv jas mislam deka see ok i jas i decko mi sme razlika 3 godini i bas nie super imame razbiranje i se sto ni treba pozz [mod-kirilica:3mvwxoe0][/mod-kirilica:3mvwxoe0]
Мислам дека не влијае. Јас идам со дечко постар 7 години од мене јас имам 15 он 22 и баш убаво се согласуваме за недела дена правиме и година.
7 години разлика и не е толку многу, но постои ОГРОМНА разлика КОГА т.е на која возраст сте двајцата за таа разлика. 7 години - ДА, Ок, ама ти да си 20 он 27. Ама во оваа ситуација мислам дека е МНОГУ. Извини, но тоа е мое мислење. П.С. Силно навивам за ваквите врски, но ти си сеуште МАЛА. Но, ако се држите заедно можеби и ке ги дочекате тие денови кога ти ке бидеш 20, а тој 27
^дека се гледа разликата во тој период се гледа, јас бев во таа ситуација. Но тој што знае да се носи со таквата врска може да успее.
Дечко ми е помал од мене скоро 2 години па шо има врска... баш ни е супер а и не изгледа дека е помал од мене... јас август правам 21 година а тој на 31 мај 19 јас изгледам за 18 а тој за 22/3 хаха па нема врска и во карактерот и во размислувањето. Баш ни е супер се осеќам како тој од мене да е поголем а не јас
Разликата во годините нема никакво влијание врз врската, битна е зрелоста на тие што се во врска ,взаемна почит ,да знаат да се жртвуваат себе си за другиот,да си помагаат еден на друг,да се подржуваат меѓусебно и да се сакаат.
Епа сега врската до некаде е и навика, колку подолго сте заедно, толку е раздлабочена врската, разликата има влијание, ама не е посилна од навиката!
Mмммм..зависи во кој период ! не е пресудно, точно дека е битен пред се карактерот.Jас 17 тој 22 беше ко некое мало детенце, јас бев сто пати посериозна и позрела. после имав една врска тој 17 јас 21 ! тоа беше моја животна грешка, иако малку бевме заедно и преубаво ни беше после тоа детското излезе на површина и се расипа. Значи, ако сте и двајцата зрели, полнолетни и изградени личности кои знаат што сакаат, не се проблем годините.Eден 25 -26 годишен дечко може да најде мн. заедничко со 37- 38 годишна дама, и спротивно ! Една млада девојка од 22- 23 год. може сосема одлично да функционира со 40 годишен господин.Зошто ? Помладите го учат сеуште животот примаат искуство, и се разбира страста е поголема.A, пак постарите се опуштаат се подмладуваат ако така може да се каже ....Значи, 5-10 15 па и 20 год. разлика е небитна ако се и двајцата полнолетни самостојни, и зрели личности.Ако сеуште се во раст и развој психофизички, и 2 год. разлика па е многу.До 24 год. растеме.После веќе се е искуство.
Па некогаш годините се пречка но некогаш не.Според мене мислам дека би било нормално да се 4-5 год. разлика ако сакаат да почнат некоја сериозна врска.Пред се е битен карактерот па после се др.
Можеби сум мала во години но имам сосема различно размислување и понашање од моите врсници и никој до сега што ме запознал не ми дал 15 години...Со дечкото ми е супер иако е постар,многу се сложуваме за 2 дена правиме и 1 година така да штом сме толку време заедно значи нема од што да се плашам сега за сега бидејќи знам дека е сериозен во врска со мене не е таков како јас што сум го замислувала, пред јас и он да искочиме јас со него имав само зафрканција ни на крај памет не ми текнало дека некогаш ќе бидам со него така да мене ми е СУПЕР односно НАС ни е СУПЕР !
Да ви кажам искрено откако прочитав многу слицни ситуации тука конечно можам да здивнам и мирно да спијам затоа што мислев дека сум една од поретките дечкоми има 36 јас 25 значи тоа се 11 години разлика ...не сме мн долго заедно но сепак за прв пат се осетив сигурна покрај некого само сега сум малце исплашена поради тоа што тој сака и планира да се земеме во скоро време но јас некако се осекам збунето ..незнам дали сум спремна на тој чекор...
Sekako deka e vazna,no vo odredeni slucaevi sea ako devojkata ima 17 toj 28...sho znam taa seuste e dete toj ima i drugi svajkanja za zivotot mng e tesko karakterno da se vklopish vo takva situacija... [mod-kirilica:3600m7ry][/mod-kirilica:3600m7ry]
Јас сметам дека годините не играат голема улога во врската.Татко ми е постар од мајка ми 14 години,па во брак се 20 години.Мислам дека битен е карактерот и љубовта меѓу партнерите.Сепак сметам дека е подобро дечкото да е постар од тебе неколку години бидејќи машките сепак покасно создреваат..
Вистинската љубов незнае за граници Имам пример нашите пријатели женаму е постара цели 6год.па супер функционираат Исто така имаме во комшилук пар имаат две близначиња тој од неа е постар цели 14 години нема врска Вистинската љубов не знае за разлика во години
Од пред 2-3 дена почнав да се гледам со тип со кој имаме така повеќе години разлика во возраст. Конечно можам да кажам дека ја пребродив врската со врсникот кој не покажа ни приближна зрелост за неговите 24 години. После 4-5 месеци раскинување си дадов себеси шанса за барем да пробам да се зближам со некој друг. Со овој со кој сега почнав да се гледам сме бааги разлика, јас имам неполни 24г (за некој месец во оваа год ќе ги наполнам) а он има 36год. И прв пат се соочувам со човек (Боже мој тој спрема мене е маж, а јас сеуште се чуствувам како девојка) со кој сме толку разлика. Како и да е, сеуште не сме официјализирани и тек сега почнуваме да се запознаваме. Јас не се брзам никаде. Добро ни оди муабетот, имаме теми за разговор. Ми се свиѓа што е интелектуален, симпатичен, бистар, комуникативен, трпелив...ај ок, нема да го фалам, не е тоа темата тука И, ај пишете некој совет феминки...барем тие што искусиле почеток на врска со човек кој е 10 год постар? ПС. да не сум офф топик, според мене битно е личноста да знае што сака во животот и од себе и од тој што е покрај неа, а тинејџерките и средношколките иако мислат дека знаат, уствари не знаат. Затоа според мене, мислам дека за нив (возраста околу 16-17-18 год) ми е некако нај погодна за мувања и несериозни (необврзувачки) врски. За голема разлика во сериозна врска, при тие години не ни размислувам. Е веќе после тоа,откако се изналудувале во средно, изнашетале и веке се зрели личности и професионално да се насочат, нели факс да упишат, ваљда се зрели и да стапат во сериозна врска, па може да се калкулира со години разлика.... А за дали подржувам голема разлика ( под голема подразбирам 10-13-15 год) ... нормално дека да... но само кога се поткрепува на ова погоре од ПС-от. Инаку разликата од 4-5-6 па и 7 -8 год меѓу партнерите според мене е сосема нормална... Дајте ве молам, јасно е дека машките подоцна созреваат и е потребно да се така постарички... : )
Нема потреба да те плаши или замислува разликата, уживај си и анализирај како ќе се одвива вашето зближување, дали оваа врска, овој човек е она што тебе те исполнува и те прави среќна. Внимавај само на едно, според мене повозрасните мажи можат да бидат полн погодок , но исто така може да се тотален промашај. Внимавај да не има некои задни намери, односно да не излезе после дека е љубоморен, т.е. болно љубоморен(ова со возрасни мажи е многу веројатно). Ваквата ситуација би те задушила и би ти правела проблеми во понатамошното функционирање со него. Доколку е како тебе, се сложувате имате слични ставови и гледишта за животот, но да го истестираш(што и се рекло)тоа, тогаш ич не му се заарај за годините. Среќно !!!