Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.340
    Допаѓања:
    17.917
    ние со дечкоми сме три години разлика,тој е постар од мене и мислам дека сме таман :^) :lol:

2. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Во право си Assassin.. :fubar: :swear: .Па 3 години и не се многу векичка.

3. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    26
    Ти 22,а тој 50 ее тоа е веќе многу,искрено јас не би можела да се замислам со толку стар во кревет :rofl:
    А попрво мојте би се отпишале во весник од мене.Ме интересира твојте како изреагирале на сето тоа ако не е тајна?
    Јас се плашев на мојте да им кажам дека сум 7 ипол години разлика,бидејки со него сум од 14 години.
    Али мојот партнер е полн со разбирање и во овие 4 години не сне имале некој проблем кога биле во прашање годините.Иако мајка ми ми збори дека мн млада вдовица ке сум станала :D али јас не гледам така на работите никогаш во животот не се знае кој попрв ке отиде.Битно ми е мн убаво со него и си се сложуваме ;)

4. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    разликата во годините е нај мал проблем во врската всушност тоа и не е проблем...кога љубовта е вистинската годините не се битни... пред се доверба, љубов, разбирање. поштуваље и вниманието еден кон друг е нај битно а се она од страната не е битно...

На nadege му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    26
    Точно е тоа но толкава разлика мое мислење е премногу :)

6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    И јас и дечко ми сме 8 години разлика.Супер ние е.Ама сметам дека тоа си е во границите на нормалата.
    Ама ова 22 со 50 .... :o :x што е многу многу е.

На Kajafeminka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Е да многу е со дедо во кревет ахххахх :rofl: :lol: ;)

8. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    мојата љубов е 8 год постар од мене и апсолутно немам некои проблеми кои би се базирале врз основа на разликите на годините напротив добро се сложуваме, не постои некоја граница едноставно тука нема правило за години ако е искрена и вистинска љубовта но и не треба да претеруваме на пр 20 години разлики тоа некако не ми изгледа во ред, но незнам не би сакала никого да осудам затоа што би можело тоа и на нас да се деси па другите да ни судат едноставно тоа е љубовта не познава граници, не бара место, не прашува кога, и со кого и зошто тоа само по себе се се случува спонтано дури некогаш ни самите не сме свесни што ни се случило така да уживајте со тој што го сакате ако за вас е добар за сите други ке е уште по добар

9. kettygirl

kettygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    244
    кога љубовта е вистинска разликата во годините не се проблем

10. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    да за раслика до 7-8 години ама максимум,понатаму мислам игра голема улога,сигурно нема да спиеш со дедо а ти имаш 29 години а тој 59?

11. kikiritka89

kikiritka89 Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    10
    Со дечко ми бевме разлика 6 години што сметам дека е таман.

12. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Не се чувствувам многу компетентна да коментирам, судам, и делам совети на оваа тема, од причина што не сум била во некоја посериозна врска со никаква личност, а не па со некој што е постар или помлад од мене. Да, сум излегувала и сум се забавувала со мажи со кои старосната разлика ни била 15 години, имало и такви кои ми биле генерација, но никогаш до сега не сум почувствувала некои емоции, очигледно чувствата не ми биле доволно јаки за да бидам во врска (мислам на сериозна врска) и да ја почувствувам таа разлика во години, која патем е многу дискутабилна тема! :D
    Моето мислење е дека годините не се мерило за зрелоста на една личност, но сепак не може девојче од 15 години да се забавува со 10 години постар дечко, колку и да е психички зрела. Тука имаме судир на интереси, разлика во потребите пред се` на машкото, кое едно девојче на таа возраст не треба и не е нормално да ги задоволува.
    За девојка од 18 години и повеќе, со веќе оформено тело, со донекаде по зрели постапки и размислувања, доколку е спремна да ги задоволува неговите потреби, доколку имаат заеднички теми на разговор, заеднички интереси, не гледам причина зошто не би биле заедно.
    Сепак, не знам како би функционирала нивната врска/брак, сеедно, како што наведов погоре, не сум имала такво искуство, ова е само мое мислење.
    Мене до сега не ми пречело, со партнерот сум гледала да бидам горе-доле на иста бранова должина, без разлика на годините. Но моето е далеку од сериозна врска... Не знам, доколку некогаш се одлучам да стапам во брак, можеби би обрнала повеќе внимание на тие "бројки" кои сега за сега, за мене се небитни.

13. nadege

nadege Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    23
    како што гледам и од претходните ваши коментари сексот за вас е пресуден, тоа укажува дека вие воопшто не сте почуствувале љубов за никого до сега. а што е сексот кога ја нема љубовта ? како се чуствувате кога имате односи со некој што го сакате и обратно ? п.с извинете заборавив за вас е најбитен сексот така да сигурно не ви е битно со кој ќе бидете.. она што ви е битно е да ве задоволува сексуално... секоја чест :clap:

14. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    nadege морам да те поправам. Прво сексот е многу важен општо за една врска, зошто и преку него се искажуваат емоции, страст, љубов...
    Реално гледано, врски со огромна разлика нема долго време да имаат секс, секоја чест на исклучоците, но малку се.
    Јас с маж ми сум разлика 14,5год, премногу го сакам, почитувам, неверојатно убаво ми е со него. Но, да бидам реална понекогаш се запрашувам што ќе биде кога јас ќе сакам секс, а реално ќе дојде момент кога он нема да може. Жената има периоди во животот кога хормоните работат до тој степен, што не ретко се случува да и текне да и мрда газот, знаеш во оние 40ти години кога се се менува.
    Е сеа јас се знам каква сум и знам дека не сум таква особа, кога ќе кажам дека сум со еден со еден сум и тоа е завршена работа. Неможам да глумам и да правам лице ...
    Затоа со маж ми сме разговарале и на оваа тема, здравје Боже да ни биде нас убаво, се да е како што треба, тој многу убаво си знае и умее како и што треба да направи за жена му(јас) да бидам задоволена.
    Зошто искрено да ти кажам и на мажите не им е сеедно, и они не се осеќаат најубаво кога знаат дека неможат да и угодат или да ја задоволат партнеркката. Они се многу по свесни од нас дека една жена требада ја одржуваш за да биде се како што треба. А некоја да ми каже дека не сака секс, дека не и е потребен и не и гајле дали го има или не, таа според мене или никогаш не уживала во сексот, го има поради задоволување на потребите на мажот, или го нема сретнато правиот кој ќе и ги покаже убавините на сексот.

На Ilusionist, eli25, imelda и 2 други им се допаѓа ова.
  15. nadege

nadege Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    23
    меU го почитувам твоето мислење, прашањата кои ти си ги поставуваш се истите кои понекогаш знаат да ме обземат. јас не велам дека сексуалните односи не се битни во еден брак или врска но не се пресудни барем за мене. можеби се уште е рано да кажам што ќе чуствувам, кога ќе дојде тој момент ќе знам дали се или не се пресудни за да опстане еден брак но како и да е постојат повеќе начини на кои еден маж може да задоволи една жена. јас не стравувам од денот кога тој нема да може да ме задоволува, јас најмногу се плашам од денот кога тој нема да биде повеќе покрај мене.

На popeye и Filiposka им се допаѓа ова.
  16. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Она од кое ти стравуваш е само уште еден “проблем“ на списокот... да, и тоа е нешто за кое треба да се размислува кога се започнува врска со голема разлика, и кога се стапува во таков брак.
    Но, како и со се друго и со тоа треба да се соочиме, зошто партнерот сами сме си го избрале, фала Боже никој не ни го наметнал.
    Јас се тешам дека маж ми личи на дедо му кој и дека има долговечна жичка :lol:
    А за сексот, да има повеќе начини на кои жената може да биде задоволена, затоа и ти кажав, дека сепак треба да се има разбирање и толеранција од страна на мажот во однос на ова прашање. Повеќето се искомплексирани и од почеток многу тешко го прифаќаат фактот дека неможат да имаат односи, па партнерката им е крива. Затоа треба да се прави муабет и на таа тема, која никако не смее да се занемарува или да се става во помалку важна, зошто и тоа како е важна(ова го потенцирам, зошто ти кажа дека на некои само сексот им е важен , а на некои тоа не ги интересира). Сите мислиме дека не е толку важен додека го имаме, но од кога ќе дојде периодот кога станува поредок, па и го снемува, тогаш сфаќаме што всушност значи , која е неговата големина и какво е неговото влијание на организмот во животот.

17. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Никој не е бесмртен сите кога тогаш испуштаме душа. Колку само млади има вдовици и вдовци,па и сега нема некое правило (умираат и на 30-40-50год). Абе немој така да размислувате.....нека си оди по ред и на кого до каде му е пишано.

На Name, nadege и meU им се допаѓа ова.
  18. nadege

nadege Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    23
    никогаш ништо во животот не може да биде совршено, за жал. имаш љубов, внимание, почит- комплетна среќа но не може да биде трајна и за секогаш нели ...? тоа е животот секој со своите проблеми. но сметам дека како што ние сме сакани и почитувани( мислам на дамите кои се во врска/брак со повозрасна особа од нив) не можат да бидат оние кои излегуваат со врсници тоа го знаат само оние кои биле во врска со постара особа додека оние кои никогаш не имале повозрасен партнер не можат да направат разлика. а од друга страна ако еднаш имате врска со постара особа од вас сметам дека повеќе нема да можете да излегувате со ваш врсник( зашто ќе ви изгледа премногу незрел). а за проблеми секако ќе ги има од овој или оној тип, ние сме тие кои го трасираме нашиот живот но никој не може да не заштити од болката таа е составен дел од животот. јас преферирам да живеам краток период на вистинска љубов и среќа одошто живот исполнет со проблеми. знам дека сум благословена, некој ме сака повеќе од сопствениот живот па зарем тоа не е доволно? ретко кој има среќа да биде вистински сакан, тоа за мене е успех. респект за секое различно мислење :*

На slavica999 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Јас немам лошо мислење на оваа тема.Доколку некој се сака не се ни гледаат годините.Само невкусно ми е кога ќе видам многу младо девојче со многу постар дечко,но тоа е поради изгледот изгледот.Ако дечкото изгледа младолико не се ни приметува разликата ама ако не малку е невкусно. :?: Ама сепак не е ништо страшно ако е постар,напротив се поискусен е. :wasntme:

20. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    МеУ не можав да се воздржам од смеа што ми текна во моментот кога ти го читав постот. Еден дедичко мој малкуцка од повеќе здравствено оштетен да се искажам, кој те ги 75 и кусур, вели од мртовечка постела станувам за малку љубов оти уште има жар во ќумбето :lol: А бабаичката гледам не се има пожалено ;) И баш како препороден бил. Ах леле како сум се смеела. Изгледа со староста и умот се ветрее

На meU му/ѝ се допаѓа ова.