Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Им удираат хормоните во глава, стари луѓе :lol: Еее сите така да ги држи до длабока старост ,арно ќе е :$ :rofl:

2. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Јас и дечко ми сме 3 години разлика. Мислам дека до 6 години разлика, држи вода. Бидејќи ете по некое време се јавуваат проблеми со потенцијата и слично. Но, мислам дека љубовта не се разбира од години. Ако го сакам и сум среќна со него, годините нема да ме спречат. Ќе си ги сносам и последниците, ќе најдиме некое решение. :)

3. DebbieLegg

DebbieLegg Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    361
    Од секогаш ми било интересно ова со потенцијата кога ке се спомне, жена влегува во климактериум 40 45 години, се губи желба за секс влажнењето е отежнато оргазам е речиси невозможно да се постигне.
    Додека мажот е така речено во добра сексуална кондиција до 55 години, потоа така така но сепак е способен за сексуална интеракција до 60 години, потоа има виагра.
    Ако подразмислиш малку кога се работи за секс ние сме во полоша положба од мажите. Да се изразам малку по просто, ама нас многу побрзо ни проаѓа рокот на употреба отколку на машките.
    Така да ако некој се плаши за сексуалниот живот со разликата во години нека пази партнерот да не биде постар 15 години, друго е веќе карактер, генерациски јазли, сваќања, и поимања на работите кој шт осе случуваат во одредени сегменти во животот.
    Според мене не е толку битен моментот на годините,битен е моментот до кога се бројат годините во една врска до кога играат некоја улога, ако машкото е 25 години а женското е 15 тогаш никако не е во ред но доколку женското е да речеме 20 години а машкото 30 тогаш не гледам пречка, а доколку женското е 30 а машкото 40 тогаш мислам дека воопшто не се ставаат ни под точка разно годините.

4. alexxblondy

alexxblondy Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    голема разлика во годините, очајно ми треба помош

заљубена сум во човек 17 год постар од мене :worried: Веќе година и пол лудо сум заљубена, стварно незнам како си дозволив да се заљубам, не очекував дека баш мене ќе ми се деси ова нешто, избезумена сум стварно незнам што да правам. Пишам редовно и си имаме пријателски разговор и да речиме блиски сме, ме праша кого го сакам и зошто неможам да сум со тој што го сакам, се му објаснив заради пречката што е поголем од мене, и цело време ме бодри да му признаам дека го сакам иако нема да има ништо, чисто поради себе си. Прашува кој е тој, и да му кажам што ќе направам. Веќе напишав едно писменце на ком. и се премислувам дали да му признаам или не. Многу е добар и едноставно ретко се наоѓаат таквите како него.МИ ТРЕБА ВАШЕ МИСЛЕЊЕ КАКО МИСЛИТЕ ДЕКА ТРЕБА ДА ПОСТАПАМ?

5. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Колку години имаш?
    Он колку има?

6. alexxblondy

alexxblondy Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    јас имам 16, а тој 34 :( знам дека не е во ред и дека не смеам, ама стварно незнам што да правам. Не сакам да има ништо меѓу нас, и свесна сум за се, само дали е во ред да знае или пак не? стварно убаво се однесува кон мене.

7. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Пособро е да незнае. Да беше ти барем 20-22год е многу подруго, тогаш разликата не би изгледала страшни ,иако реално не е малку.
    А кажувам подобро да незнае, зошто сепак колку и да е фин и се нај нај, машко е, да знаеш дека ќе сака да ти се приближи, ќе сака да дојде до тебе, да биде со тебе... а колку си ти спремна да се соочиш со таквата врска, последиците и обврските кои ги бара, е прашање.
    Мислам дека со време е паметно да се тргнеш, т.е. дистанцираш од него малку.

8. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886

Oд кај знаеш каков карактер се крие зад некој X ник, годините се можеби така дадени, можеби се и многу повеќе, карактерот не можеш да му го дознаеш од некои слаткоречиви зборови, секој може да напише убав збор и да `симнува` ѕвезди. Hе туку летај во облаци, имаш 16 години побогу, во 34 годишен си се заљубила. Oн не е уште женет? :^)
    Престани дур не си отишла подалеку, и најди си некој складен на твои години, дете си аман, со маж од 34 години најде да кокетираш и да се заљубуваш. |(

9. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Мислиш дека он не знае, како да не :D . Машко на 34 цела година во пријателски муабети со 15 годишна, ја буцка да му кажела а немал поим дека е девојката заљубена во него, може ако е најсмотаниот маж на светот (со 0% интуиција) и ако немал ниту една врска со девојка :D.

Да сакал 100 пати ќе ја викнел на кафе ама не верувам дека било кој нормален на таква разлика би пробал нешто со 16 годишна а после неколку години и онака секој смее и може да прави што сака.

10. Kajafeminka

Kajafeminka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    26
    Сто се разбира на 16 од љубов,а башка не е со него јас во дечко ми ми требаше 1 година да се заљубам а бевме во врска а не само во контакт дај девојче совземи се што ке ти е толку постар млада си на него му треба жена за брак

11. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    читав наназад во темава и омг 30 години разлика? и плус брак од љубов? :fubar:
    ајде ти се молам. знаете како започна љубовта?
    таа работеше во неговиот дуќан и оп остана бремена па се зедоа и тогаш се роди нивната љубов |(
    не би да судам секој има право на сопствено мислење ама за тоа брак од љубов мислам нема потреба да се објаснува веќе.

12. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Јас и тој сме разлика 8 години и воопшто не ни се приметува дека сме толку разлика, мн се погаѓаме ( ај да не се прерочам ) ни на изглед ни во карактери во ништо не се приметува дека постои разлика во години меѓу нас

13. LoveWillFindAWay

LoveWillFindAWay Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Dali mislite deka e golema razlikata vo nasite godini, jas imam 14, a on 17?

14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    LoveWillFindAWay, добредојде на форумот.
    Ако гледаш како бројка 3 години воопшто не е голема разлика.Но се зависи првенствено до луѓето и до нивните карактери.А на ваши години тој сеуште се гради.
    Сепак,ако сметаш дека ти со него можеш да градиш нешто зошто да не.А џабе е он да има и 20 ако нема памет.

15. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Потполно точно,годините се само бројка ако се соодвествува со карактерот и секако да не ја поминува границата...поточно да не е разлика повеќе од 11-12 години ..

16. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Според мене ке ставам една разумна граница од мах 5 год .1во се зависи за каква фаза на врска -брак зборуваме.Ако е за тинејџерски денови не повеќе од 2+ на машкото ,девојката и да е поголема знае и може да ги контролира работите да не искочат од разумни граници.Ставив граница од 5г бидејќи сметам колку и да се разбираш со партнерот и имаш исти интерси и свакања ке има пречки од типот на друштво.Се разбира дека ке пречи да биде (ова за жените) искочена со некој што е пресериозен во размислувањата а се разбира и он не би се вклопил целосно во нејзиното друштво гледајки за него смешните постапки (според него ,а не дека не ги иживеал и поминал ,пијанчења ,начин на хумор итн).А веќе за брак е малце поинаку ,тогаш може да се истолерира и +5 но :!: доколку се имаат взаемните интереси вклопено и да не се потиснува ништо за да не се ствараат табу теми и фалц ситуации :D .

На female.3 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Како што рече Сноу, разликата во години воопшто не е голема. Но постои голема разлика во вашите барања и очекувања од една врска. Ти ќе сакаш да си се љубкате, гушкате и држите за раце, а нему на 17 години хормоните му работат турбо и умот му оди на секс, за што тебе ти е рано.

18. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    4.018
    Дефинитвно не :)

19. Katte55

Katte55 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Разлика во години..

Девојкии, имам дечко кој е 5 години поголем од мене.. Со него е се во ред, но се плашам како би реагирале моите родителите.. Некој совет ? :)

20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Разлика во години..

Глупо би било да ти речам зошто се плашиш,....кога и јас сум се плашела некогаш,поготово ние сме 8год разлика со дечко ми.
    Не треба да се плашиш тоа е дефинитивно, но од друга страна тоа е некако неизбежно и посилно од нас.
    Пробај да размислуваш позитивно, и како тоа би им го кажала на твоите кои се неговите доблести,зошто си ти всушнос со него,нели дека е добар...што ли веќе те поврзува кон него.
    Како не си сакала они да не знаат,и дека е подобро да знаат со кој си и каде си.
    Одиграј малку тактички.