Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    73
    Девојки мислењево нема врска со онаа љубов меѓу маж и жена но не можев да најдам соодветна а сакам да го прочитате и да ми кажете мислење ( го имав пишано и во друга тема, со цел да добијам поголем број на мислења а воедно и да и се заблагодарам на јасмина00 за нејзиниот коментар).

Ова не е баш барање на совет, туку ме интересира ваше лично мислење за пријателство помеѓу личност од 17/18 години и 40.Колку според вас е нормално ова пријателтсво ( без да ме осудите) , знаејќи дека личноста Б(40) се познава со родителите на личноста А (17 ) само површно. Да не ме сватите погрешно, се запознав со човек од 40 тина години, сосема случајно.Ненормално многу си одговараме во карактерите, тој е еден од личностите коишто искрено ми ги покажале кои се моите квалитети и вредности.Постојано комуницираме на фејсбук, на телефон се слушаме а и во град кога ќе се сретнеме разговараме.Тој е женет многу одамна со две деца(едното е постаро од мене).Јас навистина сакам да ми биде многу близок пријател, а и тој го сака тоа.И двајцата сме свесни дека многумина би го осудиле нашето пријателство но ние сакаме да го задржиме.
    Ме интересира мислење од луѓе од моја генерација и малку постари како гледаат на оваа работа? дали е навистина не во ред ваквото пријателство или пак таквото мислење го делат само оние кои се малку уназадени и со оној баш типичен балкански менталитет ?

2. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Za prijtaelstvo voopsto nema nikakva precka,no za vrska ili ljubov,i nesto povejke od prijatelstvo sekako ne..prvo e zenet,vtoro ima deca od koi ednoto pogolemo od tebe,i treto kako bi ti bili tebe da ti go rasturat semejstvoto?Za prijatelstvo ne postoi precka ako e samo prijatelstvo..pozz :* :* :*

На Tearful му/ѝ се допаѓа ова.
  3. praski4e

praski4e Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    919
    Сепак мислам дека разликата во години е битна и тоа како ако е на пример мала од 4-5 год не ама ако е 10,15 па и повеќе години е битна затоа што девојката ако има 15 а дечкото 30 таа што се вика дете недораснато а тој дечко со искуство излегува шета а девојчето дома во 12 мислам дека воопшто возможна таа врска затоа што разликата е очигледна па и девојката да има 30 дечкото 45 не е толку ама пак таа девојка (во денешно време се повеќе девојки на таа возраст не се мажени)значи шета излегува се забавува а тој чичко од 45 што треба да се смири и да живее некој среден живот но нема правила љубовта кога е во прашање

4. najmilo

najmilo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    девојки епа вака јас имам 21година а мојот дечко има 30 години,јас го сакам премногу,за него се би направила,заедно сме скоро година дена а мене секогаш кога ќе дојде да секс...ми се случува да неможам да се опуштам пред него....како да се страмам од него незнам зошто,значи сакам да биде се во најдобар ред...и ете некни му го реков тоа дека неможам да се опуштам пред него и како да се подналути,јас сакам да зборувам со него за тоа да го решиме тој проблем ама тој ја избегнуваа таа тема незнам зошто...дали некој од вас имал вакво искуство да ми да де некој совет....фала

На theboy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    девојки епа вака јас имам 21година а мојот дечко има 30 години,јас го сакам премногу,за него се би направила,заедно сме скоро година дена а мене секогаш кога ќе дојде да секс...ми се случува да неможам да се опуштам пред него....како да се страмам од него незнам зошто,значи сакам да биде се во најдобар ред...и ете некни му го реков тоа дека неможам да се опуштам пред него и како да се подналути,јас сакам да зборувам со него за тоа да го решиме тој проблем ама тој ја избегнуваа таа тема незнам зошто...дали некој од вас имал вакво искуство да ми да де некој совет....фала

Истата разлика е и кај мене и мојот сопруг, и да ти кажам мислам дека е најидеална-на твои год јас се омажив и влегов со тоа чувство на срам во брак,па до ден денес во нешто имам срам и по 10 год. брак-али за тоа е мојот заштитник тука кој ме опушта во се и кој ја превзема грижата за се бидејки јас сум "мала"-како вели тој!!!
    Не се каам и по 10 год. пак да бирам,па би го избрала него и таа раз. во години!!!

На najmilo му/ѝ се допаѓа ова.
  6. najmilo

najmilo Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    3
    да и мене не ми претставуваат проблем годините јас го сакам и тоа што е постар не ми смета,аама ме загрижува тоа што се страмам и мислам дека не го задоволувам :worried: како да го решам тоа?

7. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Со отворен разговор и без срам се ке се реши-отворено разговарај за се со него,ке му биде мило и ке се труди повеке околу тебе.
    Ке му биде слатка наивноста твоја и ке се врзе повеке за тебе.

8. zWaTuShKo

zWaTuShKo Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    10
    Најпрво здраво на сите феминки :) Имам 18 години и во врска сум со 3 години помал од мене.Знам дека можда ви звучи глупаво ама ете...едноставно се случи.Проблемот е што не знам како ќе реагираат моите родители на ова.Тој има 15 години ама размислува доста зрело.Одиме 1 ипол месец(малку знам...ама мора од некаде да се почне). Кога сум со него многу ми е убаво.Се смееме за се и свашта.Кога ги гледам неговите врсници ни малце не наликува на нив во карактерот.Многу е добар,ме почитува,сака,разбира,толерира...
    Кога сум разговарала со другари на моја возраст за свадби и сл.никој од другарите не рече дека сака да се жени порано тука на 30-35години и дека ги плашело да се врза за жена до крајот на својот живот.Но,мојот дечко напротив не мисли така.Сака со мене да биде до крајот на животот.Сум разговарала со него за проблемов дека ако дознаа моите дека одам со 3 години помал од мене може да ми викаат а во краен случај и да ме тепаат(значи не сум сигурна ама претпоставувам)бидејќи не знам како ќе го прифатат ова и како ќе реагираат.Дечко ми,ми вика дека нема да дојде до тоа,а ако дојде ќе дојде тој дома кај моите и ќе разговара за тоа дека се сакаме и дека годините не би требало да бидат пречка.Се сакаме многу,да раскинеме нема заради ова.
    Ако може некој совет како да се понашам со моите родители кога ќе дознаат за ова или пак јас да им кажам пред да дознаат од други ?Дали сега да им кажам или да оставам да пројде некое време ? :)

9. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Џабе се годините
    Секако дека имаат влијание но после 20ката не се забележува драстична промена
    сепак се работи за карактерот а пред се искуството
    има деца од 16 години па имаат толку мнг поминато
    а некои на 20 врска немаат

10. zWaTuShKo

zWaTuShKo Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    10
    Ќе можеш да ми го пообјасниш тоа со карактерот и искуството ? :)
    Што сакаше да кажеш поточно ?

11. Happy....girl

Happy....girl Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    24
    Јас имам 14,а тој 22. :tmi: Мислите дека мозе да успее? Јас сеуште игледам како дете,а тој веке како маз и малку ми е глупо.Ке успее ваква врска или не? :( :( :(

12. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Ако те сака и го сакаш зошто да не?
    Може но сепак внимавај,можеби и не е спремен за врска,и размисли што би можело да го доведе до тебе,кога има девојки на 18,19,20 и 21 годишна возраст,зошто баш ти?
    Сфаќам,можеби си посебна или ете се заљубил на некој начин во тебе,ако е така е во ред,но ако е во прашање нешто друго,секс,социјална состојба или само за да те искористи ,треба да бидеш многу внимателна.

На Name му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Happy....girl

Happy....girl Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    24
    Сме збореле и за тоа.Вика дека ке биде јас како сакам,кога сакам,дека нема на ништо да ме тера,дека сака само со него да бидам.Ама јас глупо се чуствувам кога сум покрај него,се чуствувам мн чудно,дека сме различни......

14. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Зависи од двајцата како сте по карактери и слично..Доколку забележиш љубомора карање мој совет е да се разделите пошто си сеуште мала (И јас сум 18мала сум) но 14.. :?:

15. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    И јас сум во иста ситуација, ама нема шанси, тој 8 години поголем од мене, сака се да проба, не нема шанси ..

16. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Најдобронамерен совет: имаш уште некоја година останата од детството (да да, детство пишав, да не се чудиш), немој да си ги скратуваш и уништуваш ;)

17. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    189
    Незнам можеби можете да успеете но ти си повеќе како дете да годината во разлика не е многу битна тоа од секогаш сум го велела но ако ти имаш над 18 години и си оформена а тебе сега мозокот ти лита и тој + е многу постар и нема да се задоволи со истите работи што и ти :)

18. zWaTuShKo

zWaTuShKo Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    10
    А да пише некој нешто за мене ? :^)

19. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    189
    1 ипол месец е многу мал период јас мислам не за љубовта таа може да се случи и за еден миг ама за твоите не знам предпоставувам дека се строги ако доаѓа до тепање ама почекај малку нека помине некое време убаво осигурај се и раазмисли што ќе им кажеш! за тоа време бидете по дискретни :)

20. zWaTuShKo

zWaTuShKo Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    10
    Не дека се строги,ме пуштаат да имам дечко ама дека е он 3 години помал од мене...не знам како ќе го прифата тоа(а може и нема)Иначе направив грешка во месеците,не е 1 ипол него за 11 дена ќе бидат 3 месеци :)