Happy....girl, кога почнав да идам со дечко ми. Јас бев 14 он 22....и ќе ти речам се е до карактерот,паметот.
Тоа е огромна разлика,он е за венчање ти основно не си завршила,не сметам дека е здраво тоа.Понатаму да,кога он ќе има 28 ти 20 на пример,и она женските се позрели,али на 14 год
^Реков јас кога почнав да идам, а тоа беше пред 6 и пол години. Сега имам сокоро 21 а он 29. И од каде тоа дека на негови 22 му било време за женење? Напротив сметам дека машките на тие години 21/22/23 не се спремни за брак.-не значи дека е ова точно, но мое мислење е. За разлика пак кај жените сметам дека после 20 секоја девојка би се снашла во брак.
Во што ќе се снајди? Во спремање на свадбата? Во учење на правење мазник и грав? Во користењето на правосмукалката? Тие се технички работи, и 14 години да имаш ќе ги научиш. Поентата е дали ЕМОЦИОНАЛНО е зрела девојката за брак, дали е емоционално зрела да се носи со проблемите кои неминовно доаѓаат од заедничкото живеење, а тоа не мислам дека е „секоја“, како што велиш ти.
Тогаш сте почнале да идете,сепак он бил спремен за секс а ти?Огромна е разликата за тие години,сега е во ред,ама тогаш...не го оправдувам тоа
За мене не битна,нормално после 25год,неможе сега таа малолетничка а тој 30год тоа не оправдувам.поздрав
Имам другарка, значи 18 години, одеше, можда и сеуште оди незнам, со 30годишен!! да, 30 има човекот! И тоа не е се. Го познавам, бидејќи ми беше професор во средно. Да, професор! Точно дека љубовта не познава граници, и дека годините не се важни во љубовта..но ете, они беа (се) заедно година дена..30 години и не е толку стар, мислам не е стар али тоа е... Јас искрено незнам, не зафаќам страна дали го оправдувам ова или не...од една страна го оправдувам од друга не... но сепак малце чудно е али тоа е... :l
Јас лично не оправдувам девојка од 14 години со возрасен тип.За возрасен тип го сметам секој кој е 20+ . И сега немој некој да продаваат приказни дека ако таа е 14 а тој 20+ нема да имаат секс,демек тој ќе ја чека уште 10 години,таа да порасни или емоционално да созрее. Ма дај,тоа што не одговара не одговара. Исклучоци ретки,мислам и да ги нема.Нема машко на 20+ што не сака секс и сигурно нема да ја чека девојката да и пораснат гради и да се стабилизира во главчето.. Извини,ама последната реченица не ти ја разбирам.Демек ако ти речам НЕ за пријателството со "ТАТКО ТИ" сум заостаната со оној баш типичен балкански менталитет? Ма ти девојко не си во ред нешто изгледа. За какво пријателство зборуваш?Ќе одите на кафе ?Не гледаш дека те гледа како лесен плен да те еби една вечер и ќе те шутни како партал. Детето негово е постаро од тебе? А шо бара тој да се дружи со врсници на син му?Ај размисли малку?АААААА мислиш дека те сака? Вакви како тебе се жалење и се болни во умот,знаќи си стварно безобразна,мислам ќе си го добиеш то шо си го бараш..Внимавај
И јас имам сосема иста ситуација јас 14 он 22 кога почнавме. Разлика сме 7 год. и 4 месеци идеме скоро година ипол и да се е до карактерот и паметот. Потполно се сложувам со Сноу .
Има еден дечко што работи во кафич, и го забележав оваа лето кога бев со мајка ми на кафе таму, тој не служеше. И од тогаш кај и да одев секаде се среќававме. Одевме со другарките на кафе таму. Почнавме Здраво да си кажуваме, мислам тој прв ми кажа. Го аднав на фејсбук, си пишевме 2-3пати.Кога поминувам од кај тој кафичот ќе си направиме малку муабет и тоа. Е сега, синоќа ми пиша да се видиме нешто. И јас му викам озбилен си? И тој: да. Проблемот е во тоа што тој има 21, а јас 14 години. Си мислам да не е бил пијан или слично, ама не ми се верува, на фб да седи ако е било така. Или пак да е бил со некој другари, и тоа не ми е за верување бидејќи беше 4 сабајле. Да се видам со него ако ме праша уште еднаш или ?
teamoderna и јас сум 7 години разлика со дечко ми, разликата во годините мислам дека не претставува голем проблем ..
не е проблем ама после 20 и некоја година да се и двајцата, ама за 14 и 21 година да бидеме реални е проблем, и се осеќа.
слободно прифати верувај дека ке бидес третирана како сто ди доликува еве јас и децкоми се разлика десет години разлика и верувај дека ни е фантастицно и сеа зивееме заедно и врската ни цвета и плус ме побара за зена па нели е романтицно
one13, сум за разлика во години....но 15 е според мене веќе поголема бројка. Мислам дека треба да седнеш и убаво да размислиш што ако останете понатаму,како ќе функционирате.
Разликата во години не е проблем но сепак како што кажавте претходно...зависи од созреаноста на луѓето...со дечко ми сме година и пол разлика...и добро е што е така... не би сакала уште од сега со моите 18 години да гледам деца и слично...додека оние мажи кои имаат над 27 години веќе бараат сериозна врска и брак