Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Да,оди види се со него,годините немаат голема врска,се зависи од начинот на размислување и види како ќе ви оди муабетот,никој не те тера да се муваш со него или слично,едноставно запознај го подобро па види што како понатаму,немој да испушташ можеби добра шанса поради некој што ќе ти рече дека сте многу години разлика. ;)

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    И те како влијаат на почетокот се че е како подмачкамо али после нема да е така..
    5 години најмногу според мене....

3. demilovato4ever

demilovato4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    220
    Паа вака.. јас сум во врска со 2 години помлад од мене па пресупер ни е .. Веќе во врска сум 3 месеци па во овие месеци никогаш се немаме ни закарано онакаа..па ни љубоморено,само на шала онака ;)
    Тој ме сака, ја го сакам..Што треба повеќе? :D :inlove:

На zoki-poki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    1 година и не е некоја разлика, си се сложуваме со мислењата, и супер е. Разликата во годините и не е толку битна. Оправдувам и 10 години разлика, само да не е од типот 13-23. Знаете на што мислам |(

На Name му/ѝ се допаѓа ова.
  5. candise20

candise20 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    204
    8 години е постар од мене дечкоми,а во врска сме веке една година.Единстен човек кој ме разбира почитува и дава бескрајна љубов!!! :inlove: :inlove: :inlove:

На zoki-poki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    Годините имаат врска само доколку едниот е малолетна, недоизградена, неизживеана личност. А најбитни се кога врската ја води општеството, а не оние двајца кои се во неа. За жал.

7. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    4.892
    Што мислите за разликата од 9 години, јас сум 17, тој е 26, возраст на сестра ми и + се дружат. Го одбив еднаш, но не сум рамнодушна према него, има некоја симпатија и ми се чини дека е добар.
    Што да направам бидејќи не се откажа од мене? :worried:

На Luka24 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Luka24

Luka24 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    17
    Пробај,па доколку осетиш дека не оди...раскини си и чао пријатно. :)

9. sweetgirl1106

sweetgirl1106 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    109
    Мислам дека разликата во години не треба да претставува проблем во врската...Но сепак не треба таа да биде огромна на пример 20 години..???Мислам дека најдобро е таа да биде од 1 до 5 години.

10. emily90

emily90 Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    8
    Нема врска кој е постар кој колку год има мојот дечко е 2 год помал од мене па не гледам разлика голема ниту па некој друг....битен е карактерот....

11. BeLoved

BeLoved Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Здраво феминки, јас сум нова на форумот...Искрено цело време ве следам, но никако да си направам профил :) Во врска со разликата на годините ме интересира вашето мислење за мојата ситуација. Јас имам 19 години а тој има 31... Мене ми е супер со него, но се плашам од реакцијата пред се на родителите а после и на другите околу мене... :/

12. mjauuuuuu

mjauuuuuu Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    65
    јас искрено не сум за толкава разлика во годините сега ти е убаво бидејки разликта не се запримева ама замисли ти кога ке имаш 50 тој ке има 60
    дедо
    или кога ке имаш ете 30 тој 40 пак ке биде стар, не те осудувам твое право е со кој ке бидеш и како само си го кажувам моето мислење,сега си во најубавите години место да ги поминуваш убаво со деца на твоја возраст или ете год ,две постари од тебе ти ги поминуваш со човек кој веке треба да има фамилија зенадеца размисли си убаво како сакаш да го поминеш животот дали сакаш да утре другиден кога ке излезеш со друштво подрака да водиш маж што ти доликува или дедо :fubar:

На candise20 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BeLoved

BeLoved Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Да во право си за тоа... Ама не напоменав дека и воопшто не личи за 31 година...

14. candise20

candise20 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    204
    Се согласувам потполно со мјаууууу а твоите родители како и сите други би биле доста против вас како пар..Не би сакала да си имаш проблеми со твоите родители верувај...

15. milca

milca Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    7
    A во обратна ситуација како би реагирале на врска во која што девојката е постара во слуцајов таа има 28 а тој 21 година?Што мислите дали има иднина врскава?

16. Truthful.Lies

Truthful.Lies Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    20
    Секогаш ќе има пречки на патот до среќата. Без разлика дали се работи за годините, религијата, националноста помеѓу партнерите. Секогаш ќе постојат луѓе кои ќе судат и критикуваат, ретки ќе бидат оние кои ќе не прифатат. Тоа е во сржта на човекот - да му суди на оној до него и да му ги бара грешките, за да ги избегне и да не ги согледа своите.
    Дали живееме за туѓата среќа и да ги направиме задоволни другите околу нас?
    Постојано се врти прашање, кој избор е правилен, кој е погрешен. Како да го дознаеме тоа? Дали постои некој „квалификуван“ да ни одговори на тоа прашање? Ако го класифицираме изборот на правилен и неправилен, тогаш секогаш ќе има некој што ќе смета дека нашата одлука е правилна, а друг - погрешна. И бидејќи ова доведува до заклучокот дека не постои еден (точен) одговор, ни останува да се потпреме на самите себе - субјективизмот. Така што, изборот што ќе го направиме може да направи да се чувствуваме добро или лошо.

На RedWine му/ѝ се допаѓа ова.
  17. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.216
    Допаѓања:
    4.254
    Со оглед на тоа дека сте и двајцата полнолетни, не би требало да има никаков проблем. Важно е да бидете и двајцата свесни дека не одите поради вашите родители и околината туку поради тоа што ви е (претпоставувам) убаво и на двајцата.
    Освен тоа не значи дека мораш да се мажиш за него ниту да имате деца ако не сте подготвени т.е. внимавај на несакана бременост, затоа измислиле кондоми. А и немора во старт сите да знаат дека одите, ако треба ќе се криете некое време :D , таман и ти да видиш дали и како ти оди со него... тоа подразбира и ти да си имаш свое друштво, а тој свое кои меѓусебно не мора да се мешаат.

Што се однесува до тоа дека кога ти ќе имаш 30 а тој 40 не се согласувам со претходните мислења, напротив тогаш може да ви стане уште поинтересно - можно е него да му биде интересно што покрај себе има убава и млада - т.е. помала е веројатноста да почне да трча по помлади тогаш бидејќи веќе крај себе има таква ;) , и обратно тебе да ти биде драго што имаш зрел маж. А ти кога ќе имаш 50 а тој 61-62 да, ќе биде речиси дедо, но и ти ќе бидеш речиси баба.
    Инаку тоа што тој има сега 31 год. воопшто не мора да значи дека му е време сега веќе да има семејство - животните патишта се кај секого различни и не смее да се генерализира(на пр. мора до таа и таа год. да се веќе во брак - глупости на квадрат).

На BeLoved и my.other.self им се допаѓа ова.
  18. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Можеби глупаво размислувам ама мене ако ме загледа некој 30 и кусур годишен го декларирам како манијак. :lol: Никогаш не сум обожавала многу постари машки од мене и не сум загледувала, да не наидам на некој другар од татко ми, зошто татко ми е само 20 години постар од мене. :rofl:

Јас и дечко ми сме година и пол разлика, тој е постар од мене. Не дека е идеално, ама таман е, според мене.

19. BeLoved

BeLoved Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1

ете и јас исто мислам како тебе само сакав да видам дали грешам ама благодарение на тебе гледам дека не грешам... фала многу на советот :))

20. m.maci

m.maci Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    16
    Немам ништо против ако вас ви е убаво,не е важно кој е постар.Сепак љубовта не познава граници ни разлика во години !