Не бре како лошо, ако “дечко ти„ е постар од твоите родители!! Не се зафркавајте ..... две во едно имаш и родител и маж ! а и поќето ’постари’ и не се баш заинтересирани за нешто озбилно затоа chill your life има доста млади
се има граници ...... се според мене е ок додека не е перверзно и додека не се сведе на копија од Лолита
Како што претходно е напишано: се си има свои граници Дефинитивно не ми сакала мојот избраник да е поблизок во години со моите дома па да си тераат муабети „еее во наше време ...“ кога ќе ми текне дека во такви случаи едниот партнер си терал живот (читај:партнери, секс, искачања, лудории) и другиот уште цицал млеко од мама ОДВРАТНО!
Малце глупаво е мажот да биде триесет години, а женското средношколка, мислам хелоуу Или пак, обратно, што е уште полошо, зрела жена да најде некој лигав Мислам дека треба машкото да е повозрасно од женското 1-5 години, повеќе не
Prvo vi se izvinuvam za fonotv ama moram vaka poso nemam makedonska podrshka.. Vaka letoto se smuvav so eden jas imav 14 on,19.I deka brat mi ima onaka drugari nasekade i mi bese strav da ne doznae,a brat mi ima 21 godina,i plus toa majka mi ja izlazav deka e pomal poso mi rece nedaj boze da e postar i ja iskrejno se isplasiv da znam zvuchi glupo ama kreten sum jbg..I vecerta se smuvavme i on sakase utre denta pak da se vidime,mi pisa na fb vecerta mi se javi ama ja go odbiv..a so mene bese preprepredobar znachi..i go bloknav na fb i sea onaka pocna da mi fali negovoto odnesuvanje trebase sea pred nekoja nedela da se vidam so eden so e edna godina pogolem od mene ama dechkoto zezna,i plus se ponasa mnogu kako deitshte kako da kazam ne sum jas golema nesho ama mi fali negovto ponasanje,ne ko detiste ednostavno mi fali on nekoj so se ponasa seriozno,jas za mojte godini site mi imaat kazano deka se ponasam mnogu zrelo.I se go pred nekoe vreme go odbloknav pa denes sobrav hrabrost da go addnam pak i go addnav.. Vie sto mislite?sega sme inace 4 god razlika.
Ако тебе ти било убаво незнам зошто си го блокирала и си го одбила...4-5 години не се голема разлика,и ако убаво се однесува гледај пак да го придобиеш ако не е многу касно сега...и ако треба на почетокот криј од мајка ти дека се гледате,а потоа ако стане нешто сериозно (врска) кажи и... Кај мене дома мама и дада си се навикнаа на тоа дека постари машки сакам (дека ми се допаѓаат,немаат појма дека се имам видено со некој од тие „постари“ )...дури на почетокот дада и братучед ми се бунтуваа повеќе за тоа што ми се допаѓаат поголеми (мислам на разлика од 5-8год),а мама и вујче поддршка ми дава...комедии,се расправале на маса
Здраво ФЕМИНКИ Како сте? Ме интересира Ваше мислење....Дали би биле со некој постар од Вас 9 години ако Вие сте на возраст од 22 години? Поздрав
Јас сум прва година а он е седмо оделение.. детето и психички и физички не личи на седмо ... Двајцата се свиѓаме ама јас се двоумам дали да бидам со него затоа што другарките ми се смееат кога ќе слушнат колкав е,а камоли другите кога после ќе дознаат :/ Што мислите да бидам во врска со него затоа што годините не се важни или не затоа што ќе бидам исмејувана од луѓето околу мене?
.здраво и на тебе.па да,на пример јас сум имала дечко постар од мене 7 години,но не зависи се од возраста,многу е важно да си одговараш карактерно со тој човек.тој ќе ја нема енергијата како тебе за некои работи,ако си подготвена да го прифатиш тоа,зошто да не?
Не живи за други.Живи за тебе ! Ако е само свиѓање,пред се се мисли на физичката привлечност тогаш не брзај остави времето нека покаже.А ако има нешто повеќе од тоа,ако те сака,го сакаш тогаш не гледам пречка да не бидете заедно.Дали ти е важно дали ќе бидеш исмејувана од другарките ?4Епа во вакви ситуации,се познава кој ти е пријател,а кој не.Сепак тоа е твој избор,ако врската ви биде озбилна и ве донесе пред олтар тогаш ти ќе живиш со него,а не другарките твои.За оваа врска може да ви се бунат родителите.Но ако врската ви е доволно јака нема да распука Имам и јас дечко кој е помал од мене 3 години.Никој не ме исмејувал,можда не пред мене,тоа често се прави од коај ќе замине тој што треба да биде исмејуван,океј како и да е не ми е битно тоа бидејќи до мене имам прекрасен човек што ме сака и го сакам најмногу на цел свет,личност која ме разбира,подржува и е секогаш тука до мене.Знаеш пројдов преку се,имаше жртвување.Дојде време да кажам на моите родители.На почетокот не им се свиѓање тоа,ми збореа ќе си најдеш некој поголем ова она...Имаше карање од моја страна со нив.Никако не попуштав.Јака бев,се борев за нашата врска.Не потклекнав пред ништо и на крај видоја не видоја прифатија Имаја некој избор ? Не ! Ете ние сме заедно,се сакаме Паа среќно
па искрено сеа за сеа е и физичка ама и психичка привлечност. За мажење има време сепак имам 15 години ,ама сепак сеуште се двоумам и за врска ... да, не се живее за другите ама сепак несакам после да бидам исмејувана од страна на луѓето :/
Па вака сеа...Додека не пројде некое време може да биде се врз база на мување(што не ти препорачувам,според мене тоа е пролазна ствар,детско,ма со еден збор глупост)ете може врската да ви биде во тајност се дур не дојде тој до 1ва година,а ти 3та.Како што кажа и психички и физички не личи за 7мо одделение,тогаш кога ќе биде 1ва година нема да се приметува ама баш никаква разлика.Тука само треба многу трпение.Знаеш како викаа трпение-спасение. Прво разговарај со него за некој општи теми,па потоа навлегувај малце подлабоко за да видиш како размислува,дали е сериозен тип или се во животов му е заебанција.Од коај ќе создадеш убава слика за него на тебе останува дали сакаш да бидеш со него или не.Ако си сигурна дека сакаш и дека ќе ти биде убаво со него тогаш во животот прави што сакаш,а луѓето...тие и онака ќе зборуваат Остави да те копираат или да се навикнат на тоа.Когај тогај ќе го прифата тоа.Ете може тој е љубовта на твојот живот.Зашто да ја пропуштиш шансата за некој друг ? А сепак другите нема да бидат криви туку ти заради тојата одлука,од стравот дека ќе бидеш исмејувана.Ако гледав ја што мислат другите,ако стравував дека ќе бидам исмејувана немаше до овде стигнам,немаше до нигде. Една твоја одлука може да го промени твојот живот.Не дозволувај таа одлука да бидe донесена од другите,а сепак од тебе.Туку од тебе ама длабоко во себе
Zdravo devojki... Koga veke sme stanale vozrasni mislam deka razlikata od 9 godini ne e golema... Odnosno e idealna, toj e dovolno vozrasen za da znae sto saka, a i ti si dovolno vozrasna da znaes sto baras... A sto se odnesuva do energijata, jas ne mislam taka, ne se bitni godonite, bitno e kako se cuvstvuvame ... POZDRAV! [mod-kirilica:2gxs26nw][/mod-kirilica:2gxs26nw]
моја пријателка ,на неполни 17 години се муваше со момче од 24 години,јас потполно ја подджував бидејки имав случаи во кои и јас наоѓав симпатии во поголеми момчиња,но сепак постојано се прашував дали постои ризик за неа,сепак разликата поголема е,некој може типот тешка педофилија да го направи
Ocajna sum) mi treba vasa pomos.. imam 22 godini a tipov ima 40 i ne e zenet. Slucajno se zapoznavme on vozi avtobus i sekoj den me vozese nakaj doma i taka pocna se. Mi pobara broj mu dadov, zivee kaj mene vo naselba izlegovme kaj nego doma nekade 20 pati moze. Imavme i odnosi .. ubavo mi bese ne vikam ne ali jas pocnav da navaluvam za vrska ili neznam sto.. barav vnimanie od nego. Znam deka godinite se razlika i plus intelektualno bas i ne sme na nekoe nivo.. \\S.. no i pokraj toa se gleav so nego. se dodeka mi kazaa Zaboravi go ovoj broj ,veke nemoj da mi se javuvas.. jas sakav da ti objasnam mn raboti demek ali ti ne mi dade i sea kako kazna nemoj da me baras poso sum go napnala so mojata ljubomora..a jas sakav vnimanie... i sea neznam so da pravam ocajna sum poso sekoj den go gleam.. on se prai kako niso da ne bilo ni zdravo ne mi kazuva.. Ve molam za sovet...))) [mod-kirilica:21h39dtz][/mod-kirilica:21h39dtz]
Искрено, за 40-годишен човек, крајно незрело. Муабет не ти прави еееј тоа го правевме во основно Бегај батали го, вечно детиште е изгледа.
Мојата другарка која е малку постара од мене, отиде во Америка пред неколку години и си најде дечко 14 години постар.Тие се среќни заедно и се им е во ред.Јас на почетокот мислев дека е одвратно не ја подржував,но сега кога ги гледам на слики или на камера кога се гледаме прекрасни се заедно.Таа ми е најдобра другарка и се ми кажува за нив и така и навистина сметам дека е во ред ако те прави среќна и ако те сака и почитува ама ИСКРЕНО