Расел Кроу (4 си фати 22 годишна девојка - мене некако ми се виде премногу, ајде 15-20 год. разлика разбирам, ама па кога подобро ќе размислам - па што им фали?! Ако моментално тоа ги исполнува и прави среќни, зошто да не? (под услов да не се растура и дестабилизира претходно изградено семејство) Само кутриот Расел ако по некоја година оваа си најде помлад
Јас имав дечко 8 години постар... Никој не ме чувал како него...Ми се чини ко добра разлика.. Вереникот бивш беше година постар...и уште си беше детенце...
Формулата за прифатлива разика во години е y=x/2+7. Значи ако дечкото има 24, минималната возраст на девојката би требало да биде 19. http://en.wikipedia.org/wiki/Age_dispar ... en.22_rule
Таа формула е стара и чисто теоретска, потекнува од 1950 год. и нема научна основа и како што на самиот линк пишува воопшто не е стриктно правило(тнр. rule of thumb). Освен тоа животот и љубовните врски не се крута математичка формула за да може така да се размилсува и постапува. Доволен доказ се мислењава на темава произлезени од личното искуство на феминките.
razlikata vo godini i ne e bitna a ko navistinski se sakate (kako ja i moeto srcence)razlika e 10 god a nie seuste ludo se sakameeee i samo nebo ni e granica jas 20 toj 30 i prekrasno ni eeee [mod-kirilica:6fkdbe9e][/mod-kirilica:6fkdbe9e]
Мислам дека годините и не се толку битни, секако да не е помал од мене или моја генерација, некако неможам со таа возраст ни да се замислам. Човекот е битен и тоа колку сте компатибилни, колку се пронаоѓате, колку ви е убаво заедно и ред други побитни работи, а годините се само бројка по мене. Еве се уверив сега кога со дечко ми сме 10+ разлика
Јас од лично искуство ќе кажам дека не секогаш годините одат заедно со зрелоста на човекот. Има слулаеви каде 10 години постари се однесувале и размислувале по детинесто него некој врсник или 2-3 години постар
6 години не е голема разлика, но зависи во кој период од животот. Во твојот случај е голема и тоа како, ај тебе те сфаќам што сакаш да си со 20 годишен дечко, ама тој бе, како може со 14годишно девојче не свакам стварно...
Posle 20 godini i razlika ne e bash bitna a ne se ni primetuva.Sho mislete vie za devojka od 19 i mashko od 29?
Не, не, не! Според мене, разликата треба да биде до 10 години. Повеќе, не! Прифатливо, е ако девојката има 20 години а дечкото 30. На пр. Али 14 годишна со 20 годишник? Не ми иде некако!
Ти си сеуште дете а тој дефинитивно не !Ти почуваш сега да излеваш у град и да се муваш(ништо повќе)а него тоа му е поминато и бара нешто повеќе машко како машко.Дефинитивно не ми иде
па што знам на пример јас имав 20 а маж ми 28 иии да ти кажам ако врската ви е сигурна може да очекуваш прстен во секое време ... еве на пример сега јас 22 а маж ми 30
Ако го фатат дечкото со девојчето може да одговара за заведување на малолетник!!! Не може - туку сигурно!