Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Разликата во годините никогаш не е пречка за да постои вистинка љубов јас имам 20 дечкоми има 28 но после 20 година разликите не се толку приметуваат и да биде девојката 20 а децкото 30 не се приметува но кај 15 годи девојце и 25 год дечко и то акако се приометува...Ние сме 8 години разлика но не гледам некоја разлика дечкоми е многу младолик :P буцко мој

На molikaMk и UUUUU им се допаѓа ова.
  2. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Имам пријателка на која мажот и е постар 18 години од неа. Претходно и вака и така, ама сега личи на дедо до неа. Таа 40, тој 58! Таа изгледа 10 години помлада, тој личи на дедо. Неа и треба маж, тој личи како да му треба негувателка (добро, не баш, ама мнооогу е постар од неа а баш и така изгледа, а таа не). Затоа, памет во глава!

3. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    8.453

Moze da uspee zosto da ne, vo tie godini toa zaivis samo od vas dvajcata kako licnosti
    [mod-kirilica:2ge9y7fv][/mod-kirilica:2ge9y7fv]

4. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    до 5 според мене
    има и парови со 10 разлика па им иде :)

На Cliona и Angel4eeee им се допаѓа ова.
  5. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Па и јас се согласувам со до 5 разлика
    да точно има парови и по 10 па им иде, всушности Хју Хефнер(овој од плејбој ако така се викаше) и жена му се 60 години разлика па им иде де, ама не е тоа тоа, не личи бре
    Имам една школска што оди со 10 години постар па колку грдо изгледаат заедно кога таа не е на штикли, ко дете и манијак :tmi:
    Иии има мн мн разлика во размислувањето, што доведува до постојани расправии
    секако има исклучоци на кои добро им одни но сепак
    до 5 години е најдобро

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ketrin.Moon

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    секако 17 и 27 не ми е баш , други се размислувањата ,потреби спремност на некои чекори
    еве моите се разлика 5-6 години па татко ми помлад игледа од мајка ми она, има 45 он 50 :)
    но ако се заљубиш во некој постар 10 години тоа е тоа нема да бегаш се случува има луѓе кои успеваат да се носат со тие разлики .

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  7. woow

woow Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    88
    Зарем постои вакво нешто??
    WTF???

Веќе имам коментирано некаде низ темава, не постои правило за идеална разлика во години. Се зависи од луѓето и нивното созревање. Има милион постари особи кои во паметот се сеуште зелени и се однесуваат како несозреани тинејџери во пубертет, а од друга страна има млади личности кои знаат да изненадат колку се созреани и оформени како личност.

Сепак, настрана од се, секако и јас не ги поддржувам врските со ненормални разлики каде едниот го родил другиот.

На SimonaTino и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.
  8. Anne.B

Anne.B Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    51
    Многу променлива работа, барем кај мене. Кога бев помлада, многу сакав постари дечковци- 7/8/9 години, сега кога ќе си помислам дека тој 7 години постар има 30/31/32 години, ми е чудно и си ја намалувам разликата во години. Во моментов идеално би било 5-6 години постар. Многу сум против врски каде разликата е 11 години или повеќе, мислам не е убаво кога девојката изгледа како дете покрај дечкото, а уште помалку кога изгледа како да му е ќерка. :puke:

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    E да и ја сакам постари до 10 ама некако нокеска ми текна нешто и почињам да се ладам :( :^) :?: за тоа како ме заебавал а ја наивна му верувам :@

10. fox.megan

fox.megan Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    вистинската љубов не брои години, ама затоа полицијата брои... :D шала на страна мислам дека понекогаш влијае разликата во години а понекогаш и не, зависи од тоа колкава е разликата во години..а не, како на пример кога ќе видиш 16 годишно девојче во врска со 30 годишен...стварно нема смисла..

11. ddoublev

ddoublev Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Jас мислам дека над 20 години не е вазна разликата зашто би требало да се вејќе созреани..а за 16-17 со некој над 20 е малце потешко не дека нрма да има љубов, ќе има недоразбирање, тој веќе ќе ги има поминато тие луди години а таа ќе сака да прави таканаречени глупости... :)

12. little.woman

little.woman Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    14
    Јас имам 20 а мажот ми има 36, на мене ми е таман и волку години разлика. :)

13. uchiha.kikky

uchiha.kikky Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Nekolku dena sum so dechko 11 godini postar od mene, jas imam 16, a on 27. Sega za sega se gledame sekoj den i se e naj okej samo mi treba sovet shto treba da ochekuvam od nego zatoa shto ne sum sigurna deka mozham da odgovoram na site negovi potrebi barem ne vo brz period, a ne sakam da go izgubam

14. Ketrin.Moon

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Потребите се тука, разликата не е фрапантна но тој ќе има потреби знаеш на какви мислам а не знам дали ти со твоите 16 ќе си подготвена да одговориш и да функционирате, мала си ми.
    Инаку не си сигурна секако,разликата тука се приметува бидејки сепак мислам дека си мала за нешто сериозно .
    Не велам дека е нешто којзнае колку сериозно но- тој е созреан сериозен веројатно во некои погледи а ти сеуште созреваш во тинејџерски години си :) но сепак се е до твојата сигурност

15. uchiha.kikky

uchiha.kikky Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    vaka cela nasha prikazna pochna mnogu chudno vo eden kafich i on nemashe pojma kolku godini imam na pochetokot zatoa shto sum mnogu visoka i ne izgledam za svoite godini i sega od edna strana on e svesen za moite godini, od druga pak me bara da se gledame i nema nekoi nameri za odnosi, vo ovie nekolku dena nema probano ili pobarano nishto osven drzhenje za raka, i probuvam da svatam na nekoj nachin shto saka i shto bara so mene. Ne mozhe da se raboti za ljubov koga me znae 3 nedeli a i spored negoviot izgled i karakter slobodno mozhe da si fati zgodna i ubava tipka na negova vozrast..nekoi raboti stvarno ne mi se jasni
    [mod-kirilica:3fa43z69][/mod-kirilica:3fa43z69]

16. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Do 10 godini razlika maksimum!
    Nekoj devojki na 20 god.se mnogu razvieni( vo mozokot) dokolku na mazite im treba poveke vreme...
    Zatoa mozam da razberam devojka od 20 god so 28-30 god decko I normalno mi e toa
    Koga kerkami bi odela so postar decko( vozrast od primerot pogore) bi mi bila pomirna dusata zosto toj decko sigurno bi imal poseriozni nameri so nea otkolku nekoj vrsnik

17. koko8888

koko8888 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    videte se e relativno i individualno eve jas na primer smetam deka postar partner poveke bi mi odgovaralo poradi toa shto sakam stabilna i cvrsta sozreana vrska koja ke vrodi plod a dodeka pak so pomlad smetam deka ne bi imalo plod i bi bilo vrska sto se bazira samo na fizicko zadovolstvo no i toa ne mora sekogash da e taka no za mene e!
    [mod-kirilica:arvb5s34][/mod-kirilica:arvb5s34]

18. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81
    Најмногу до 6 години ;)

19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.744
    Допаѓања:
    145.184
    Јас и дечко ми сме разлика 7 години, и супер ни е.
    Досега не ни се случило да имаме недоразбирања во однос на годините. Функционираме прекрасно, барем за сега , се надевам така и ќе продолжиме. :)

20. Devotion

Devotion Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    32
    До 10 години ми е океј,зависи од тоа како личноста е изградена карактерно и дали ке изнајдат заеднички теми на разговор. Е сега границата во која се наогаат двајцата да биде нормална,мислам на тоа годините да почнуваат од 19 како најмалку па нагоре. :)