Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Јас со дечко ми сум скоро 4 години, без некој месец. А што се однесува за колку години разлика е во ред, мое мислење е дека до 7/8 години максимум е најдобро. Можеби кога таа ќе биде 20-21 а тој 33-34 нема толку да се приметува таа разлика во годините и нема да им пречи, но понатаму доколку се заедно кога таа ќе биде 40-45 а тој над 55 мислам дека би се почувствувало и одразило тоа над нивната врска. Ова е само мое мислење, немам ништо против ваквите двојки, но јас би останала во границите на наведената разлика.

2. Calla14

Calla14 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    7
    Мојот е постар 7 ипол години што не е проблем,сепак е млад..Ако има љубов,искреност и доверба тогаш годините не се проблем.

3. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Јас бев постара скоро 4 месеци :tmi: ако де што има врска, битно се сложувавме и... ма џабе е сега се, кога е веќе минато :|

Инаку сакам постари машки, 2-3 години постари од мене најмногу...

На MejkApGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BadGirlIna

BadGirlIna Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    5
    Според мене тоа и не е најважно но сепак треба да му се даде малце значење сега неможе 15 годишна да оди со 28-9 годишен, иако за неколку години кога ќе порасне девојката разликата ќе биде иста ама таа ќе се чувствува повозрасно и ќе биде созреана

5. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Јас искрено мислам дека разликата во години не игра некоја голема улога,кажувам од искуство.
    Прво треба доверба,љубов и разбирање да се има.
    Второ дечкото може игледа младолик и можеби уште ужива во животот,иде по журки и слично,се облака модерно и слично ако има над 25 години. (зборам општо)
    Но сепак сите си имате свое мислење и имате право да го имате.. :)

На Jenniffer и VIN.diesel им се допаѓа ова.
  6. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Годините се само број!!!
    Не играат важна улога во врската. Ако има љубов ништо друго не е важно.
    Сега ве молам не ми велете дека и затворот е само соба -_-

7. kitty267

kitty267 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    51
    последниот мувач да го речам ми беше 30 години а јас имам 18.. што е најтрагично од се дознав дека е разведен и има дете. Срце ме стегна мислам коа дознав. Од тогаш не контактирам со него не ни сакам. Што беше грешка беше, ама нема назад.. Од лично искуство многу влијае разликата...

8. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Со дечкото сум 4 години разлика...Иако разликата во години не ми игра битна улога мислам дека до 8 години е во ред...Тоа што е повеќе веке ми нема смисла...

9. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    1.815
    Шест години е постар од мене, но немаме никакви препреки ни проблеми со тоа. Супер ни е

10. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Годините не се битни доколку има љубов и почит.Јас и мојот вереник сме 11 год разлика,а преубаво ни е без разлика на годините

11. VIN.diesel

VIN.diesel Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    420

Се солгасувам со ова,но сепак човек треба да биде достоен и за своите години .Да не изиграва кловн колку да се каже да биде модерен или пак да биде со девојка што едноставно не му прилега со годините.Не е пресудна само љубовта во таквите врски :tmi: , мн тенка е греницата каде што некои работи можат да се сфатат погрешно и се да пропадне .

12. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Годините не играат некоја улога во врската. Има многу поважни работи. Меѓутоа според мене за се треба да се' има граница. Значи до кај 7 до 8 години најмногу. Не е толку важна самата бројка колку што е важно искуството во животот, целите кои што си ги поставуваме со текот на годините.
    Пр. девојка од 21 година има за цел нормално да дипломира, да се вработи итн. Ретко која сака да раѓа на 21 година. :^) Меѓутоа ако оди со дечко од 30+ години тој веќе подруго гледа на животот. Тој сака семејство, се изнашетал (барем би требало) и веќе не му се интересни излегувања до рано наутро. А она тоа тек треба да го прави, тек треба да учи за животот. Не дека нема да успеат заедно ама тука ќе треба малце повеќе жртва или од едната или од другата страна. Или она ќе треба да се омажи на 22 или он ќе треба да ја чека едно добри 5-6 години за да она си ги оствари сите цели. Затоа мислам дека не иде поголема разлика. Меѓутоа за се има исклучоци. :)

Зборам за девојки на 20+ години не зборам за 15 годишни, зашто ми нема смисла 15 годишна да оди со 23 годишен тоа е веќе, ајде да речам до негде, кривично дело.

На tallyweijl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300

Јас сум со дечкоми 10 години разлика и 1ипол година сме во врска.. :)

На VIN.diesel му/ѝ се допаѓа ова.
  14. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    разлика сме 9 ипол години и 6 години во врска и НЈАУБАВО НА СВЕТ МИ Е

15. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    абре, што имаат годините овде?
    љубов си е љубов.
    јас на пример сум си до уши заљубена во Axl, он има 51, јас 13 :lol:
    малку забегав, ама морав да си кажам :rofl:

16. Tumblr

Tumblr Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    992
    Мислам дека е во ред се дури не е претерано.Друг пример: ако јас имам 14 години,а он има 18.Разликата е само 4 години и да,не е многу.Но,кога ќе размислиш очигледно е дека тој има многу поразлични мислења за светот од мене.Можеби работи што мене ме прават среќна за него се глупости,а пак работите кои тој ги прави јас не ги разбирам.Тоа значи дека 4 години во овој случај не се многу но да речеме на 14 години јас не сум созреана за љубов со 18 годишен.Од друга страна пак доколку јас имам 18,а тој 22 мислам дека е сосем во ред.Значи се зависи од тоа колку ти се осеќаш спремен за таква врска.Сепак мојот одговор е позитивен.Годините не се важни во една врска се дури не се претера, како што кажав на почетокот.

17. tallyweijl

tallyweijl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    35
    Девојки ќе ве молам за помош, мислите ли дека би успејала врска помеѓу 24 годишна девојка и 19 годишен дечко? Уште не сме во врска страв ми е да започнам било што некако ми изгледа како да нема иднина врската ама неможам да се откажам од него зашто посовршено машко во секој поглед за мене не постои, зрел е, има карактер и се тоа ама ете страв ми е :worried:

На LyckliG му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Не гледам зошто да ти е страв. Претпоставувам дека не каса дечкото. :)

Доколку ти мислиш дека е созреан, дека има карактер и дека е совршен за тебе тогаш кои сме ние или било кој друг да ти кажуваме дали е или не е за тебе. Вреди да се проба, па што биде нека биде. ;)
    А и впрочем не гледам причина зошто ваквата врска би имала помалку шанси да успее од некоја врска каде партнерите се иста генерација или па дечкото е постар.

19. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    Абе каков страв, зграби малку помладо мевце :P
    Уживај, понекогаш годините не се ни важни, битен е човекот.
    Али јас мислам дека што и да ти кажеме ние ти веќе имаш одлучено што ќе правиш или се лажам? ;)

20. tallyweijl

tallyweijl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    35
    Да битен е човекот но каква иднина имам со тој човек, јас треба веќе за брак да размислувам а тој 1 година факултет, тој може ќе сака да живее да смени, јас ќе го чекам да заврши факултет но дали ќе сака одма после брак со мене..тоа ме мачи да не излезам јас на крај повредена и да си губам времето во однапред осудена на пропаст врска :(