devojki mislenje....imam 26 godini,dali misliste deka bi uspeala vrska so 21 godisen decko? [mod-kirilica:22qt6k6c][/mod-kirilica:22qt6k6c]
Токму ова што си го напишала ти јас го објаснив на пошироко на предходната страница. Се сложувам со тебе. Меѓутоа за да успее треба жртва од едната страна. Прочитај го постот и ќе ти стане јасно да не се повторувам. Како и да е ништо не е невозможно и вреди да се проба.
не дека нешто претерано е голема разликата,ама сепак...машките покасно созреваат нели покажале истражувањата ,а ти веќе си созреана,но не престарена мислам дека врска како врска би била успешна уште некој период,но за нешто посериозно не..тој е сега во тие лудите год,можеби сега карактерно ти одговара,но подоцна..постои голема веројатност да се промени,да сака да излегува со друштво,колеги/колешки од факултет,да запознава нови луѓе,едноставно да искуси работи кои ти веќе како личност ги имаш поминато колку и да ви е совршено,најубаво сега..мислам дека тешко ќе успее врската,но не мора да значи,сепак тоа е само моето скромно мислење
За tallyweilj i blondyOh.. Кога ја започнавме врската тој имаше 19 а јас 24 ..сега јас имам 26 а тој 21(среќна околност е што ситемислат обратно ) и сме земени нема врска год со зрелоста имав врска со човек постар 10 год од мене но јас бев позрела од него а имав 18 мм се покажа мн позрел бидејќи јас имав мн проблеми и тој ме отргна а да не беше така јас не сакв да се мажам најмногу затоа што е што е помал да не ме смени..но машкото ако е такво и 20 год да е постаро пак ке те изневери или ке се однесува незрело..затоа само напред
машките покасно созреваат...но ако си одговарате , сложувате зошто да не сте заедно....не би сакала да е мн голема разлика Ама сега се повеќе познавам женскит поголеми од дечковците и се зимаат (ги прелажуват овие мали и несозреани)
Поседувам фармерки постари од таа што ми се набацуваше вчера. Бреееееееееее Повеќе од 10 години разлика, форгедит, и тоа праам муабет за ж над 30.
Поздрав имам до малите чупиња >16. Немам ништо против, и јас бев таква наивна. Ви читам коментарите во стилот “Тој е поголем толку и толку, многу позрел и премногу добар ваков таков“ Искрено, и со машки имам зборано, поголемите сигурно несакат деца помали од 16 год (еве да ставиме) за сериозна врска. Едино сакат само знајте шо . И не бидете премногу наивни. То шо осеќате не го потискајте. Оти и мене постар 7 гоини на 14 имав врска и си викав предобар е внимателен ова она (арно ништо серизоно не направив со него), но внатре вака осеќаш нешто не штима . Сега имам врска со постар од мене (јас 20 тој 33), ем помлад многу појќе излгеда ем дете во душата Рај. Мајка ми премногу се противи на врската, но нема таа да живее со него јас. http://www.youtube.com/watch?v=d9Tr1arD1YU И поздрави со песната, бидете си хипици во животот, сакајте ја природата и следете ја интуицијата и се то што ќе ви падне прво на ум Животот за тоа е
Некој ќе каже дека не се битни годините, меѓутоа битни се... еве да речиме на пример +10 години, тука интересите,потребите и погледите кон животот би биле различни. Незнам како би функционирала таа врска, дефинитивно ќе има доста потешкотии..но се зависи од личноста, психичка зрелост,карактерот и се останато, некоја е можеби спремна да се врзе со постар некоја не може ни да смисли .... Јас со дечко ми разлика сум 1 година и 10 месеци
Се вели дека ние женските побрзо созреваме и дека партнерот е подобро да е поголем за да не се расправаш со детиште. Во глобала е точно има разлика помеѓу да е врсник со тебе или помал од тебе и да е некоја година поголем ... се разбира секоја чест на исклучоците. Еве јас со дечкото сме 5 год разлика и навистина има разлика во зрелоста негова и некој врсник мој. А од друга страна па не е убаво пример девојче од 15 год. да има врска со 20 годишен затоа што на тие години машките мислат само на едно
Според мене разликата во години и не е толку битна, за созревањето да, женските побрзо созреваат од машките и на една девојка повеќе и одговара постар дечко, но сето тоа зависи и од начинот на воспитување, влијанието на околината.. има и многу машки и многу женски кои не размислуваат соодветно за своите години.. не се само годините во прашање, паметот има голема улога.. Пример за разлика во години се баба ми и дедо ми.. Баба ми беше цели 8 години постара од дедо ми, бракот им беше совршен, секогаш се поддржувале низ целиот живот заедно и покрај многуте проблеми кои ги имаале пребродено заедно.. И ете, успеаа 50 години од брак да ги поминат заедно со многу љубов, грижа и разбирање.. Починаа и двајцата со 2 месеци разлика.. Зборот ми беше, не се битни годините, битен е карактерот покрај тебе, да имаш некој кој те разбира, да е покрај тебе кога ти е потребна љубов, совет, друштво........ Ако не ти се погоди личноста покрај тебе, и да е 10 години постар и посозреан, ако не е тоа тоа.. не е..
Разлика во годините па над 20 години личе да се оде со 6+ па и 10+, на некој не им смета и пред 20 год. да имаат врска со повозрасен од нив 5/6/7 години и навистина браво за тие. Јас не сум таква личност и некако не ми лепе шо се вика јас имам 16 години и да одам со 21 Ми одговар 16 со 18/19 ама 21 е премногу. Сакам да започнам врска ми се допаѓа детето, но ете он ако има друго мислење и ако мисле на многу други работи, а јас не. Така да не си брзам најдобро ќе ми е. Иако не ми е сеедно
Годините немаат врска во врската, единствено што е важно е карактерот...Не се сите исти, едни ги интересираат само односи и да ве одвлечкаат во кревет, додека има и злато машки што ќе ве чуваат како капка на дланка
kako da kazham... zdravo dechki se nadevam deka ke mi pomognete.. znachi vaka.. se zapoznav so edno momche..koga se zapoznavme imashe zhenska po nekolku dena toj me addna ba fb. i se dogovorivme da se vidime otkako se vidovme toj mi veti deka ke raskine so nea i nie ke bideme zaedno dugiot den toj raskina so nea i veke odime skoro eden mesec no problemot e shto moite doma ne znaat razlika sme 7 godini.. ve molam pomognete mi kako da i kazham na majka mi.. pozz
kako da kazham... и јас не сум многу блиска со мајками али кога сум била малолетна не ми дозволувала да имам дечко мислам иако знаела.сега кога станав полнолетна таа сама ме тера да излегувам.најпрво почни близок разговор као кога би имала дечко како би реагирала и бла бла бла а ако мислиш за годините па и не прават голема разлика а ако мислиш дека ќе реагира бурно па и немора да и кажуваш за годините...ништо страшно ај со среќа
kako da kazham... па вака застани пред мајкати и почни со три- четири- сега се шалам секако прво кажи и дека си свесна за возраста и негова и твоја кажи и да верува во тебе дека ништо “лошо“ не правиш и ќе разбере со среќа
bliska sum so majka mi..sum i kazhuvala i za drugi dechkovci..za se. no najmnogu me machat godinite znam deka nema da reagira burno ama.. [mod-kirilica7bx1upl][/mod-kirilica7bx1upl]
kako da kazham... Мора да сфатиш најпрво дека твојата мајка те сака и ти мисли најдобро! И да ти каже критика, тоа ќе биде само за твое добро! Кажи и, објасни и, ќе те сфати, ќе видиш!