Постара сум од дечкоми една година,ама сепак одлично се согласуваме и надополнуваме,годините се релативна работа,кога се има љубов(зборам за разлика нормална разлика максимум 10 год.)
За љубовта велат не познава граници, но сепак има некоја граница Ги оправдувам оние кои се до околу 10 години разлика. Дечко ми е постар од мене две години и се сложуваме прекрасно.
Епа нормална разлика е до 10 години и ти се искрено многу. На почетокот не се чувствуваат а после многу. Еве јас бидејќи сум од ,,нормалните,, сега го бркам дедо Трипунче тој има околу 72 години па и не сме некоја голема разлика нели? Да ви кажам и дека е многу држечи, му ја фарбам косата, малку му смрди здивот ама па му земав спреј за уста. Ајде бре не се занесувајте? Разлика во години??? Самите треба да бидете свесни која е нормалната граница. Воопшто не треба ниту да се комуницира ниту да се изјаснуваме по однос на темава. Каква конверзија ќе се развие?
За силна љубов годините не се важни, кој што сака нека рече, ама така е. Секој што се заљубил го знае тоа.
Многу е. Ти си, да речам, уште дете, период ти е на симпатии, слатки скриени бакнежи, држење за рака после часови, гугуткање на клупа во парк (бар јас кога имав 15 вака беше, немој да ми се смеел некој ), а тој кулминира со хормони, мисли дека ќе го пикне во секоја дупка што ќе му излезе пред очи... Не велам НЕ, може ќе те засака дечково, ќе внимава на тебе, ќе те почитува... ама постои и опасност да те напнува за секс, да те условува, а, верувај, не ти треба тоа. Башка, кога ќе размислам вака: бруцош со девојка прва година средно... не ми оди некако, а-а
Razlikata vo godini sekogas zavisi od situacijata.... doma imam primer deka razlikata vo godini ne e nikakov problem zosto majkami i tatkomi se 14 godini razlika i si ziveeat mn slozno a i ne im se primetuva i4 razlikata vo godini... jas pred poveke od edna godina vlegov vo vrska so 15 godini postar od mene jas imam 21 toj 36... funkcioniravme mnogu dobro, go sakav, no se pocna da odi nadolu koga toj ne mnogu seriozno no sepak ne ni neseriozno me pobara za zena... jas sum mlada imam fakultet preed mene i zivot za ziveenje a nego godinite mu tecat veke se i mnogu 36 godini i saka da oformi semejstvo.... i odevme edna godina i prekinavme... isto taka imav i edna mnogu neprijatna situacija, koga si odev od kaj nego taksistot mi rece ,,a tatkoti ne idi so tebe,, - mn grdo e custvoto... [mod-kirilica:27c7p621][/mod-kirilica:27c7p621]
За мене нема разлика во години кога е во прашање љубовта сега зборам за над 18год пример таа 25 тој 35 итн,јас лично сум бил и со постари од мене ниту мене ми сметало ниту на неа,така да правата љубов не ги брои годините.
Па искрено и не е баш толку битно туѓото мислење за кој што ќе рече доколку ве видат со постар некој...ај сеа да не речеме дедо.Ама и да е дедо типот секој си има право на избор во живтот.Реално не е фино,но доколку се деси нема никој право да го коментира тоа
Немам предрасуди за разлика во години во една врска. Секој има право на избор и нема потреба од секирации за тоа што ќе кажат другите. Ако има љубов, разбирање и доверба врската секако ќе успее.
Јас имам братучед кој се ожени со жена што е 8 години постара од него.. И се е во ред, супер се сложуваат, среќни се, имаат 1 годишна ќеркичка Се сложувам со тоа дека ако има љубов и доверба меѓу вас, годините воопшто не сте битни.. А врските кои се со над 10 години разлика не ги оправдувам Замислете врска, 25 годишна со 40 годишен
Значи според тебе нормално е жената да биде 8 години постара од мажот, а не е нормално мажот да биде 10 години постар од жената? Супер логика.
Сакав да кажам дека иако жената е постара од мажот 8 години, сепак се многу среќни и воопшто не им се битни годините И не реков дека не оправдувам мажот да е постар од жената 10 години, туку еден од нив двајца да е постар НАД 10 години, а под тоа НАД 10 подразбирам 15-20
Зависи кај кој како кај мене одлично функционираше 2 и пол години, ама на крај тоа е тоа А го сакав многу, инаку 14 години беше постар...
ЈАС И МОЈОТ СОПРУГ СМЕ РАЗЛИКА 13 ГОДИНИ ПА ШТО ВО БРАКОТ ИЛИ ВРСКАТА НЕ СЕ БИТНИ ГОДИНИТЕ БИТНА Е СЛОГАТА,РАЗБИРАЊЕТО ЛЈУБОВТА. ЏАБЕ Е АКО СИ РАЗЛИКА 1 МЕСЕЦ ГОДИНА ИЛИ 2 АКО НЕ СЕ СЛОЖУВАТЕ АКО СЕ МКАРАТЕ СЕКОГАШ АКО НЕ ПОСТОИ ОНАА ВИСТИНСКА ЛЈУБОВ И РАЗБИРАЊЕ ПРЕД СЕ. ЈАС И МОЈОТ СОПРУГ СМЕ ВО БРАК СКОРО 2 ГОДИНИ И МОЖАМ ДА КАЖАМ ДЕКА БРАКОТ НИ Е СУПЕР ОВДЕ Е РАЗБИРАЊЕТО ПРЕД СЕ И ЛЈУБОВТА А НАСКОРО КАКО ПЛОД НА НАШАТА ЛЈУБОВ ДОАГА И НОВОРОДЕНЧЕ ! [/color]ТАКА ДА ДРАГИ ФЕМИНИ И ФЕМИНКИ НЕ ГЛЕДАЈТЕ ГИ ГОДИНИТЕ
Јас мислам дека до 7 години разлика е ок, е сега има случаеви кога се и 10 и 10+ година разлика но тие се доста ретки ..Погледнете само во околината на таа стапка и ке забелезите еден или два брачни пара со таа разлика. Сепак деценија не е малку лицноста е со други свакања други прироритети различни мислења и влијанитето на самиот каракатер на личноста еден кон друг, како психички така и физички и ментално............самите гледаме колку големи разлики има денешнава младина па мислам дека такви врски многу ретко би успеале со толку голема разлика во годините
Така мислиш ти напротив баш тие врски успеваат и секогаш имат разбирање ретко кој не успева. А инаку за тоа дали има над 10 + велиШ ретко не се ретки можеби живееш во преголемо населено место па незнаеш во помалите градови или селата лесно се гледа тоа овде кај нас на пр ретко кој е со мала разлика сите бараат да се над 10 год разлика