Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Нема врска дали е голем или мал град кој како си ги свака работите,еве да кажам мојот вујко е 13 год постар од вујна ми и супер се сложуваат,има некој се врсници па бракот пак не им успева,значи годините немаат врска дали некој или некоја ке се сложуваат во рамислувањата,така да си знаете.

На Kristina.R му/ѝ се допаѓа ова.
  2. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    toa go velam i jas i nie sme 13 god razlika pa do nekade ni e super

3. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    до карактерот е, не до годините. и 10 години се мноооогу, ама ајде се прифаќат некако :lol: ама ко ке вида некој дедичко со секси женска :x смешки, од авион се гледат дека не се работит за љубов :lol:

4. Buterfly2576

Buterfly2576 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    16
    Разликата во години и нема некоја голема врска доколу двете личности се зрели и знаат што сакаат.Се сакаат почитуваат и разбираат.Јас и мојот дечко сме 10 години раслика.Кога се фативме мислев дека од дома ќе ми зборат дека е стар за мене,но напротив многу убаво ја прифатија оваа врска.Другарките на полетокот ми зборуваа но се навикнаа.Имам слушано коментари дека покрај него сум му како ќерка дека сум можела мнгу по млад и по убав да си најдам ама сепак мене ми е убаво и тоа е најбитно,исто и другарите негови за било која кавга меѓу нас беа со тоа епаа сакаш младо трпи си детски бубачки амаа ги запознав дознаа каква сум и сето тоа се изгуби.Така да...љубовта не познава граници,а најмалку не во години...Годините и онака се само бројки.

5. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Што знам :?:
    Јас имам лошо искуство со голема разлика во годините.Тој беше 29,а јас 21.Не дека е нешто претерана разлика,само немавме исти гледишта на нештата.Тој сакаше сериозна врска,мн сериозна,значи годинките му одеа.А јас како демек уште дете сум била,и ме зае*а,и си се врати на бившата.. ;(
    Со сегашниот сме генерација,ама супер се сложуваме.

6. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    ако има љубов разликата во години не е проблем :D

7. bojannaa

bojannaa Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Jas imam 20 god a on 32. Razlikata nema da bide problem ako se najde nekoj balans vo vrskata.
    Za nekoi raboti on mora da se sminuva nekolku godini i da proba da me razbere, isto taka i jas probuvam da sozream nekoja godina povekje. Ako ima ljubov za se drugo postoi resenie. So dogovori i razbiranje se resavaat site problemi.

8. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Не ми е важна разликата во години, сакам да ме почитува и сака било да е постар од мене 5 било помал 5 годни,познавам парови каде се среќни без оглед што девојката е постара ,затоа не е пресудна разликата во години

9. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    577
    Ние сме разлика 8год. И преубаво ми е отколку да се расправам со некое 18годишно недоделкано п*чле шо главата незнае кај му е, не па женска да има..
    ^зборам за бившиот |(
    Се чувствувам 100% сигурна со него како со никој до сега. :sun:

10. kike19

kike19 Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Iako site vikaat deka razlikata vo godinite ne e bitna, sepak jas mislam deka ima golemo znacenje vo vrskata ako taa sekako se izgradi. MENe pomali me privlekuvaat sekogas ama so tekot na vremeto kako sto pominuva svakjam deka toa ne moze taka i mi treba nekoj postar od mene MAKSIMUM 3 GODINI za da pokaze razbiranje sprema mene i da nema ljubomorni sceni ko sekogas..... da veruva vo mene i da ne naogja nisto vo NIKOJA DRUGa kako moja zamena, posto ako me zasaka stvarno nema da ima potreba od druga osoba ni vo mojot ni vo negoviot zivot.........
    [mod-kirilica:b8cfz4lq][/mod-kirilica:b8cfz4lq]

11. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    според мене зависи од тоа на која годишна возраст се самите партнери. Ако таа има 20 а тој 30 некако ми е полесно да сватам дека самата разлика не е проблем зошто и двајцата се доволно зрели за да знаат што сакаат во животот, но ако таа има 15 а тој 25 е тогаш е нешто друго. Тој одамна зрел за многу работи, има свои потреби, а таа............................................ сеуште не доволно дорасната, тој може да има доста желби............тој излегува до 3-4 а таа? Тој ке сака да оди на одмор а нејзините не ја пуштаат зошто е мала, таа мора да крие дома дека има дечко, ке се видуваат на 2-3 дена или после школо на 20-30 мин, а да не зборувам за неговите сексуални потреби или желбата да оформи семејство. Притисокот и разочараноста може да бидат преголеми за девојката. според мене врската во тој случај многу тешко може да опстане,само доколку постои премногу силна љубов и ако едниот партнер е спремен да се жртвува. :^)

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Што мислите за ситуација каде женското е постаро 4-5 години од машкото (а двајцата имаат над 35 години)? Дали мислите дека може да опстои ваква врска или е од старт осудена на пропаст (заради коментари од пријатели и роднини, мешање од страна на родителите-посебно неодобрување на родителите на машкото (кој е од мал град од внатрешноста, а таа е од Скопје)!?!?

13. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

Моето гледиште за разликата на годините е дека имаат голема важност во една врска.
    Но,за ваквата ситуација оправдувам.Особено од причина дека и двајцата се над 35 години и сметам дека имаат доволно искуство и разум да проценат дали заедно можат да функционираат.
    Е сега делот со родителите не ми е јасен.Како може 35-маж,да потпадне на коментарите од околината(ако му вршат премногу притисок).
    И нема врска тоа дали таа е од Скопје,тој од помал град,село,приградска населба...Ако се компатибилни,сметам дека нема пречка.

14. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    За жал другарка ми е полудена од нервоза! Таа е од Скопје, финансиски е прилично јака (стан,кола,голема плата...), а тој прилично слаб (живее во Скопје под кирија со цимери, нема кола, мала плата...). Неговите се ептен против, тој има 35, таа 40 години - демек кој знае дали таа ќе може да раѓа, тој треба да се ожени со помлада од него, демек таа е финансиски појака од него, па ќе го команда и сл. малограѓански муабети.

15. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Ахам,па да така размислува одредена раја...
    А во целата приказна кај е дечкото?На темава шо размислува?
    Нели и тој има право на глас,или како ќе кажат мама и тато?
    Значи во контекст на темава,мислењето ми е дека нема пречка во годините,ама финансиите и родителите на едниот партнер обично имаат влијание.

16. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    И ја сум против, ама не за годините. Туку за тоа другарка ти да земе тип на кого му се важни мислењата на роднините некаде у село кај што може никад нема да отиде, во ситуација кога има ебани 35 години. :o Ја на 17 не дозволував да ми се меша некој во сопствениот живот, не па на 35. Џизс Факин крајст, шо е тој, маж или фикусот у ќошот на тетка му?! Факин Крајст... :swear:

На LaraSolare му/ѝ се допаѓа ова.
  17. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    Синчето губи искрена љубов почит без разлика на тоа што е финансиски послаб и сл работи што за некои би биле 'проблем' само заради тоа што ќе кажеле мама тато вујче стриче и тоа на 35 години! абе ајде |( зошто постојат вакви малоумни размислувачи заглавени во факинг традишнс од праисторија.

18. Missa.Amane

Missa.Amane Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Разликата во години и не е секогаш толку битна, најважно е врската да функционира.
    Тие врски што се девојката 17 години а дечкото 27 јас лично и не ги оправдувам, како прво девојакат е уште дете и незнае што сака, а машките на 27 години веке почнуваат да созреваат и да бараат нешто сериозно така да незнам баш дали би можело тоа да функционира, ама кога збориме за повозрасни од 23 гдини па натака мислам дека и годините не праат некоја преголема разлика се што е важно е да се сакате и да сакате врската да функционира а останатото ке си дојде само по себе :)

19. DELFIN-15

DELFIN-15 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    17

На таа возраст (35 години), родителите колку и да настојуваат не можат да имаат пресудно влијание. Во прашање е неговата неподготвеност да донесе конечна одлука, затоа што или не знае што точно сака во моментов, или не е потполно сигурен дека таа е вистинската личност за него, или пак ја доживува како резервна варијанта која веднаш би ја оставил доколку во блиска иднина запознае некоја помлада девојка.
    Девојката(иако има 40 години, во денешно време и тоа не е премногу) не треба да се нервира, туку да размисли дали тој толку вреди за таа и понатаму да го чека.

20. American.Virgin

American.Virgin Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    20
    мене 30-40 години разлика ми е ОККК! :inlove:
    омг 33 г сме разлика, топ ни е! професор е омфг :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: