Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    90.275
    Како другите пред мене што ти кажаа истото ќе го кажам и јас .
    Довлоно си зрел имаш 26 години мислам дека не треба да дозволиш твоите да ти се мешаат во твоите одлуки,ако има вистинска љубов и почитување што се важни годините :?: Кажи им на твоите отворено дека ја сакаш и дека ти е супер со неа и нека со помират во врска со нејзините години.Најважно е вие да сте среќни а родителите кога тогаш ќе си 'легнат на брашното' како шо викаат старите :lol:

2. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300

Пак и ја ке морам да се повторам како другите,доволно си зрел,зошто да ги слушаш ако тебе ти е убаво? ке мора еден ден да прифатат сакале или нејкеле,ти си свој човек,зрел и возрасен,сам одлучуваш за тебе и за твојата иднина,нема туку некој што да ти се меша. Годините не се проблем,кога можат и на 40 да раѓаат ехеееее. Само ти уживај си,возрасни луѓе сте,ако ви е убаво на двајцата уопште да не се замараш,поздрав и се најубаво. ;)

3. SiMpAtIcNaTa

SiMpAtIcNaTa Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    1.720
    Дечко ми е помал година и пол од мене. Од секогаш сакав некој што ке биде постар 2-3 год. и од почетокот мислев дека со оглед на неговите години дека ке биде онака, детски. Испадна дека е многу сериозен, дури повеке и одмене :lol:

4. Zbornik

Zbornik Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Девојки фала на советите и на мислењето, зашто и јас си го имам истото мислење како вас. Само реално ми требаше размислување од друг агол што би се рекло од ладна глава :)

На fifi16 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Valentina.Vaki

Valentina.Vaki Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    579
    Имам братучедка има 19 години а дечкои има 29 години.Супер се слагаат типот ја тинтра,и угодува малава исто полудена по него,нејзините го прифатија него,неговите исто девојчево....
    Според мене разликата од 10 години е нешто нормално,ако двајца се сакаат и си се пронајдат :) Секако ако е љубов у прашање како кај братучедка ми. :)

На daylight и lana.del-rey им се допаѓа ова.
  6. TheUnbreakable

TheUnbreakable Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    17
    Искрено, мене неколку години не ми прават проблем. (се додека не се работи за педофилија) Татко ми е постар од мајка ми околу 10 години. Но, на пример, триесетгодишник/чка со петнаесетгодишник/чка е многу. :|

7. bebuvce555

bebuvce555 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2

Вопшто да не се замараш со годините ... Сега има милиони парови што се со ваква разлика ... Родителите се секогаш со некои предрасуди... Оваа не им чини била постарам, врсничка да донесеш пак нема да им чини ќе најдат друга мана .Верувај и уживај во среќата со девојката што ја имаш.
    Од Искуство... Поздрав

8. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Полошо од тоа девојка да е постара од машко нема.Повеке иде малечка со постар.И машкото треба да е постар,од 4-8 год. најмногу.
    Нормално и јас да имам син,тој да има девојка 6 год. постара од него ке ме заборави мене.Нека бира или мајка му или некоја си од улица.Ако ја избере таа,тогаш он нема повеќе мајка.
    Сегокаш сум била против тоа.

На Anne15 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bebuvce555

bebuvce555 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    А што има во тоа толку лошо? Мислам 21 Век сме 80 % од сите познати актерки, пеачки, водителки и сл се со помлади мажи па никој нема замерка ...
    Само во нашата проста и малограѓанска држава има такви предрасуди.

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244
    Се согласувам.Можеби сме старомодни.Но,ајде молим ти се на што личи некој млад дечко и некоја раздрдавена старка покрај него.Логично е веќе што и зошто.Инаку машките обично сакаат помлади од нив што е многу логично.Инаку треба да има граница.Да не бидат сега 50 години разлика. |(
    И мене никогаш не ми се допаѓало постара жена и помлад маж.Никако не ми оди едно со друго.
    Ајде да е 1 или 2 години постара од него,разбирам,ама повеќе? :fubar:
    Или утре да имам син и ми донесе некоја моја генерација??Па што можам тогаш веќе да речам.
    Се гледа каква е.Зошто инаку би тргнала со толку млад дечко кога мајка би можела да му биде. :puke: :puke:

11. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    За мене разликата во годините е само оправдување.Може да постои разлика во ставовите,во гледиштата искуството...но кога чувствувам љубов кон некоја...Никаква разлика не ми е битна.
    За љубов нема ограничување.

На tallyweijl, MIA-SK, daylight и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Замисли син ти да го отпишеш од дома само затоа што е среќен со некоја девојка (која не, не е од улица, зошто и неа ја израснале мајка и татко, исто како тебе смајли22) постара 6 год од него. Мислим, шта речи а не заплакати.....девојче, женско си, не знаеш животот што ќе ти донесе на тебе и твоите деца во иднина. Поплукај во пазува и посакај им само љубов и среќа!

На Slatkic, LaraSolare, tallyweijl и 4 други им се допаѓа ова.
  13. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Не знам од кога тоа 32-годишните девојки се издртавени и собрани од улица?

14. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244

Јас со мојот пост не навредувам никого.Но сакам да ти кажам дека ние женските повеќето секогаш одиме со постари од нас.А таа некоја си на пр. направила таму не знам колку години и сака да оди со дечко-детиште за неа.Логично дека на него ќе му биде само за секс,а и на неа исто.Затоа подобро да се избере некој/некоја спрема своите години.Мене ми се гади од помислата на постара жена во години и дечко во најубави години.Каде е убавината тука?И не само тоа грозно е и кога ќе видиш дедо и млада девојка.
    Не ми се допаѓа ни едното ни другото.За машко да биде постаро оправдувам до 10 години,ама за женското не би требало да биде постаро.

На baby-star, smiley22, Hemera и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350

Да,да ќе го отпишам.Како бре со постара да оди,на што личи тоа? Има ли нешто погадно и поненормално? Не дај боже ако имам син да го направи ова.Е стварно ке го отпишам и од дома и од живите,во весник ке го отпишам,од тој ден нема да му бидам мајка.Јас за моите деца се би дала и душава и животов и би убила за нив,ке ги чувам и штитам од се и од сите.Ама доколку направи вакво нешто после сам си знае.Не ми треба ни он ни тие децата што ке ги има,не ги признавам за внуци,не ми е гајле..

16. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.564
    Не знам од каде го извадивте ова издртавени старки кога во последно време се повеке гледам зрели жени од над 30 години кои се подржечи и позгодни од било која 20 годишна гица израсната со пици и сендвичи од 7ца. Настрана тоа што истите тие жени се веке оформени личности ,неретко со стабилна работа и кариера за разлика од издуваните девојчици на кои единствено нешто во паметот им се коктелите и вотка-џусовите во диско.

Да се пукне човек во колено од ваквите предрасуди и малограѓански размислувања. Само да знаете дека и вие еден ден ке бидете издртавени старки нема цел живот да бидете маладиќи . За мене кога имав 18 години мислев дека кога ке наполнам 26 ке бидам кој знае колку голема и стара па сеа сфакам дека годините ми се само број. БРОЈ!!!

Близок пример ми е една многу блиска личност која на 40 години пред неколку месеци се омажи за 10 години помал дечко од нејзе и му роди здраво и право женско дете. И да, жената изгледа како да не родила никогаш. Згодна,стегната со мил лик и одржавана. Ни целулит ни стија на нејзе.Директорка на своја фирма со сопствени приходи и остварени цели во животот. Да и позавиди човек а не да ја омаловажи затоа што земала 10 години помлад маж од нејзе.

И не , не сте старомодни туку сте со плитко и ограничено размислување. Ама па што може да очекува човек од дете коа сеуште не гледа подалеку од носот.

Во поглед на разликата во години. Имам многу размислувано за тоа и си имаВ поставено граница дека никогаш нема да бидам со дечко постар од мене повеке од 3 преку сила 4 години. Можеби затоа што во 4та година средно имав врска со дечко кој што беше 6 години постар од мене ,а таа врска заврши неславно. Едноставно во тоа време и тек како се осекаше разликата во години мегу нас.Јас се тресев на оцените во школо,сакав да излекувам да се глупирам,тераав детски муабети а тој веке беше возрасна личност.Одеше на работа,посекако не му беше интересен муабетот за моите 2 и 3ки на тестови и сл. средношколски муабетчиња и секојдневни ситуации. Едноставно немавме заеднички јазик па моравме да прекинеме. Од тогаш се зареков дека нема да бидам со толку постар од мене бидејки сметав дека повторно ке ја има таа старосна поделба и недоразбирања. Згрешив !
    Со сегашниот дечко сме 5 години разлика.Се осекам како да сме врсници.Можеби затоа што јас повеке не сум дете и сум созреана до одреден степен па ја немаа таа разлика во годините да биде до тој степен изразена.Имаме исти цели,двајцата сме оформени,имаме слични активности и желби така да во нашиот случај годините се само број и ништо повеке. Се согласуваме совршено(пу пу да не подречам на толку фалење) и нема ниту една предрасуда или општо мислење да ме натера да прекинам да бидам само него само затоа што можеби некој би сметал дека 5 години се разлика која неможе да биде надмината.

После пак чудете се од кај во Свекрви и снаи испишани милион страни !

На LaraSolare, Nausicaa и duffi им се допаѓа ова.
  17. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244
    И воопшто не беше работата за згодна,незгодна,сеуште се држела бла бла бла.....Што ти се сложуваш на врската помеѓу 19годишно момче и 40 годишна жена?Тебе тоа ти се допаѓа?
    Кој зборува за надворешниот изглед? Умот и размислувањето се во прашање.
    Едноставно што не оди,не оди.Не лупетајте.
    Кој глупости се изачитав,со ова значи оправдувате вашиот син да има 19 и ''девојка му'' 40 години?
    Нема врска за изгледот,ако сака нека изгледа како девојчица од 18 години.
    И не се мислеше во смисла дека ако имате 26,30 па и 40 години дека сте старки.
    Старки сте за да одите со толку помали и недозреани дечишта. |(

На london-girl, baby-star, stetoskop и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485

класичен пример е лила :fubar: :puke:

19. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Значи во ред е девојка да оди со дечко кој е 10, или повеќе години постар, ама не и дечко да оди со девојка постара од него? Двоен аршин работава :^)
    Јуст фор д рекорд, не поштувам голема разлика во години, без разлика на полот.

На Dvolicen му/ѝ се допаѓа ова.
  20. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    8.452
    Епа се изначитав на ангро простаклк, малограѓанштина и се надевам само дека сето тоа е недозреано и детско размислување... Мислам, да се откажам од роденото дете и да зборувам со толку голема омраза спрема истото, ако имало девојка 6год. постара?! Запрепастена сум.

Првин 6 год се во прашање, а не 60. Ако е некој срекен, заљубен, исполнет и со 20год постара нека иде бре, што има тука лошо. Демек паровите со 2,3год. разлика се попаметни, поморлани, поубави, гордост на родителите и општеството...навистина не ја свакам поентата.

Разбирам кога има некој против поголеми разлики, но од аспект на разбирањето во врската, различни размислувања, желби и сл, а не како коњи само гледај право "не, не на што личи тоа", само затоа што некој годините ги гледа како индикатор на некои посуштински работи и како главен фактор во врската. Пак ке кажам мислам дека погоре беа детски размислувања, а не на зрела личност. Но и сето тоа е индивидуално некому може да му успее врксата некому пак не. Во секој случај никогаш, значи никогаш не би се откажала од сопственото дете, само би ја подржила неговата среќа.

Баш пред некој ден имав на гости пар каде што девојката е постара 8год. од дечкото и знаете што? Пресреќни се, очите им се полни со љубов, нежност, топлина, ептен ми беа убави заедно. Сега тие двајца треба да си кажат чао пријатно само затоа што таа е постара од него...кога не било смешно, би било жалосно.

За среќа сум, а не за години и бројки. На крајот на краиштата караванот си врви, кучињата лајат. И едно големо стоп за простаклкот во Македонија.

На eloves, Hipster, Slatkic и 10 други им се допаѓа ова.