Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. k-sweety

k-sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    4
    Здр феминки еве јас од мојот дечко сум 2 год постара и нема никаква пречка мислам ако се има лјубов почитување разбирање др не е важно.

2. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Твојата разлика во години е прифатлива, но се зависи колку години си ти а колку е дечко ти.
    На пример ти да имаш 20 а тој 18, не оди, се зависи и до карактер ама машкото ако е некое нестабилно детиште тоа не е во никој случај за девојка од 20 години. Но ако има тој над 22 години, и ако е созрејан ако жената е година две постара никаков проблем нема да има.

3. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    важно е
    у однесување и размислување ве делат неколку светлосни години :devil: ама не е многу, само неколку :talk:
    пошто си затрескана тешко ти да го увидиш тоа али онака од страна :)

4. LadyEnn

LadyEnn Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    7
    Девојки, би ве замолила за совет. Запознав еден дечко со кој се што правам ми е убаво, само што уште не дошло до бакнеж :)
    Само има еден мал проблем од кој се плашам. Тој е 9 години постар од мене и многу ме плашат годините. Незнам веќе како да размислувам за целата ситуација

5. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    308

Ajde bakni go pobrzo..Toa voopsto ne e razlika za koja treba da razmisluvas...Se najubavo..

6. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    8.452
    Со оглед на тоа, дека имаш 19год, таа ралзика воопшто не е голема и нема зошто да те плаши.

Доколку уживаш со него, убаво ти е нема зошто да не го претвориш сето тоа во врска. Пробај неможеш ништо да изгубиш.

7. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Девојко зарем треба некој да прашаш? Ако тебе ти е убаво со него терај и гајле да си немаш,тури им пепел на народот,тој секогаш ке збори и добро и лошо.
    Имаш подршка од мене поздрав

8. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021

Ако не чувствуваш ништо спрема него тогаш не се впуштај во никаква врска со него.
    Сега не, но потоа ќе се осети разликата како и да е.
    Незнам, на тебе е да одлучиш ама мислам дека 9 години е доста голема разлика.

9. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Размисли убаво. Ти имаш само 19 години и сеуште ти се шета. Размисли дали си од тие девојки кои иако се млади сепак можат и сериозно да размислуваат за брак.
    Бидејки ако се заљубиш и се биде во ред со вас рачунај дека за година две тој ќе сака и брак и деца. А дали и ти истото ќе со сакаш со само 20 години.
    Размисли дали ќе можеш да се одвикнеш од девојачкиот живот и да биднеш жена некому.

И секако добро запознај го дечкото дали тој е сериозен или сака само авантури.
    За авантура е во ред, но ако е сериозен размисли дали и ти си доволно зрела и спремна за таков чекор.

10. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Се што кажа dushiche е на место, не знам зошто ја прозвавте дека е душебрижник :^) Не е занемарлива разликата од 9 години особено кога таа има 19 а тој 28-станува збор за различни приоритети и планови за иднина!

11. Valentina.Vaki

Valentina.Vaki Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    579

Ја мислам да си пробаш,да провериш терен како е и што е.Па не вреди утре да се каеш зошто не си пробала секако ако ти значи типот и ако стваарно сакаш
    :)

На Slikaprilika и vitomir им се допаѓа ова.
  12. Bennet

Bennet Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    55
    LadyEnn јас сум во слична ситуација, само што не се 9 туку се 7 години разлика, иако мене и тие ми се чинат многу... со типот сум веќе извесно време и засега ми е ок, на почетокот ми беше многу тешко, и ја како тебе не знаев како да размислувам бидејќи сум млада и тек почнувам со нови предизвици, додека тој има искусено доста, но кога решив да прекинам сфатив дека можеби треба да си дадам шанса и да видам како ќе иде, сепак имам 20 години, ако не биде ништо со него, животот носи нови искуства. Ако навистина ти се допаѓа и се чувствуваш убаво кога си со него, пробај и види како ќе ти биде. Се надевам дека барем малку помогнав. :)

13. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Јас со мм сум разлика 5 и пол години. Преубаво ни е и сметам дека таа разлика е одлична. ;)
    Според мене љубовта не познава граници. ;)

На Femina777 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    :inlove: :inlove: :inlove: годините не се битни, битна е љубовта....ама таа разлика да не е огромна, да се има некоја граница, баланс....неличи некој 50 годишен со 20 годишна на пример.
    до кај 10-12 години има толеранција ама понатаму мислам не, моите родители се разлика 9 години и иматт доста добар брак и функционираат одлично и ден денес.... :* :* :* љубов тоа е тоа, не познава граници ни правила, едноставно се случува :inlove: :inlove: :inlove:

На bubamara12345 и Slikaprilika им се допаѓа ова.
  15. Slikaprilika

Slikaprilika Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    3

Voopsto ne se plasi tie maski barem znaat da cuvaat kolku e postar po sozrean e ,maskite sozrevaat pokasno teraj da ti e ubavo :D

16. CutieWithABeauty

CutieWithABeauty Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    1.248
    Јас и мојот дечко си сме разлика од 4 години..И воопшто не е проблем :$ :D

17. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    98
    До 4-5 години разлика да ама повеќе не !

18. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602

Проблем е, доколку тој е 17 години а таа само 12. Тоа е голем проблем. Ама после 18 ка и нема голем проблем.

19. Femina777

Femina777 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    236
    Мислам дека годините не се битни ,љубовта е битна .
    Но сепак мислам дека не треба да има некоја многуу голема разлика .
    Бидејќи тој можеби ке биде зрел за деца и за брак а ти не

На vitomir му/ѝ се допаѓа ова.
  20. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    и после нека каже некој годините не се битни битна е љубовта :D :D е како да не :^) ма не Kавали и свети Kавали да е.....се ужаснувам од сликиве и од помислата :puke: :puke: :puke: :puke: а има милиони вакви примери.
    Tреба да се има пред се некоја толеранција и граница.
    Eве како изгледа разлика во години :puke: :puke:

Прикачени фајлови:

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.