Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    Една роднина 26,маж и скоро 50,разлика 24 години.А кога се земаа читај тајно,таа имаше 21,тој 46,имаат 5 год дете,инаку не е ниту убав ниту богат,ваљда способен си е човекот :lol:

2. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    E ова мене не ми е воопшто страшно. 10 години разлика во период од втора половина на 2ра/3та декада од животот не е трагично. Нема везе кој е постариот а кој помладиот. И во случајов тоа што тој е помлад е баш за пофалба.
    Како тоа за него е престиж? Повеќе би рекла дека за неа (ако воопшто е за некој), ма да мислам дека партнерот не се бира за да се фалиме со него колку години има, ама ајде...

Малку чудни ми се некои размислувања :^) маживе педофили (или промискуитетни) е во ред, а жена со помлад маж (или повеќе партнери) не чинело и било неразбирливо..

На Staredad му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sheficata46

sheficata46 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    4
    Велат "Љубовта нема граници", но и не е баш секогаш така. Има голем број отстапки. :D

4. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Годините се само бројка...ама па...и затворот е само просторија :D

Ама сериозно најмногу зависи од годините на двајцата... Пример некоја од 14 да оди со некој од 20 е голема разлика, а на 20 со 26 и не е толку голема.

На poenta, jonbonjovi и tessie им се допаѓа ова.
  5. jonbonjovi

jonbonjovi Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Се сложувам. Битно е животното доба така да го речам во кое сте со некој, па разликата е поинаква. Дечко ми е постар 5, јас 18 тој 23.. а сосема друго е да имам 12 а тој 17.. :rofl:

6. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    3та/4та

7. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    ^ точно. Мој лапсус. Исправка: ставот ми е за 3та/4та декада :) Фала на посочување, многу нерационален и педо ми беше утнатиот коментар :lol:

8. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Јас на пример повеќе сакам некој што ми е генерација или помал од мене, отколку постар.

9. Staredad

Staredad Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    25
    .....во весник......некоја тенисерка со 200 годишен старец......брак.......е сеа муабет таа е дроља а тој е фраер.....или будала......кој кого јебе не се знае ама 150 години разлика не е ситница.........

10. davidof

davidof Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    12
    Во денешно време немаат врска годините. Добро сега, да не е многу претерано. Знам многу бракови и врски во кои жената е постара од мажот или во кои мажот е постар од жената, на пример 20 години.
    Јас лично не би сакала помал од мене, ниту пак генерација. Сакам да е постар од мене 3,4,5 години. :)

11. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Најново инфо за бившиот дечко на другарка ми. Не му чинеше да има перфектна (во секој смисол) девојка што е постара, па сега си најде девојка што е 16 години помала од него. Таа има 22 години, тој има 38......Без коментар!

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    E тоа ти се вика драстична промена :lol:
    Браво и за послушноста кон домашните, а ќе речеш 38годишен маж... Баш се мислам дали оваа ќе им се свиѓа :^) Ако имаш инфо пиши ни ;)
    А се гледа дека типов е од тие што сметаат дека љубовта не познава граници :lol:

13. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    36.074
    Типот е дефинитивно од оние што не знаат што сакаат.Несозреан и лабилен карактер на возраст од 38 год.не и е потребен на никоја.Другарка ти имала среќа што се ослободила од "шахофска фигура" која е доведена во мат-позиција од озборувањата на околината.

14. mamaMace

mamaMace Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    164
    само се чудам само се мислам.
    јас сум постара од мм 3 години и никој не ни правел проблеми.живи глупости.
    и да раѓав на 32 и на 36 па не гледам дека нешто им фали не децата.
    луѓето си бараат изговор за да прекинат врска.

На Saricko му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    На matilda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. matilda123

matilda123 Нов член

Се зачлени на:
    19 јуни 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Имам комшии разлика во година се 20 години.. женава е постара од него :P Љубоооов

17. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Хихи, Цар. :rofl:

Додека вие жени го опишувате како несозреан, не знае што сака, ненормален, сите негови пријатели на некое скришно место дома (кај што жена им не гледа) му имаат направено олтарче... знаеш, кандилце, свеќа, темјанче и му се молат еднаш дневно за здравје и го гледаат како Бог и идол. :)

Не, озбилно, шега на страна, 97% од мажите од своите жени бараат да се убави, а 97% од жените се поубави на 22 од 38. Единствено што треба да чуди во оваа ситуација е што типот така лесно ја откачил постарата за да почне да се плетка со малата. Али, секоја му чест на храброста. :rock:

18. WhatNow

WhatNow Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    62
    таа 14, тој 20 :worried: :?: Секако дека тој има различни потреби, ама за таквите потреби ( мислам на сексуални ) никогаш не ја притиска девојката :)

19. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Јас 19 тој 32... незнам како да реагирам, излегувавме месец дена без да стане озбилно, и дефинитивно многу си одговараме, баш во исто место во животот сме.. незнам како не дознав за тоа, мислев дека е околу 25-26 случајно открив дека толку ми беше убаво не ми доагаше тоа на памет.. Мислење ?

20. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    На исто место во животот во никој случај не сте, ти едвај една година си полнолетна а тој си го исжуркал најдивиот дел од младоста :) Разлика во години дефинитивно има, и тоа не толку мала но тоа не значи дека немате иднина т.е се зависи од тебе и од тоа како ти се гледаш себе си во наредните неколку години. Со неговите 32 години, тој можеби чувствува дека е време да се `скраси` така да, ако врската прерасне во нешто сериозно, мораш да разговараш со него и да расчистите и двајцата што сакате и што очекувате од таа врска. Во секој случај, ти посакувам среќа :)