Ние сме 5 месеци разлика, јас сум поголема некогаш на шала знае да ми рече Даде .. инаку ни јас не ги оправдувам тие врски од по 10 па и повеќе годни разлика и двете другарки ми се омажија со личности постари од нив, едната 19 год. разлика а другата 16
Јас и дечко ми сме тука некаде со разликата, со тоа што јас кога го запознав имав 23. Прв пат кога излеговме знаев колку има, но мислевме дека ќе биде пријателско кафе. Не, не беше, уште од прво кафе, излезе ручек, па цел ден заедно и еве после година и пол, двајцата знаеме дека од прв момент нашата врска е Тоа. Јас со него немам ама баш никаков проблем, ниту со тоа што е толку постар. Имав неколку долги врски пред него, неколку кратки и кај мене тој се појави кога веќе бев спремна за вистинска сериозна врска. Ние се гледаме секој ден, немаме проблем за дружење, немаме проблем за разговори, немаме проблем ама баш за ништо такво. За излегување исто немаме проблем, уживаме кога се шетаме, ручаме, вечераме некаде, па и да отидеме понекогаш и во дискотека. Баш пишав и на една тема, дека со него поубаво си поминувам во дискотеки него со другарки. За мене тој е најдобриот пријател, па после се друго. Понекогаш и заборавам колку години има и колкава разлика сме (а и добро изгледа )
јас имам другарка од клас која има 16 години, а дечко и е 28. Ми беше во бившото друштво и можам да кажам многу за неа и него. Значи дечкото е грд и тоа премногу а и дебел е и поопшто не е за неа, таа не го сака, од корист е со него. Веќе 2ипол години се во врска и нејзините дома појма немаат што се случува со неа, освен тоа тој ја навикна и да пуши цигари и џоинт. Девојката е буквално 9тата грешка на господ, мајка и кога ке ја дознае....жената инфаркт ќе добие од неа. Кога и да излегувавме ние друштово на кафе или вечерно време онака, таа секогаш седеше со дечко и ниту една вечер не беше дошла со нас или да седне да изпие кафе. Јас мислам дека за нејзини години многу претерува, но сепак тоа си е нејзина работа, секој во свој филм но еден ден тоа ќе ја чини многу во живоот....
Знам дека така изгледа но всушност мислам дека се исжуркав веке во овој живот, си ја започнав младоста доста рано изглегувајки уште од 14 години што не велам дека е добро но веке со моите врсници не се согласуваме во тој поглед, додека тие во некоја слободна сабота одат по барови само да пијат и слично јас по радо би изгледала некој филм или слично со некоја особа смирена ко мене... Работата е што сум тек прва година факс, така да немам време многу да сум сериозна во врска или пак да планирам нешто повеке, а за 6 години незнам дали сеуште ке сакам да го минам животот со таа особа.. И не сакам да му дадам таква лажна надеж, а се гледаме цел месец и навистина ни е многу убаво, чудно-убаво.. Но сепак благодарам малку ми ги подотвори очите
Koga IMav 18 godini zapoznav decko koj imase29 god.togas na pocetokot mislev najprvo na razlikata vo godini a posle dali mi se dopaga ili ne.Se slusavme sekoj den iako premnogu sarmanten i zgoden jas celo vreme ne mu davav sansa da mi se priblizi.Edna vecer sedev pred TV i mu prativ onaka SMS dali saka da izlezime na pijacka istata nok,odma odgovori so da i vo kolku satot.Pominavme edna prekrasna vecer Koka zavrsi so eden nezaboraven baknez.Posle toa sleduvase izleguvanje sekoj den so netrpenie cekav da go vidam i slusnam duri zaboraviv na godinite.Nikogas nema da go zaboravam Toj period od 7 meseci za koj jas sum kriva sto zavrsi zasto na mnogu neocekuvan i nerazbirliv nacin me pobara za zena a jas rekov ne i za pricina ja navedov razlikata vo godini.Da, imav 18 godini i ne bev mnogu mala i ne bese nekoja razlika ama posle toa pö izvesen period nekako namerno pocnav da go odbegnuvam i den denes neznam zasto .Inace sega sum 27godini srekno omazena i so mazmi sme 8 god razlika i mi e super znaci vo ljubovta godini ne se vazni.Izvinete za dolgiov post
Зависи колку имаш години. Ако имаш 14 пример и излегуваш со некој 24 годишен, епа душо извини али ова врска нема да успее Ама сега ако имаш 18 а он е 28 годишен за мене тоа нема проблем никаков... Мајка ми и татко ми исто така биле
Зависи за колкава разлика се работи, додека си тинејџер ако е поголема разлика во години (пример 7-8 години) родителите од двете страни најверојатно би биле против, а пријателите ке се чудат. Ама ако стварно се сакаат тоа нема да им биде никаква пречка
Јас имам 15 години а дечко ми 21 уште малку ке има 22...незнам дали е добро ова или не..но тој не е како другите. МЕ САКА ! ми ветува живот.. А што е поважно и јас го сакам. но кријам сега за сега од моите бидејќи воопшто не ми дозволуваат дечко да иам. не сакаат да слушнат макар и на мои години да е. така да дечко ми ми вика да почекаме јас да накачам години па да сум кажела ШТО МИСЛИТЕ ВИЕ? ПРАВИЛНО Е ИЛИ НЕ ?
^ Абре каков живот ти ветува? Свести се, дете, и со памет, да не жалиш после и да си ја чукаш главата.
Дечко ми и јас за еден месец ќе правиме, јас 18 тој 22. 4 години е постар од мене, не е страшно ама имаме мали несогласувања за некои работи. Тој си го бара неговото, а јас никако да се решам, неспремна сум, ми се вртат мисли мала сум или не, неможам...... Ама се надевам дека разбира.
Тоа не е негово, твое е, негово е само да бара, а твое е да одлучиш дали ќе му дадеш Не е дека си премала, ама ако не се осеќаш сигурна нема потреба од брзање.
Врска каде што девојчето има 15 години, а машкото 23 или повеќе, убедена сум дека нема шанси да опстане. Во прва година, една школска моја 15 години имаше, одеше со еден тип што имаше 24. Ја напна за секс, таа не сакаше ама му даде зошто као демек морало и раскинаа. Заедно поминаа една година, ама таа една година таа беше буквално како да е мажена со него. На училиште, дома и со него и беше цело излегување.
Пред 1 месец се скарав со дечкото. Одевме скоро 3 месеци.Јас 2 год.поголема од него.Првиот месец ок беше.Е,ко дозна мајка му дека јас поголема од него,почнаа проблемите. Јас трпеливо го чекав да си кажи дали сака или не да продолжи со мене.Избра дека сака(демек знај шо сака). Бидејќи и станбеното прашање му беше проблем,мајка му го тераше да си најди некоја со пари,куќа за да можи да се жени детето. И почна да изводи,да се однесува како што не треба и не се можеше повеќе-чао,пријатно! За 3 недели си најде нова девојка,арно ама и таа 2-3 год.поголема од него.Е,не знам сега дали ја крие или... а и не ми е важно.Расчистив со него доживотно!
To a nemora da znaci deka e osudena name propast bidejki jas sum 16 a decko mi 18 pa se slagame a vo vrska SME 3god I 7 meseci
^ Јас не сум изненадена од разликата во години која кај вас воопшто не е голема, туку од фактот дека си фатила дечко на 13 години Зошто сум?!
Srce da ama I so taj sum ostanala a ako podrazmisles tie so se po 12 god smenile 20 deckovci I den deneska ne I se znae so koj se