Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

А ти како со 13 подобра си?

И чек малку, тек си 16. Има време ;)

2. DivineFM

DivineFM Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    122
    Јас со дечко ми сум 7 години разлика,и ни е супер :)
    Имам другарка која е 19 години а дечко и 33,верувајте дека таа разлика не ја бива... знам сличај па ќерката на едни пријатели на мајка ми и таткоми на некои 22-23 години се омажи за човек постар 20 години од неа,и воопшто не изгледа дека и е маж,години со татко и... :^) еве може 10 години е со него во брак

3. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    i sea ova moevo ok e ? jas 15 on 22 ?

4. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Според мене не, ти сега запишуваш средно, тој пишува дипломска за факултет! Ти тоа што допрва треба да го доживееш, тој веќе го изживеал. И да бидеме реални, со неговите 22 години оди и здрав сексуален апетит па бацкање и гушкање набргу нема да му бидат доволни.

На blueteacher и makedonkamak им се допаѓа ова.
  5. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Да се запишав средно. А он има уште од факултетот. не се секирај не е до толку, ми вика доволно ми е да си блиску... а за понатаму ке чека колку јас ке сакам ...

6. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Ок... имам едно проблемче, да го наречам грижа на совест малку... Упознав еден дечко пред некое време, и ни оди муабет супер, ова-она, не знам што ќе биде и дали ќе биде нешто, ама он е 5 години помал од мене. Јас не сум баш соодветна на своиве години искрено, ни по однесување, ни по ништо... се однесувам како да сум 20, ама бројката си е таа што е. Муабетот ми е, ај утешете ме дека не е многу разлика... плиз... :)

7. DivineFM

DivineFM Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    122
    И јас со дечко ми сум 7 години разлика.Јас бев 14 кога се запознавме,и можам да кажам дека тој ме порасна,ме созреа на некој начин. Го запознав второто полугодие од 1ва,и еве веке 3 години сме заедно :)
    И ништо не ме спречи и јас да го живеам тоа што он го поминал. Еве сега ке завршам среедно,ке одам и на факултет. :)

8. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Знам дека е неблагодарно да се коментира за туѓи врски и те молам немој да ме сватиш погрешно но јас со големо неодобрување гледам на врските каде повозрасни одат со средношколки - другарка од основно кога беше прва или втора средно се фати со дечко 7, 8, 9 години постар од неа и типот буквално ја порасна во неговата идеална сопруга! Прилично беше језиво и поразително да се гледа од страна тоа `моделирање`, не ни се веруваше колку се смени, од енергична откачена тинејџерка одеднаш пред нас стоеше 17 годишна тетка...

На eloves, COollLady, blueteacher и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Godislovee

Godislovee Нов член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    И јас сум на иста мака, сите имаат различни ставови не слушај никој слушај си срцето и ако немате проблем и двајцата со годините тогаш ништо не ве спречува да бидете заедно а и 5 години разлика не е многу ако и двајцата сте од 20 нагоре :)

На littleflower му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    littleflower и Godislovee, ако ви е убаво и интересно заедно, ако се забавувате и времето ви лета кога сте заедно, нема зошто една застарено сваќање да ве спречи да уживате :) Воопшто не ја мислете разликата во години, зошто во реалноста таа не ни постои, битно е вие да се разбирате и да се наоѓате еден во друг!

А сите дежурни душебрижници кои никој ништо не ги прашува но мораат да се вмешаат во секоја манџа ставете ги на игнор, верувајте ќе умрат од мака кога ќе ве видат среќни и заљубени со дечковците ;)

На SparkyAngel, littleflower и Godislovee им се допаѓа ова.
  11. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Не знам зошто си кога во денешно време е сосема нормално дечко на тие години! Еве 3 години е со него може и ке се земат па еденствен ке и е. Вие што факате на 20 год. И што ги менувате ко чорапи какви се сметате? Ова не се однесува лично за тебе Хипица
    И ај прекинете да осудувате еден ден и вие ке имате деца и појма немате дали на 12 или 13ке си фатат дечко

На monnii-4 и DivineFM им се допаѓа ова.
  12. DivineFM

DivineFM Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    122
    Значи мене дечко ми не ме порасна во таа смисла. Ме научи како да размислувам по зрело. А и тој сега е 24 па не е запечен за женење,баш е тој тип како што кажа ти енергичен. И имам 17,па не се чувствувам како тетка :) јас мислам дека зависи до човекот и до гледањата што ги има на животот.

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883

фала ти многу. од мене зависи како и што понатаму .. само сакав да слушнам мислења ;)

14. Aurora05

Aurora05 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2014
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    25
    Јас прифаќам разлика во години најмногу 5 години дечкото да е постар од девојката. :rofl: :rofl: Незнам зошто,ама ете тоа ми е некое не пишано правило. :lol: :lol:
    Јас и дечко ми сме 2 години разлика,и супер ми е. :rofl: А во никој случај не би сакала да имам помал дечко,па ни една година да е помал од мене неможе.Се чуствувам како детенце да носам со мене. :rofl: :rofl: :$

15. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    I jas ne sum bila so pomal :D i ne bi sakala ama toa e zivot neznais so koj i kako ke te spoi. ako e ljubov ne e vazno ;)

На tallyweijl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. skinnylove

skinnylove Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    463
    Разлика сме 3 години и 7 месеци и баш ми е океј :D

17. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    Океј ми е до десеттина години разлика, ако и двајцата во прашање се зрели личности. И нема врска кој е постар. Едни мои роднини се 8 години разлика, со што жената е постара и кога ми кажа мајка ми едвај поверував. :lol: Ама сепак не е за секој исто, се зависи од личноста.

Инаку со дечко ми сме 2 години разлика, тој е постар, и мислам дека за нас е на место.

18. Fallen.Angel

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    e da 2 godini ne se mnogu..

19. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.216
    Допаѓања:
    4.254
    Следниов коментар иако е пренесен како цитат, не се однесува директно до Nausicaa и до Fallen.Angel туку коментирам општо бидејќи слични ставови имам сретнато повеќе пати и сакам да укажам дека не е сè така црно-бело:
    Тоа е многу дискутабилно дали изживеал. Има некои на 25-30 години па не изживеале. Можеби таа му е шанса да го изживее тоа што го пропуштил на 15-16.
    Да бидеме реални дека и со отприлика 15 год. оди и здрав сексуален апетит и ниту на девојката веројатно нема да и бидат доволни само бацкање и гушкање. Присетете се на себе си кога сте имале 14-16 години што сте правеле или какви нагони ви се развиле или барем за што сте мечтаеле повремено. ;) :$

Она што би било побитно е да се обрне внимание на хигиена, заштита (кондом) - бидејќи рано е за деца правење на тие години, и да нема присила. (демек „ако ме сакаш ќе ми даеш!„)

20. Ruzica00

Ruzica00 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    172
    Колку повеќе го следам форумот, толку повеќе почнувам да се сметам себе си за заостаната. Јас кога ке се присетам на мои 14-16 години, не се сеќавам дека ми се развил друг нагон освен скришно муабетење со другарки за симпатии...Некако не ми текнува на "здрав сексуален апетит" :?:
    Daylight, да не ме сфатиш погрешно, верувам дека на машките во тие години им вријат хормоните, ама да ми каже некој дека девојче од 15 години има здрав сексуален апетит ми е крајно збунувачки.

На Nausicaa и Daydream им се допаѓа ова.