Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Здрав не, но апетит да. И во мое време имаше девојчиња кои ја губеа невиноста во период 14-16 години, иако ми се чини дека бројот не беше толку многу голем како сега што е.
    Конкретно за разлика во години според мене е најубаво кога машкото е постаро најмногу 4 години, но може и девојката да е постара, но најмногу 2 години и секако да имаат над 20. Еве јас сум постара 2 години од дечко ми, заедно сме веќе 2 години и супер функционираме. Пресудни се и карактерите.

На SparkyAngel и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  2. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.216
    Допаѓања:
    4.254
    Можеби на понекои ова им е табу тема, но ајде реално прашајте се, кога девојките почнуваат да мастурбираат? На 21 или многу порано, во текот на тинејџерските години? Значи има апетит. Нема тука ништо нездраво, тоа си е сосема природно. Нездрав може да биде пристапот: да се раѓаат деца а мајката основно или средно, или да општи со животни или незнам каква друга перверзија. :puke:

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Мене сеа супер ми иде со него. Но многу се зборува за нас низ населбава.. Сакаме да им кажеме на моите за да не ми прават проблем но не знам како да го направиме тоа..сега ви ги прочитав мислењава .. до некаде во право сте.. а за тоа со сексуалните апетити незнам што .. е тоа да ми простите малку глупаво ми е..

4. Aryana

Aryana Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    71
    Сега гледам многу девојки си фаќаат дечковци помали од нив, може е мода, не знам :) . Шегата на страна, разликата во години не е многу важна ако луѓето си се погодени во карактерите. Значи не е до годините туку до луѓето и размислувањата.

На SparkyAngel и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  5. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Тука те ценам Aryana :* :* :*

6. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Девојче не ме сфаќај погрешно но многу грешиш. И твоите родители никогаш нема да дозволат ти да бидеш со некој толку повозрасен од тебе. А пред се мала си и за дечко. На 14 години може е нормално да излегуваш со другарки, да се шеташ, забавуваш, да имаш другари и сетоа тоа ОК но реално гледано ан ситуацијата сите имале или имаат дечко ан тие години и ко веќе си решила да фаќаш дечко зошто не си фатиш некое дете како тебе од 14/15 години? Мислам дека твоите родители тоа повеќе би го прифатиле. Јас сега колку и да ти пишувам тука ти ќе си тераш по твое ама верувај еден ден ќе се каеш. Тебе супер ти иде сега во овој момент ама ко ќе почне да ти зборува и за секс и за тие работи и никој неможе да ме убеди дека нема да биде така затоа што ако видел наивно дете од 14 години јасно е дека ќе го искористи. А ти продолжи да ја цениш Арјана и јас ја ценам верувај ми ама таа рече дека не е до годините туку до размислувањата и лугето а јас можам да претпоставам уште од сега какви рамзилсувања има дечко 21 годишен а какви 14 годишно детиште.

На mikser му/ѝ се допаѓа ова.
  7. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Сложни педофили градинка градат.

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
  9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
  10. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Не трчај како прле пред магаре ,никој не побара мислење од тебе и дали ти се согласуваш и гледаш џебови. .Очигледно е дека не си информирана кои се луѓето на сликите ,а сигурно вакви дедовци не се способни (освен нивното конто ) за да имаат деца и млади жени (од љубов) .

11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Бог да чува .па сам се негираш во мислењето ,ај прочитај подобро што си напишал.Џеб/Конто која е разликата, ај ќе ја наречеме картица помодерно.Дете каде ти шиеш јас штепувам.

12. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.754
    Мислам дека голема разлика во годините не е добро, но сепак познавам луѓе што се биле разлика од 10 до 18 години, и пак добро функционеираат. Не е се во годините, сепак тие се разбираат меѓусебно и така функционира тој брак/врска. Но сепак јас еве сум15, уште некој месец ќе полнам 16 години, и се дружам повеќе со машки, има и врсници, некој има 3 години поглеми, некој помали, некој 5 години поголеми.. Со они што се 2-3 години поголеми, со нив ми оде муабетот, по сме опуштени, и со врсниците така, а со овие што се од 5 нагоре, гледам само како позрело размислуваат од мене.. Сепак 5 години не се многу, но во размислувањето дека дека ми бегаат. Ко букварче за прво одд сум за нив, тоа е. :angel: До 19 години сме уште тинејџери, затоа да си бараме некој шо ќе можиме да се разбериме, и ќе сме со исти интереси :3 хехе :D

13. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Да девојче ама тука зборуваме за врска не се пријателство. Како може да функционира врска помеѓу девојче од 14 години и момче од 24 години? ( зборам од прилика за годините) Ти велиш дека ако се имаат исти интереси ќе се разберат но дали може да имаат исти интереси момче од 24 години и девојче од 14? Сигурно дека не. Девојчето е сеуште ученичка нема премногу слободно време треба да учи домашни ова тоа + дали нејзините родители ќе и дозволат да излезе кога ќе и светне? Сигурно дека не! И да излезе нејзе ќе и биде интересно да се шета во прак, да се слика, да излезе на кафе и така по ред и сето тоа до 12 навечер. Додека на 24 годишен дечко нема да му биде интересно со девојче кое ќе го влечка по себе со детски глупости и сигурно нема да сака да се гледаат во четири очи, искрена љубов. Нјезе ќе и биде најмногу дозволено до 12, а тој е полнолетен може да прави што сака до колку сака да излезе и од каде таа ќе знае откако таа ќе си замине дека тој нема да отиде со друга? Сигурно дека ќе отиде машко е и си има свои потреби како повозрасен. Си има свое друштво и си сака девојка спрема себе која ќе може да се прилагоди на неговите потреби како 24 годишен дечко, а девојче од 14 годишна возраст не го може тоа. Ако грешам поправете ме слободно. Каде се тука заедничките интереси? Што имаат заедничко? Ништо. И жално е кога денешните деца се лажат дека некој многу постар од нив ѓи сакал или ќе ги чека нека си мислат тие дека ѓи чека додека тие дремат со телефоните во рака и си пишуваат статуси во фејсбук тој којзнае со која се ... да не кажам, срамота е. Што може да сака? Наивноста на едно дете за со тек на време да ја искористи и фрли. И ова не го зборам на памет. Има луѓе кои со години се заедно и кога сите мислат дека ќе се земат тие раксинуваат и си оди секој по својот пат. А што останало па за таква никаква врска. И кученце не мисли дека се однесувам дрско кон тебе ова не се однесува за тебе туку за дечиштата што мислат дека некој ѓи сака и чека. И моите родители се разлика скоро 10 години но се запознале кога мајка ми имала 26 а татко ми 36 години. И двајцата биле возрасни и вработени луѓе и се одлучиле на таков чекор за брак. Проблемите кое следеле во бракот не ги коментирам оти по секој брак си доаѓаат некои проблеми а и темата не е соодветна. Значи муабетот ми е не е проблемот колку е разликата во годините туку колку години имаат и двајцата партнери!

На JustBeYou и omg92 им се допаѓа ова.
  14. Bubii25

Bubii25 Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    3
    дали мислите дека 5 години се многу?
    со едно момче живееме во ист град и секојден го гледам
    имам приметено во последно време постојано ме гледе и ми се смее дали мислите дека сака да ме искористи? тој има 18 а јас имам 14 ? ПС имам излезено со неговиот брат а тој не знае за тоа бидејки беше тајно :P

15. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    А со тој што сте излегле во март па од тогаш го немало се дури вчера не ти пишал?
    Абе дете се што лета не се јаде. не е многу но во твојот случај е. 4 години јесте дека не е којзнае колкава разлика ама ти да имаше 18 тој 22 се ќе беше ОК. Тој е голем си има свое друштво и своја слобода а ти си дете. Плус ако почнеш да излегуваш со него мислеш дека брат му нема да дознае и да му каже дека и со него си излегла? Е тогаш знаеш каква етикета ќе ти залепат? Претпостави. Затоа седи кај што си. И разликата не ви е 5 години туку 4. :|

16. Bubii25

Bubii25 Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    3
    да вчера ми пиша и мислам дека сака само да ме искористи
    знам и помислив на тоа но не се ни осудувам на таков чекор бидејки не сакам да ме зборува цел град после. Инаку благодарам на мислењето

17. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    А што мислиш дека браќата не си се фалат еден помеѓу друг?
    Тајна било бре како да не. Седи си мадро на 14 уште со кукли треба да играш, а не да бидеш нечија кукла и кој што сака со тебе да прави.

На Bubii25 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. WildNightGirl

WildNightGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2014
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    96
    Со љубовта сум разлика 6 години. Но.. :!: има голема разлика од 14 и 20 години и , 20 и 26.
    До едно 6 години мене ми е прифатлива разликата за годините, но како што наведов, не 14 со 20, туку 18 со 24 и така натаму... :)

На Twinkles му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Луѓе ај ќе ве молам за мислење дали е многу ако женското има 16 а машкото 22 години? Чисто онака ме интересира вашето мислење. :)

20. DivineFM

DivineFM Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    122
    Јас мислам дека не е :)

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.