Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Во овој пример, да.
    Машко на 22 години си има потреби, и сексуални и секакви, а некои женски не се спремни на 16 години на таков чекор па по кратко време настануваат расправии за глупости.

На JustBeYou, eloves и Nausicaa им се допаѓа ова.
  2. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Кога имаш повеќе од 20 години, таа разлика од 6 години и не е толку страшна, но јас сум многу против тие врски додека си уште во средно. Ти допрва треба да доживееш некој работи кои тој веќе ги поминал, исто така, поради таа врска, ќе мора прерано да пораснеш, да созрееш и психички и физички.

На Bennet и eloves им се допаѓа ова.
  3. sweety90

sweety90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    224
    Здраво девојки, што мислите дали СЕ ПРЕМНОГУ 9 години разлика во врска или за нешто повеќе, брак. Дали после одреден период разликата ќе биде видлива и ќе влијае на пример, во бракот? Поздрав

4. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Ти имаш 24, а тој 33. Не е ништо страшно сега за сега , а и за понатаму не верувам дека годините ќе влијаат врз бракот, единствено ако има некои други недоразбирања. Имам комшии 11 години разлика, па фала богу одлично функционираат.
    Видлива разлика, ако мислиш на ликот ќе има ама и не мора, затоа што многу луѓе изгледаат помладо отколку што се.

5. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    36.074
    По извесен период разликата во години меѓу вас може да биде видлива, но и не мора да значи.
    Ако тоа се однесува на физичкиот изглед,не е никаков проблем.Но, ако разликата дојде до израз во расудувањето и имате различни ставови тоа може да претставува проблем.
    За да постои компатибилност меѓу партнерите многу е битна воспитната компонента, социјализацијата и емотивната зрелост.Има случаи каде што партнерите се на иста возраст или има мала разлика во години, па имаат недоразбирања.
    Не постои формула за успех.Се е работа на меѓусебно разбирање, компромис и доверба.И секако љубов која доколку би ги одржувала во врска или во брак.

6. Samer

Samer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    169
    Со мојата љубов сме 6 години разлика и се фативме кога јас бев 16 а тој 22. Еве не сега во долга 3 годишна врска. Тој ми е прва љубов и планирам последна :inlove:

7. Simple.Love

Simple.Love Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    12
    Дали е голема разликата од 14 женското и 19 машко(не е педофил предобар е ) ;)

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    не е голема разлика

9. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Јас мислам дека да. Ти си сигурно 8 одд или 1 година а тој веќе завршил. Тебе најважна работа сега треба да ти е учењето и тешко дека тој ќе го сфати тоа. Сега е предобар но со тек на време ќе сфатиш колку влијае таа разлика бидејќи ти си за него сеуште дете. Ти поголемиот дел од времето си на училиште, остатокот го трошиш на интернет и учење, можеш да излезеш само за викенд и кога ќе излезеш ти имаш излез до 12 додека тој може до колку сака. Кога нема да ти пишува на фб, ќе му вртиш не се јавува, ќе почнат да ти се вртат сомнежи низ глава каде е со кого е дали ме изневерува од причина што тој си има свои другари и другарки возрасни колку него па едно друго и ќе сфатиш дека тоа не е врска туку губење на време.

10. YourBoddy

YourBoddy Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    70
    Зависии зрелоста. Девојките побрзо созреваат а машките подоцна. Не велам дека имат исти мозок тој 4-5 години поголем од неа нормално оти ќе ја продаде со своето размислување. Велам дека мојов е 23 а јас сум само 16(за 4 месеци полнам 17). Значи тој тоа што го поминал мене не ми го брани, не може а и не сака. Тоа што ти велиш си имал свои потреби, ако толку не му се чека и му е ди*нат :lol: нека оди нека се испразни некоја ... но не е тоа тоаа.. Никој не саака да биде изневерен ... :) Не ме сфаќајте погрешно но според мене ако дечкото е сериозен ќе размислува за иднината и нема да ја брза девојката да прави нешто што ќе го право после цел живот.. но се е до зрелоста, нам супер ни оди :) :D (сега за сега :lol: )

11. Simple.Love

Simple.Love Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    12
    многу ми значи бидејки сум нова и немам никој тука :*

12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Кога имате 14 години барајте свои врсници, не е исто 14 и 19 барем во тие години. Да сте над 20 нема проблем, ама вака Педофилија.Предобар е, абе нема проблем сите чичковци се добри.

На omg92 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. matejaaa

matejaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    134
    Се сложувам со феминката над мене, да имам јас 14 а тој 19 голема се гледа разлика, но на 20 години не е така подруго е

14. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Луѓе голема е разлика од 5 години кога имаш 14-17. Тој е срцка на почеток ама после се приметува разликата. Ти сакаш да лупаш по дискотеки, него главата тапан му е од такви места. Тој сака да те легне, ти не се даваш итн :D

15. Teen.girl-18teen

Teen.girl-18teen Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    14
    Разликата во години не е пресуден фактор ако постои почит , љубов и разбирање. Одличен пример за тоа се моите родители кои се 10 години разлика , мајка ми имала само 17 , а татко ми 27 на почетокот на нивната врска. И еве ги веќе 24 години се заедно , и се уште се заљубени и среќни како и првиот ден. Срцки ми се. :lol:
    Следејќи го нивниот пример , на свои 17 години имав дечко кој беше 7 години постар од мене , тоа беше врска исполнета со сложност , среќа , љубов , внимание , мазење и пазење , само поради тоа штп беше каде каде посозреан од моите врсници (има некои на негова возраст уште како деца се понашаат) и не му беше целта само да ме одвлечка во кревет , туку сакаше да биде покрај мене во секој момент , и во добро и зло.
    Така да , од лично искуствп , за разлика во години , сум ЗА !

16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Оф леле овде се прави муабет за 14-20, а не 17-27 и кој колку е постар, и колку се среќни.

17. Teen.girl-18teen

Teen.girl-18teen Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    14

Ќе напоменам пак , не е важна разликата во години ако има љубов и разбирање , без разлика дали е 14-20 или е 15-25 , ако покрај него се чувствува своја и ако и е убаво со него , не гледам што е тука лошо.

18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Е добро де нема проблем таа уште во градинка, а тој на факултет, ама љубов има важно.

На eloves, Hipica, girl-miri и 2 други им се допаѓа ова.
  19. balerince123

balerince123 Нов член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    dali se godinite bitni?

Vo vrska sum i zasega se dobro funkcionira,no toj e pogolem od mene 4 godini i nasata vrska ustvari e vrska na dalecina posto toj uci vo skopje,se gledame skoro sekoj vikend i se e okej,no dali mozat godinite da bidat problem?

20. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    dali se godinite bitni?

4 год не се голем проблем

10+ е голем проблем

Супер сте кога е прашање годините .