Decko mi e postar od mene okolu 9 meseci ali ne e vo pogolem klas od mojot. Iako ne sme vozrasni mozam da kazam sega deka e stv dorasnat & seuste se cudam. Go otkaciv i toa stariot koj beshe 4 god postar od mene za nego, zasto ednostavno sakashe seriozna vrska a dali ednash nedelno ke se gledavme i nemozev da izdrzam ja toa. Mozam da kazam deka i segashniot saka dolga vrska so mene ali sepak podrukcje e otkolku so ovoj so e 4 god postar. Nekogash godinite moze stv da precat, no nekogash i ne.
На една моја другарка мајка и е 10 години постара од татко и и пак супер функционираат, само се познава дека он е помлад, нели жените и така побрзо стареат од мажите.
Јас лично не оправдувам разлика поголема од 4-5 години, максимум. Можеби љубовта не бира години, но си има генерациски јаз и тоа е тоа. На почетокот не се забележува толкава разлика да речеме за 10-15 години, кога таа има пр. 22, а тој 32 +, ама кога ќе дојдат педесеттите + се чувствува и тоа како. Не само во изгледот, туку и во размислувањата и начинот на живот. Не би сакала да навредам никого, секој си знае најубаво за себе, ама не сфаќам како 27-35 годишни мажи се забавуваат со 17-20 годишни девојки. Јас за себе знам дека не сакам толку постар маж.
Од искуство знам дека годините ама ич врска немаат со љубовта. Јас и мм сме 18 години разлика и по 10 години заедно не ни приметувам колку е постар се додека некој душебрижник полн предрасуди не ме потсети
Хаххаа баш поради тоа и прашав.. дека има толку заостанати луѓе ... што сеуште, за жал живеат во 19 век ..кога сакал неќел ке те омажат преку стројник! Што ви е луѓе гледајте малце помодерно на работите.. што се битни годините во љубовта!? Но, секој си има право на свое мислење
Со дечко ми сме 6 години разлика и 2 месеца, и преубаво функционираме да не се заречам...заедно сме година.....не ми е битна разликата.Моите родители имаат кукни пријатели каде разликта на брачен пар е 16 години, и имаат 2 деца и исто сеуште се заљубени, си се шегуваат и тераат напред.А физичкиот изглед е најмалку битен во целата ситуација, иако маж и изгледа доста постаро тие прават се да им биде подмачкано.Поздрав.....и според мене права љубав године не броје
Шест години и не е толку голема разлика, ама различни се размислувањата, периодот во кој моментално се наоѓате. Човек од 18 години не размислува исто како човек од 26 години - сепак, искуството игра тука улога, некои работи едниот ги поминал, другиот не; едниот може сака да се врзе, другиот не; едниот сака да шета, да живее, другиот може само да седи дома (овие примери само онака ги спомнав); никогаш не можеш да знаеш како ќе биде - но на крајот на краиштата, во љубовта нема правила. Ако ти е тебе убаво, терај, само не претерувај - и да знаеш, се зависи од карактерот на личноста
Jas mislam deka ulogata vo godinite ne e bitna i jas so mojot verenik sme 8 godini razlika isto kako i ti i odlichno funkcionirame
razlikata ne e pregolema pa toa se samo osum godini no sepak treba da se znae ako bilo koj od partnerite bez razlika maz zena ili pomal pogolem ako e so izopaceni sfakanja i mislenja togas i isto godisnici ne bi uspeale vo vrskata sepak treba da ima razbiranje pa i moite mama i tato se deset godini razlika pa sepak brakot i so kavgi i ubavi momenti go minat veke 38 godini znaci nema vrska godinite samo treba da postoi ljubov i razbiranje za da se uspee
eve jas ke pocnam od sebe...porano se cudev na vrskite sto se golema razlika vo godini i bev na nekoj nacin protiv,no eve jas imam 23 god,decko mi e 37god,no nie peremnogu se sakame i veke 2ipol godini funkcionirame super,pominavme niz dosta problemi,se soocivme i so mnogu raboti no pak ostanavme zaedno.....sepak ke kazam toa e i do covekot so koj sto si i do karakterot ne vikam deka godinite i razlikata ne si go pravat svoeto,na nikoj ne mu e sovrseno,no sekogas treba da ima nekoj kompromis vo sekoja vrska,nemojte da me svatite pogresno,ova e samo moe mislenje od moe licno iskustvo,inaku vaka razlikata mnogu ne se primetuva,koj i da ne vidi zaedno se cudi kako sme izdrzale p0osle se kako jas i on se sakame uste do den denes,no ne e se taka rozovo kako sto izgleda od strana,sekogas ima nesto vo zatvorenoto tendzerce so kapace,po nekoja mandzicka si se krcka vnatre
da donekade mislam deka ljubovta e vazna no sepak vazni se i razlikite sto gi imaat nesamo vo godinite tuku i drugite razliki so doagaat so godinite no sepak ako ljubovta e vistinska i pzlikite se isti