Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. anagjorgjievska1

anagjorgjievska1 Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2014
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    10
    јас ја имам истата ситуација и супер ни е и на двајцата барем има рамноправност и разбирање за многу работи помеѓу нас и не можам да се пожалам

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Зависи од личноста. Искрено некоја ако има 17год, а машкото има 29. Омда тука бош муабети се вртат, како Башка и до женското е, дали би идела со некој со толкава разлика.

3. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Секогаш ме привлекувале постари машки, до 6-7 години разлика е ок според мене.

На Ema28 и JustBeYou им се допаѓа ова.
  4. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490
    Јас мислам дека годините не се мерка но зависи во кој период од живот ... Секако дека не оправдувам 15 или 16 со 23 мада и 17 некако уште ми се мали од 18 више мислам дека е океј само да не е 10 години ...

Различни генерации,мислења ставови тој што е постар веќе се доживеал а другиот пак не ... тоа е мое мислење дечко ми е 5 години поголем од мене во врска сме веќе 2 години кога бев помала имав врска не мн долга но сепак убаво што ја имав мн ми помогна градејќи ја оваа ... таа врска ми беше тој период 17 некаде наивно девојче сепак :)

5. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490
    Искрено? Според мене да ти си мало девојче кое уште не е влезено во водите на животот а тој е веќе адолесцент му вриат хормоните сака да има односи секако а ти си премалечка за тоа и веројатноста дека вашата врска ќе успее е маала бидејќи тебе ти е интересно мување а нему нешто повеќе ... само за твое добро да не се каеш некогаш :)

6. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Јас мислам дека не е голема разликата,случајов е баш како мојот и на мм,јас уште немав 15 а тој имаше 19 год.Ако е права љубов и има разбирање ништо не е невозможно. :)

7. Later

Later Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    11
    Ние сме 4 години разлика :)

8. Maca Macovska

Maca Macovska Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    81
    Јас и мојот сме 9 години точно разлика.Не е голема но не е ни многу мала разлика.Сепак битно е колку сте созреани и кои ви се целите.
    Ете на пример тој има 32,води смирен живот,си работи, не излегува многу,па мирна ми е главата во тој поглед.
    Јас на 23 при крај со магистерски,си гледам факултет и здравје Боже за некое време работа.
    Во средно лудував,излегував,седев до касно и слично.Односно до пред да го запознаам ми представуваше задоволство да шетам до касно,дружење со друштво и слично.Но како што се запознававме и како што ни течеше врската на некој чуден начин ме смири.
    Не се променив поради него или поради разликата него поради тоа што многу работи ги поминав и видов.
    Истот не значи дека сега не се случува да излезам и да заглавам.Но се помалку ми представува задоволство.
    Среќна сум и задоволна и кога со него 4 дена со ред навечер ќе гледам филм. Или ќе ми раскажува цел викенд нешто.
    Затоа битно е што сте поминале, со каква особа сте.Затоа што некогаш и да сте 10 години разлика ,вашиот дечко можеби да не поминал доволно па затоа да си се најдите и на таа разлика.
    Не секогаш годините се битен фактор.

На SparkyAngel, Nightwalker, ccca и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Igrata

Igrata Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2013
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    306
    Во моментов имам ко некој неозиблен однос со постара дама (30) и се обидувам во ротација да додадам една 18 или ќе да е 19 не сум сигг.

Мене не ми пречи, дека сватив дека тоа ми се потребите? Се надевам нема да се запознаат меѓу себе бидејки тоа би било чудно искуство.

На BoneMachine му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Maca Macovska

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    81
    А ти колку години си?

11. nadja29

nadja29 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    342
    Мислиш дека си фраер ако имаш една постара од тебе и една помала ?

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Igrata

Igrata Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2013
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    306
    27

не. постарата нејќе врска не сум ја криф. се "средува" психолошки после раскинување у долга врска. нема да бидам емоционален тампон

13. Maca Macovska

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    81
    Ќе пробам преку пример , имам другарка која идеше со дечко кој има 25 год она 23.Он ја вараше со буквално теткици над 35. Он никогаш не се ни надевал дека ќе се сретни девојката негова со некоја од теткиците.Али по непишано правило секогаш така искача на крај. Затоа мој совет. Подобро на една сигурна , него ли на две несигурни.
    А за разбирање ќе разбери кад тад . Слушај ми го зборот )

14. Igrata

Igrata Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2013
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    306
    Убава приказна, ама не верувам да дојде до тоааа. Нејќе да иде со мене или било шо озбилно, имала лошо искуство со помали :/

На крајот на денот Играта пак спие сам

На BoneMachine му/ѝ се допаѓа ова.
  15. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    А што е пак битно дали тој сака да излегува со две. Како сака така нека прави. Ете повозрасната не сака врска, па сигурно не би и пречела помладата. Доколку тој би развил чувства за помладата сигурно ќе се оддаличи од повозрасната.

16. mirandakerr19

mirandakerr19 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Постара сум од него 7 часа :D . Родени сме во иста година, иста дата. 8)

На WhiteAngell му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Melita-te-saka

Melita-te-saka Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    60
    годините се само бројки, во љубовта(fingers)

18. teateevska

teateevska Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    46
    A koja e potrebata da se ide so 2 devojku vo isto vreme. Znaes li kolku boli neverstvo. Stavi se na nivno mesto kako bi se custvuval da doznaes deka si izmamen i deka nekoj so tebe e cisto onaka da mu pomine ispolneto vremeto.Iskreno zamisli kako bi se custvuval ti ,nekogo da sakas,po cel den da misliis na taa ličnost,nisto drugo da neti e vazno samo toj/taa znaci se ti e taa ličnost i na kraj da doznaes deka ona ti bila se u tvojot zivot ,a ti nejze samo eden bezvreden predmet za zabava. Odluci se za edna zosto nekoj da e povreden u celata prikazna. Samo eve ne mi e jasno zosto potreba od takvo nesto ???

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    Јас и дечкоми сме разлика 7 години и воопшто не ми смета а во врска сме 2 год и 1 месец ... Баш ми е младолик и сите мислат дека сме разлика 1 година ... како и да е ми е гајле што мислат другите, вистината е друга .. според мене постарите дечки се попаметни и повнимателни :D

На Bubii25 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Igrata

Igrata Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2013
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    306
    Аххаха не се сеќирај ме остави постарата, а по малата е на пола пат натаму :)))) Се учам како работи самотниот живот, позз.