Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. Bubii25

Bubii25 Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    3
    sto mislite vie za 14 i 22 ? ?

2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.341
    Допаѓања:
    148.214
    moze pokasno sega ne bi ti preporacala -ako prasuvas za tebe..
    uste si dete a toj e veke maz so drugi potrebi..
    uzivaj vo pubertetskite godini i naivnite vrski so vrsnici..

На Bubii25 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.995
    Тoлкaвa рaзликa нa тие гoдини.. еднoстaвнo не. Мaж нa тие гoдини имa пoтреби и интереси штo нa дете нa 14 не му oдгoвaрaaт.

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bubii25

Bubii25 Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    3
  5. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    Разлика од 8 години може да помине ама кога лицата имаат пример 22 и 30 години, а вака не.
    Девојката на 14 години е дете што секако мисли дека е жена и дека се знае, а тој веќе дечко кој има секакви потреби кои ако сака девојчето да ги исполни си го скратува детството.

6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.992
    Допаѓања:
    135.279
    До кај 5 години разлика ми е ок, повеке ми е претерано. Различни интереси, различни свакања, поготово на помлади години, коа едниот е 15-16, другиот да е 25-6 некако не ми лепи. Едниот е уште дете, другиот веке возрасна личност. Можеби над 30години тоа и не е така забележително али пак голема разлика некако ни на излгед не штима. Коа ке видам пареви со 15 години разлика секогаш се прашувам дали едниот е многу зрел или другиот малоумен.

7. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Da golemi razlili ne se tolku prirodni no mislam deka ljubovta e presudna i gi rusi granicite. Koga e nekoj zaljuben ne mu e bitno partnerot kolku godini ima. Elementarno bi bilo dali e iskrena ljubov.

На teateevska му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Јас постојано доаѓам до тој проблем, во дискотека кога им приоѓам на девојки што се 4-5 години постари од мене ме гледаат како младо дете и тоа постојано ме фрустрира.

9. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    А па зошто мораш да им приоѓаш баш на оние што се постари од тебе и тоа 5 год?
    И јас би гледала на таков како дете,без навреди,ама така е. И сам велиш дека им приоѓаш,не дека станува збор за љубов,туку најверојатно само допаѓање,барај си некоја слична на тебе,мислам во години.Ретко која девојка сака помлад дечко до себе,освен ако не зборуваме за оние над 30 и постари,верувам дека тогаш има и што сакаат нешто помладо.

10. BoneMachine

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Зошто не би сакале помлад дечко?(реторичко прашање) Демек до 30 е ОК, после ќе бараме свежа крв. Иначе не им приоѓам намерно, така се погодило неколку пати.

На Acisal му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.992
    Допаѓања:
    135.279
    Зависи на колку години си ти и тие. Не го свакај лично ова ама машките и онака покасно созреваат. Така да ако ти си 20 она 25 премал си. Она е веке возрасна, изградена личност, а ти дете што тек почнува да студира. Она сака стабилност, ти провод.

12. omg92

omg92 Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    584
    Затвор

На black-angel, smajlii, SparkyAngel и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Pa zenskite pobrzo sozrevaat ama toa e vo fazata na pubertet, potoa stanuvame ednakvi so maskite vo sozrevanjeto. Razlika megju 20 maz i 25 devojka ne e veke tolku vk zrelosta, tuku mislam vo iskustvoto. Ja sum poiskusna za 5 godini poveke od nego, a on pomalky iskysen. Toa mislam bi bilo glavnoto kaj godinite.

14. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Pa taka e. Vo amerika imase skandal pred nekolku godini. Ucitelka od 30 gidini ili poveke bila vo vrska so ucenik od okolu 15 godini. Ucenikot bil sreken od vrskata i ljubovta so ucitelkata ama roditelite reagiraa i ja uapsija ucitelkata.

15. BoneMachine

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Еве да речеме дека сум 25, а жена од 30 години мисли дека сум дете можеби мисли дека не е за озбилно како што викаш ти, но јас сум подготвен да сакам и постари. Заслужувам барем шанса ако ништо друго. Понекогаш размислувам дури и за постари накај 40-45, дали мислите дека тоа е во ред?

На Acisal му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Sekako deka e vo red. Koga e vo prasanje ljubov godinite go gubat znacenjeto.

Последна измена: 7 декември 2014
    На BoneMachine му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Мене па секогаш ми приоѓале и сум имала врска со помали, најверојатно помала/помлада им изгледам. Не дека сум предендирала намерно, туку така тогаш ми го привлекле вниманието. Не се замарам да се лутам, или како деца да ги гледам. Да не се разбереме погрешно зборувам до 3години помали. Значи 20 годишни.
    И да се зависи од човекот, летово пробуваше со мене нешто да направи дечко постар од мене 2 ипол 3 години ама џабе му беше кога немаше самодоверба сам искочи од играта.

На BoneMachine му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ance-to

Ance-to Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    191
    Се е индивидуално, но мислам дека постар дечко е подобро. Кога би сакле стабилна или посериозна врска би требало да е со некој по возрасен бидејќи ако имаш 17 години тешко да си најдеш врсник кој ќе сака сериозна врска. Дечковците тинејџери се склони кон љубомора, не се проживеани многу додека пак некој по возрасен има проживеано повеќе и размислува по трезвено. Јас до сега сум била со 2. Мојот прв дечко имаше 18-19 год бевме разлика 3 и пол години, се сакавме но беше претерано љубоморен. Тоа не значи дека нема да стане добар партнер во иднина. Мојот сегашен дечко има 25 разлука сме 7 години и прекрасно ми е, што не значи дека тој секогаш бил таков. Како и да е поентата ми беше дека за озбилна врска потребна е разлика.

19. BoneMachine

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Да сепак зависи од искуството на мажите соколку некој не бил во врска или има помалку искуство со жени, самото неискуство создава несигурност и чувство на инфериорност,а со тоа и љубомора. Горе-долу секој го има доживеано тоа, некој никогаш го нема надживеано.

20. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Se slagam, poveke tezina ima iskustvoto nego godinite. Moze da imas 15 godisen decko ama ako veke bil so mnogu devojki moze da mu konkurira na 20 30 pa i 40 godisen. Pogotovo postarite generacii imaat pomalku iskustvo. Ja sym videla vozrasni mazi se topat za 1 minuta od sto nemaat iskustvo.