Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    15 годишен имал многу девојки и им конкурира на оние над 30 години.
    Искуството го стеканал од многу мочање во градинка.
    Кога некој е 15 години, а другиот 20 тогаш разликата е огромна. Во подоцнешните години пример 20-25 според мене е во ред.Некој маж може да е*авал 100 жени и пак да не е искусен, зависи на што се навикнал или е пак стереотипен. Не можеме да генерализираме кој е искусен, а кој не.
    @BoneMachine Ако ти си 20, а таа 30 и не е баш некој проблем, ама кога веќе на тие години целиш кон 40 и над тие години тогаш веќе е проблем.
    Проблем за врска, а не за секс. Замисли јас на 45 а тој 25 е шо ќе му правам бе ќе играме ринге раја!?

На tessie, omg92, anina и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.188
    Потполно се согласувам со @Daleron дека годините не се мерило за искуство ниту кај мажот, ниту кај жената. Според мене стереотип е мислењето дека мажот треба да биде постар, ако се земе во обзир дека сексуалнит век на мажот е пократок од оној на жената, тогаш каде е тука логиката?
    Секако дека не сум за екстремна разлика, но 5+ и 5- без разлика дали во корист на жената или мажот немаат некое значение. Иако знам на каква осуда наидуваат мажите кои ќе се дрзнат да бидат во врска или да се оженат со постара жена, демек таа него ќе го командала. Абе сешто ќе чуеш од прости луге. Според мене при избор на партнер треба да се обрне поголемо внимание на тоа колкава е разликата во карактерите отколку во годините и висина.

3. AndyHipst

AndyHipst Активен член

Се зачлени на:
    13 мај 2014
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
  4. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Злоставување.

5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Што „тропаш“ па ти какво злоставување се сакаат децата.
    Не е така голема разликата од 9 години кога таа има 15.
    Тој е внимателен како чичко ја мази ја пази и симнува ѕвезди. Веднаш замислувам што би направила ќерка ми да ми постави вакво прашање! Еден стап не по неа таа е само дете туку по тој, има пердуви да летаат.
    Туку да си плукнам во пазува се можеш да очекуваш од денешните распрдени деца.

На buba4e89, omg92, Arthur и 3 други им се допаѓа ова.
  6. BoneMachine

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Абе они можат да бидат 9 години разлика ако се постари. За мене лично да одам со 15 годишна ке ми изгледа како силување, ај немам попаметна работа па ќе се ставам на девојчиња ќе земам да ги воспитувам како треба да се однесуваат. Ама што сакаат нека прават.

На tessie и Daleron им се допаѓа ова.
  7. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606

искористување.

8. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    Разлика во годините во врска помеѓу партнери...
    Што мислите, како влијаат на врската?
    Како влијаат на самите личности?
    Колкава разлика е најдобра во дадени случаи?
    Дали мислите дека е битен фактор при градење на врска?
    итн итн...

Разликата у години ни е тАаман .Златна 6ка.Мислам дека имаат и те како големо влијание.На пример не можам да бидам со некој на моја возраст како деца се коа ке видат пакет4е под елката му се радуваат и го јадат . (Живци!!! ДА ни ги јадат живците. Нели девојки :D)(highfive) Не се зрели :D .Според тоа која е најдобра врска во некој истражувања е објаснето дека најдобра разлика е 4 години а за некој 10.Значи небитно .Битна е љубовта ,разбирањето , верноста и тд.Мислам дека е битен фактор.Не е исто да се биде во врска со 10 год постар и постар од тебе 6 години.Кажувам од искуство.Првиот мн леташе у облаци а не вредеше ништо а вториов вреди толку мн и пак е обичен човек ко да не нема ништо.Не ми се прави паметем и е сосема ок :inlove:

9. DraTilHelvete

DraTilHelvete Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2014
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    52
    felony and statutory rape

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Љубов на 15 години ајде бееееееееееее.
    Мрсули не знаете да избришете уште. Нејсе љубов за цел живот
    Еве ја љубовта на 15 околу мене е уште се однесува како мало бебе.

11. honey...21

honey...21 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    41
    Da! gi opravduvam vakvite vrski..jas sum 10 godini pomlada od deckomi i megu nas postoi dovolna doza na ljubov i razbiranje,a godinite ni se samo brojki.

12. BoneMachine

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Тоа го рече педофилот и влезе во градинка :D

На GirlRose, Dream-Girl, ArtIsMyLife и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Се додека има педофили ќе има и девојчиња без контрола кои што се палат на убави зборови.:puke:

На Portishead му/ѝ се допаѓа ова.
  14. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Кога бев тинејџерка не ми беше јасно каков муабет имаат моите врснички со дваесет и нешто годишните. Па разликата е голема во зрелоста во средините во кои се секојдневно. Различно е да си средношколец различно е да си студент или вработен. Сега познавам неколку парови кои се во долги врски повеќе од 3 години и кога се запознале баш таков бил случајот таа средношколка,тој скоро дипломиран или вработен па пак се среќни. Како и да е над 18 години не постои голема разлика. Се зависи од степенот на зрелост и средините во кои секојдневно се наоѓаат и двајцата.

Последна измена: 21 декември 2014
    На macovska, tessie, Arthur и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. BoneMachine

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Нормално дека игра улога и зрелоста на личноста, но мора да има некоја граница. Јас ако излезам со некоја помлада и ми збори за тоа како обожава да ги слуша "Next Time" или што ќе се деси во следната епизода на "Белото Памукче" нема да се појавам следниот пат :D

На Marossa, Portishead, xxAngelxx и 3 други им се допаѓа ова.
  16. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    @BoneMachine Сега помладите не ги слушаат Next time :) Ние што ги слушавме пораснавме. На крајот на краиштата Next time имаа ретко убава музика :) А за новите презатуцани турски серии се согласувам со тебе.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  17. xogossipgirlxo

xogossipgirlxo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    21
    Што сѐ не прочитав.. Педофилија, злоставување и тоа ако си во врска со 8 или 9 години постар... До некаде се согласувам дека не е исто на 15 и 18 или 20 години да стапиш во таква врска, но сепак не мора да значи дека е искористување. Јас и дечко ми се фативме кога бев 16 тој 24,па до ден денес сме заедно и во ниту еден момент не направи нешто што јас не сум сакала. Брат ми исто функционира со девојка помала исто 8 години веќе неколку години и ете не знаев дека е педофил... Ако некој сака да те искористи може да биде и на иста возраст со тебе.

На TheAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BoneMachine

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Педофили се кријат насекаде, во нашите домови, згради, училишта, градинки, цркви и манастири дури и во самите нас, но битно е ние како ќе реагираме дали ќе се предадеме на сладострастието и ќе дозволиме да не надвладее или пак ќе бидеме разумни суштества со почит кон оние помали и во некои случаи понезрели од нас.

Последна измена: 23 декември 2014
    На DraTilHelvete му/ѝ се допаѓа ова.
  19. xogossipgirlxo

xogossipgirlxo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    21
    Добро дали воопшто размислувате што пишувате? Очигледно не го знаете значењето на овој термин, па затоа се изнатрескани глупости од ваков вид.

20. BoneMachine

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Просветли не.

На DraTilHelvete му/ѝ се допаѓа ова.