Ќе ти каже педофилот кој се крие во тебе, а ќе излезе на површина кога ќе поминеш покрај некоја градинка
Де некој нека ми ја објасни оваа ситуација... педофилија ли е? љубов не познаје граници? некој е малоумен? Значи комшика моа 17 годишна, мирна, повлечена, едвај здраво кажува и тоа прв ако ја заденеш иначе нема шанси, еднаш се имаше смувано со еден и толку, сеа има дечко 37 годишен, женкар, 2-3 пати женет и разведуван. Ова у љубов да го категоризирам? Или у педофилија? Или нешто трето?
Педофилот во тебе ти го кажа тоа? Али, прост народ силна држава. Информирај се чисто да си знаеш што е педофил, но гледам ти од искуство збориш.
Не знам дали ги прочита моите предходни мислења, но збориш чисто од памет. Ако мислиш дека не сум во право образложи зошто, а не навредувај без причина. Можеби имаш сторено такво дело па се обидуваш да се оправдаш, тоа е типично и не би ме изненадило.Карактеристично е за такви луѓе како тебе, седат сами дома се ставаат на форуми навредуваат други луѓе тоа е нивната сатисфакција, мастурбираат на тоа што го сториле, но не разбираат дека тоа ги прави победни од порано. Нема причина да понатаму да зборувам со тебе очигледно си трол. Да продолжам, @Sesil како што кажа сигурно нејзината комшивка што иде со толку постар маж не е баш прифатливо, згора на тоа бил женет неколку пати па можеби има и ќерка на нејзини години. Можам само да претпоставам која е причината за тоа. Но зошто и други го прават тоа. Што би рекол чичко Фројд за тоа , дали можеби дека некој е постар па видел доста помлада девојка од него која лесно можел да ја искористи, или кога бил на нејзини години бил повлечен па на еден начин сакал преку помлада да надокнади за тој периот од животот, или пак не е доволно дозреан за жени на негово годиште. Од друга страна постарите девојки бараат стабилност, работа, посветеност, можност за започнивање фамилија, па бидејќи мажот не сака да се врзе сака да има врска со помлада личност. Од страна на девојките можеби подобро се поврзуваат со постари мажи. Постари жени одат со помлади мажи поради тоа што чувсвуваат љубомора кон помладите жени во нивната околина па одејќи со доста помлади на еден начин надокнадуваат за тоа. Ова се само предпоставки. Но како што кажа @Daleron сигурно ако утре бидете родители нема да ви биде сеедно.
Не може да биде педофилија бидејќи таа велиш има 17 год. а не 7 , имено таа е тинејџерка а не детенце. (Зборот педофилија во превод значи сексуална наклонетост кон мали деца). Е сега дали меѓу нив има навистина љубов, од какви мотиви е сето тоа, и дали се навистина среќни тоа веќе може но и не мора да биде друга приказна - но тоа си е нивна приватна работа сè додека ниту од него кон нејзе ниту од нејзе кон него нема присила, дрога, уцени...
За некои луѓе годините се само бројка , очигледни се примерите низ светот а и кај нас.Колку наши и светски убавици шетаат под рака со човек кој може да им биде дедо, а сите знаеме добро дека сигурно не е од љубов . Не мора да значи дека ако сте врсници или приближно со годините ќе бидете среќни , ама па да бидеш со дедо е ту мач барем за мене . Има личности кои се мали во години ама држат место со нивното однесување и размислување како возрасен човек и обратно .
@BoneMachine кого навредив тука јас? Ако вистината дека не го сфаќаш/те терминот педофил во точното значење е навреда, тогаш тоа е веќе друго. А ти си тој кој направи профил на мојата личност без врска и прв упати навреда, дека зборам од искуство. А ти во твој пост напиша дека педофилијата се крие и во самите нас, па можеби имаш ти нешто педофилско во тебе. И како што напиша една феминка, педофилите се палат на деца, лица кои не се ни тинејџери! А додека разликата од 8,10 и 20 години е само бројка. Инаку очигледно ти немаш што да правиш, седиш цел ден дома и дремиш на женски форум, да правиш анализи на личноста кој ни малку не се точни, ниту за тоа не те бива. И да, не мора да ми реплицираш.
WOW Немам зборови, сама си признаваш. Некои луѓе тоа го нарекуваат лизнување на јазикот, а тоа всушност е Freydian Slip. Спојлер Шала на страна не се разбравме, нека остане на тоа. Како прво кога првпат и вторпат го спомнав зборот педофилија беше на шега ти си го зеде тоа при срце и второ не анализирам личности тука спаѓаш и ти
toa so go napravila se vika ego defense mechanism tvojot post i licel ne samo kako razotkrivanje na toa so go pravi u realen zivot tuku i se secel(reframe) so kako si gi opravduva akciite za istoto takviot zasek go svatila kako napad nad nejzinata realnost i WoAlA instant beach samo dodaj voda od doma ne ja ostavale da si ja istrazuva seksualnosta i na kraj koga otkrila otisla do granicite a nejzinite granici moze da gi zadovoli samo iskusen maz ili si bara uloga na tatko u mazot zaradi pokvarena vrska/trauma od tatko i so seto toa nastrana i ja bi bocnal 17 godisna...dobro e za egoto+garant potesna i e on na 37 godisna so pominala minimum 30 mazi do togas-te ako e moderna devojka so vika ma daj 21 vek e ok e ako sekad koga ke posakam da drkam bocnam nekoj duri i ako ne go znam (objasnuvanje zoso 37 godisniot si ja bocka malata)
Можам истата аналогија да ја дадам со куче кое е затворено и никогаш не го пуштаат од ланец. Моментот кога ќе биде пуштено на слобода која не ја имало до тој момент трча и каса се што ќу му дојде на видик дури и домашните. Мала шега Можно е откако се смувала со некој дечко на нејзини години и не продолжиле поради Х причини(можеби се разочарла, а очекувала озбилна врска) па сакала да најде некој што ќе и понуди сигурност т.е. постар маж. Знам дека доста мои другари биле во врска со девојки кои знаат дека се "лесни" т.е. трчаат од преградките на еден маж кон друг или симултано повеќе маж од еднаш. Сите тие имале нешто заеднично, а тоа е лоша врска со таткото. Знам дека повеќето од вас ќе си речете какви глупости се ова, но можеби се или можеби не се. Не сум ни јас сигурен.
@BoneMachine зошто не си го цитирал мојот пост во целост, туку си поврзал две различни реченици? Не знам зошто секогаш на форумот дискусиите преминуваат во надмудрување за тоа кој е, кој не е во право. Педофилија е едно, а тоа што 17годишни ја бараат татковската фигура во двојно постари е друго. Просто и едноставно.
@xogossipgirlxo Jас зборот педофил го употребив на шега(некој ја сфати некој не, нема врска), ти почна прва да ме навредуваш дека сум педофил.
Категоризирај го во психички проблеми Јас знам и сфаќам дека околу емоциите не може да се дискутира и дека се јавуваат на еден сосема ирационален начин, но сосема да ја отфрлиш реалноста и трезвеното размислување заради ваквиот начин на ’љубов’, воопшто не е во ред. Најлошото е што во вакви врски најчесто запаѓаат луѓе кои имаат тешки комплекси или имаат преживеано некој вид на траума на некој начин поврзана или сосема неповрзана со оваа тема. За зрелоста не сакам да дискутирам, бидејќи некој може да е многу позрел на петнаесет отколку некој на четириесет години, но тука станува збор за луѓе израснати во сосема различни генерации, кои се движат на сосема различни места, имаат сосема различни друштва и не можам да замислам како врска помеѓу нив би била остварлива. Веројатно таа е девојка без самодоверба, и токму затоа е толку срамежлива како што опиша ти (не мора да значи, но можно е), или пак, дома ја држеле премногу строго и во нејзе се јавил револт кој го искажува на овој начин. Исто така, како што споменаа членовите над мене, можно е да има проблеми со својот татко па бара некој вид на засолниште и татковска фигура во маж кој е доволно стар за да и биде и вистински татко. Како и да е, нешто се случува во нејзината глава, и ваквата нејзина ’љубов’ е само еден голем комплекс и конфликт кој таа го има со самата себеси. Додека тој е сигурно исто така крајно искомплексиран и излегува со помлада за да може да се фали со тоа, или пак, да биде со некоја која ќе му ја крева самодовербата и за да си докаже самиот на себе дека ете, сеуште може да добие помлада девојка. Важам за личност која никогаш не се дрзнува да ги осуди туѓите одлуки а уште помалку туѓите чувства, но ова не може, едноставно не може да биде љубов. Ги поддржувам и почитувам сите постапки на другите луѓе, но правам отстапка само кога е преочиглено дека нештата кои ги прават не ги прават свесно, туку на тоа ги тераат црните делови од нивните психи. Ова е дефинитивно барање утеха на погрешни места, и на ваквите луѓе би им препорачала итен разговор со психолог, за малку да ги средат своите мисли, а со тоа и својот живот. Им треба помош.
Очигледно тој со 37 години е малоумниот а таа 17 годишната што ти би ја нарекла повлечена и не делува баш на таква штом помислила на врска со 37 годишен...
Еве ме и мене, читав нешто ама многу е неможам да дочита Имам 22 години за 2 месеци правам 23..а тој има 20 години многуу ама многу ми се свиѓа а и јас него..нон стоп си пишуваме, за викенд ке ме праша кај сум па ке дојде.. ништо немаме направено сеуште,... Пријатели се со брат ми, па некако незгодно ми е.. А детето утка да нема... плус лепотааан. Прво незнам и моите од дома што ке речат,Чисто сумјам дека ке прифатат ваква ситуација..... Совет од вас, некој ако имал искуство...
Немате некоја голема разлика во години, јас да сум на твое т.е. негово место не би ми сметало. Зезнато е што му е другар на брат ти, но можеби тоа нема воопшто да биде проблем.
@Leo-nora, разликата во години е занемарлива но (голем) проблем може да биде тоа што тој е пријател со брат ти. Ако се дел од исто пошироко друштво ќе биде полесно но ако се навистина блиски пријатели би ти препорачала пред да направиш било што со дечкото, отворено да разговараш со брат ти.