Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.767
    Сум била со дечко помал од мене 2 години и врската траеше 4 години. Кај нас беше проблематично тоа што е од селото од кое и јас потекнувам, па тоа повеќе не кочеше него годините.
    Мислам дека би требало да направиш муабет со брат ти што мисли околу тоа да се сплеткаш со малиов и да му објасниш фино дека ти се допаѓа, па после реши се што ќе правиш.

На Leo-nora му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    Не, не се блиски другари..онака се познаваат преку овој оној..појма немам како стигнале до тоа пријателство. Брат ми си има еден круг на така блиски другари..овие се незнам да ги наречам познаници :)

3. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.674
    Не би била во врска со врсник или со помал. Со дечко ми сме разлика 3,5 години. Ми се допаѓа што е доста зрел и мажествен за негови години, има искуство и секогаш се поставува заштитнички кога е во прашање нешто што му значи. Во врска со помал би се чувствувала како дадилка, која треба да го носи на сокче или сладолед. :D

На alana95, ubavi tazni oci, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. ArtIsMyLife

ArtIsMyLife Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    дали е во ред 16 и 20?

5. monnii-4

monnii-4 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    60
    Според мене е сосема коректно доколку имате заеднички интереси.

6. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    6.381
    Како што кажа членката над мене, во љубовта се е можно. Јас ,имав претходна врска ,каде бевме разлика 8год...
    Сепак ,ако има сложување, мир, и почит, љубов , годините не се важни. Ова е само мое мислење, никој не треба да се сложи со мене:)

7. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    6.381
    Мислам дека е во ред. :) Пак ке речам, ако се разбирате, и сакате , нема проблем:)

8. Заљубена

Заљубена Нов член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Јас имам 16 години а дечко ми 28.Тој живее со неговата бивша.(во врска се 16 год)И ми рече дека таа ќе си оди за 2 дена. И си отиде сега тој живее сам. И се гледаме секој ден. Тој е пријател на мајка ми и татко ми и одиме со мама кај него на кафе. Тој еднаш и рече на мајка ми дека сака да живее со мене и сака да се венчаме. И еднаш му реков ако не ме сакаш кажи ми нема да се лутам ќе останеме пријатели,тој ми рече те сакам и уште еднаш ако ме прашаш вакво нешто ќе ти се налутам. Ми кажува се ништо не крие од мене.Уште вториот ден од кога го запознав ми кажа дека брат му е во затвор. И ништо не крие од мене. Многу пати ми вели јас сакам да ми бидеш жена ти сакаш ли јас му велам сакам. Незнам зошто раскинал со женска му ама еднаш го прашав ми рече незнам можеби сака друг. И што ако ми раскине и на мене сепак со неа бил 16 год. во врска.

9. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    Ти 16, он 28 ? |(
    Како прво си премала да се замараш со вакви сериозни работи.
    Како второ ти си сеуште наивна и мојш да му повервиш на секого сешто.
    Како трето не можам да сфатам како толку лесно може да ја фрли таа 16 годишна врска во вода.
    :envy:

10. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Прв пост и веднаш налудничава приказна, јас велам тролче :)

На Daleron и danichap им се допаѓа ова.
  11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Wow дете оди учи и не туку се ебавај и замлатарувај.Има 28 а во врска е 16 год извини од пелени се во врска!? Лелелелел аман мајка ти корава или ретардирана е А !:?
    Мислам дека е дебилно суштество кое што не заслужува да биде мајка по ниту еден основ.
    Ретардирани родители, ретардирани деца крај ќе пукнам како балон.

На cresa-jagoda, crimson, Umbrella22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Заљубена

Заљубена Нов член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0

Извини ама не реков дека таа е 16 туку јас таа е 23

13. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    :rofl::rofl::rofl:
    Неможа да си поверва на очиве.

14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    И била во врска од 7 години..........цццц а бре кога лажите барем смислите малку поверодостојни приказни.:headbang::headbang:

На Daleron и okcenzi им се допаѓа ова.
  15. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Ти или си нездрава или така ти чини. Прочитај што си напишала и оди во училиште да се описмениш, а не да разговараш за нечии врски. Мајка ти нека се запраша каде те носи и со кого и ако не си трол тогаш си малоумна извини ама не прифаќам вакви написи.
    Си напишала во врска се 16 години и како да го сватам тоа А!?

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. pumpkin2

pumpkin2 Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    ме интересираат различни мислења за разлика во години кога таа има 19 а тој 31? мислите дека нешто вакво може да опстои?

17. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Не.
    12 години разлика во врска според мене се многу, особено кога едниот од партнерите се‘ уште не знае што сака во животот.

Ќе речат: девојките порано созреваат. Ама сепак, просечна девојка на 19 години не е зрела како просечен маж на 31. Таа можеби ќе сака да поминува луди ноќи во дискотеки, да танцува до рано наутро... а тој можеби размислува за оформување на семејство.

Употребив зборови како „просечно“ и „можеби“ затоа што секогаш има исклучоци, но мојот краен став е НЕ.

На anina, Daydream, molikaMk и 3 други им се допаѓа ова.
  18. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.026
    Допаѓања:
    52.096
    Јас имав другарка што на 14 имаше 27 или 28 годишен дечко.
    Се чудев кој нормален на таа возраст би одел со дете и како нејзините по дома го прифаќаа.
    И како што беше очекувано, созреа девојчето, веројатно повеќе од него и за некоја година раскинаа.

Трагично.
    Не разбирам понекогаш, океј е кога двајцата се созреани и возрасни луѓе, па и 20 години да се разлика нема врска. Ама дете и возрасен маж, не мислите дека нешто му фали на типот? Зошто инаку не би нашол некоја барем блиску на неговата возраст?

На MissSpark и Daydream им се допаѓа ова.
  19. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.824
    Допаѓања:
    8.705
    Многу убаво што не скрил од тебе дека брат му бил во затвор и што се дружат твоите со него. Ако е генерација со твоите, можат да си искачаат заедно додека пишуваш домашна.

На fificaaa, cresa-jagoda, Hipica и 2 други им се допаѓа ова.
  20. ubavi tazni oci

ubavi tazni oci Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Zdravo jas imav decko so koj bev samo 4 god razlika a sega imam nov edna godina i sme razlika 15 god e pogolem sva sreka e sto e otkacen kako mene i ne se poznavaa razlikata