Сум била со дечко помал од мене 2 години и врската траеше 4 години. Кај нас беше проблематично тоа што е од селото од кое и јас потекнувам, па тоа повеќе не кочеше него годините. Мислам дека би требало да направиш муабет со брат ти што мисли околу тоа да се сплеткаш со малиов и да му објасниш фино дека ти се допаѓа, па после реши се што ќе правиш.
Не, не се блиски другари..онака се познаваат преку овој оној..појма немам како стигнале до тоа пријателство. Брат ми си има еден круг на така блиски другари..овие се незнам да ги наречам познаници
Не би била во врска со врсник или со помал. Со дечко ми сме разлика 3,5 години. Ми се допаѓа што е доста зрел и мажествен за негови години, има искуство и секогаш се поставува заштитнички кога е во прашање нешто што му значи. Во врска со помал би се чувствувала како дадилка, која треба да го носи на сокче или сладолед.
Како што кажа членката над мене, во љубовта се е можно. Јас ,имав претходна врска ,каде бевме разлика 8год... Сепак ,ако има сложување, мир, и почит, љубов , годините не се важни. Ова е само мое мислење, никој не треба да се сложи со мене
Јас имам 16 години а дечко ми 28.Тој живее со неговата бивша.(во врска се 16 год)И ми рече дека таа ќе си оди за 2 дена. И си отиде сега тој живее сам. И се гледаме секој ден. Тој е пријател на мајка ми и татко ми и одиме со мама кај него на кафе. Тој еднаш и рече на мајка ми дека сака да живее со мене и сака да се венчаме. И еднаш му реков ако не ме сакаш кажи ми нема да се лутам ќе останеме пријатели,тој ми рече те сакам и уште еднаш ако ме прашаш вакво нешто ќе ти се налутам. Ми кажува се ништо не крие од мене.Уште вториот ден од кога го запознав ми кажа дека брат му е во затвор. И ништо не крие од мене. Многу пати ми вели јас сакам да ми бидеш жена ти сакаш ли јас му велам сакам. Незнам зошто раскинал со женска му ама еднаш го прашав ми рече незнам можеби сака друг. И што ако ми раскине и на мене сепак со неа бил 16 год. во врска.
Ти 16, он 28 ? Како прво си премала да се замараш со вакви сериозни работи. Како второ ти си сеуште наивна и мојш да му повервиш на секого сешто. Како трето не можам да сфатам како толку лесно може да ја фрли таа 16 годишна врска во вода.
Wow дете оди учи и не туку се ебавај и замлатарувај.Има 28 а во врска е 16 год извини од пелени се во врска!? Лелелелел аман мајка ти корава или ретардирана е А !:? Мислам дека е дебилно суштество кое што не заслужува да биде мајка по ниту еден основ. Ретардирани родители, ретардирани деца крај ќе пукнам како балон.
И била во врска од 7 години..........цццц а бре кога лажите барем смислите малку поверодостојни приказни.
Ти или си нездрава или така ти чини. Прочитај што си напишала и оди во училиште да се описмениш, а не да разговараш за нечии врски. Мајка ти нека се запраша каде те носи и со кого и ако не си трол тогаш си малоумна извини ама не прифаќам вакви написи. Си напишала во врска се 16 години и како да го сватам тоа А!?
ме интересираат различни мислења за разлика во години кога таа има 19 а тој 31? мислите дека нешто вакво може да опстои?
Не. 12 години разлика во врска според мене се многу, особено кога едниот од партнерите се‘ уште не знае што сака во животот. Ќе речат: девојките порано созреваат. Ама сепак, просечна девојка на 19 години не е зрела како просечен маж на 31. Таа можеби ќе сака да поминува луди ноќи во дискотеки, да танцува до рано наутро... а тој можеби размислува за оформување на семејство. Употребив зборови како „просечно“ и „можеби“ затоа што секогаш има исклучоци, но мојот краен став е НЕ.
Јас имав другарка што на 14 имаше 27 или 28 годишен дечко. Се чудев кој нормален на таа возраст би одел со дете и како нејзините по дома го прифаќаа. И како што беше очекувано, созреа девојчето, веројатно повеќе од него и за некоја година раскинаа. Трагично. Не разбирам понекогаш, океј е кога двајцата се созреани и возрасни луѓе, па и 20 години да се разлика нема врска. Ама дете и возрасен маж, не мислите дека нешто му фали на типот? Зошто инаку не би нашол некоја барем блиску на неговата возраст?
Многу убаво што не скрил од тебе дека брат му бил во затвор и што се дружат твоите со него. Ако е генерација со твоите, можат да си искачаат заедно додека пишуваш домашна.
Zdravo jas imav decko so koj bev samo 4 god razlika a sega imam nov edna godina i sme razlika 15 god e pogolem sva sreka e sto e otkacen kako mene i ne se poznavaa razlikata