Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Колку годинки имаш извини па имаш дечко постар цели 15 години!?

2. ubavi tazni oci

ubavi tazni oci Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Jas imam 20 sea zasea e ok oven nekoi sitni raboti .poz

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Премногу е душо можеби сега на се приметува (се сомневам), ама ти кога ќе имаш 25 тој ќе има 40.
    Ако ти мислиш дека е ок тогаш во ред.

4. ubavi tazni oci

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Dvajcata sme ludi i sea si e super pa ke vidime ponataka

5. ubavi tazni oci

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Jas imam drugarka koja e deset godini razlika so maz i imaat dete ona ima 19 a toj 30 i sekoja vecer lumpuvaat po diskoteki nema vrska toa ako ako si go najdes vvistinskiot zacin mandzata sekoj den ubava hahaha

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    За неа не ме чуди, значи ја класифицирам во оние „просечни“ девојки на 19 години. А маж и‘ го класифицирам во оние недозреани кои на 30 чекаат мама да им намачка лепче со маргарин.
    Само ме интересира кој им го чува детето додека тие секоја вечер лумпуваат по дискотеки? Бабата?
    Очигледно не се воопшто заинтересирани за детето, ама ај нели колку да не абортира (башка нему и годините му се за женидба) се зеле и го родила, па сега го шутнале друг нека се грижи за него. Тие се нели млади, животот е пред нив, и греота е ради едно дете да се затворат дома, кутрите тие.

Не велам дека кога ќе се стапи во брак треба да се заборави ноќниот живот (братучеда ми има 31 година и 2 годишно дете, па одвреме-навреме знае да излезе за викенд, исто и зет ми, ама се договараат тоа да биде откако ќе заспие малата и обавезно еден од нив седи дома за да ја чува), ама детето не е кактус па ако заборавам да го навадам денес, ќе го навадам утре. Тоа е едно човечко суштество кое утре треба да израсне во личност, ќе треба да оди на училиште, ќе треба да работи, да се вклопи во општеството, да има свои деца еден ден.... и ТИЕ ДВАЈЦА се тие кои треба да се грижат за него. Помошта од бабите и дедовците е добредојдена, ама со лумпување по дискотеки секоја вечер добивам впечаток како друг да му е мајка на детето, а не таа што го родила.

И она што најмногу ме изреволтира во твојот пост (мајки кои не се грижат за сопствените деца ме вадат од такт) е она „hahaha“ на крајот; како демек многу е супер и забавно што тие се безгрижни и супер функционираат заедно, и покрај толку години разлика. Тоа „hahaha“ ми покажува колку си и ти незрела и несвесна колку е сериозно да бидеш во врска со некој толку години постар и со каква одговорност се среќава една млада личност на 20 години кога раѓа дете и стапува во брак.

На cresa-jagoda, cinderella93, kukla21 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. ubavi tazni oci

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Toa e nivni zivot i im e super a sto da sedat treba doma samo jas taka ne razmisluvam sto ako se rodi dete nisto .a toa sto jas sum vo vrska so postar ne znaci deka sum nezrela tuku deka. Taka mi odgovara i zatoa site sme nie razlicni licnosti i razlicno gledame na rabotite zivotov ne e taka kako sto go zamisluvas ti iskreno da se sedi doma da se cuva dete sekoj den sum vo drdrustva gi znam site raboti veruvaj za koi ti ne mozes ni da pomislis i tvojot muabet mi deluva kako ocajna domakinka izvini koja seuste zivee so odredeni standardi.ok e sepak samo si go kaza svoeto mislenje

8. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    What did I just read? Ако за тебе раѓањето дете е ништо, тогаш поарно и нека не се раѓаат деца. Со раѓањето на едно детенце многу работи се менуваат во животот драга моја, сакале ние или не.
    :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: Нит имам деца, нит сум мажена, ама свесна сум колкава промена, обврска и слатка одговорност е да имаш дете. Верувам дека кога еден ден (се надевам) ќе имам свои деца, во тоа уште повеќе ќе се уверам. Исто така се надевам дека ти ќе станеш свесна за истово пред да почнеш да се размножуваш.

На eloves, cresa-jagoda, daylight и 6 други им се допаѓа ова.
  9. ubavi tazni oci

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Mozebi si vo pravo obvrska si e obvrska megutoa jas ne go ni sakam toj muabet nitu pak sakam takvo nesto super mi e vaka setanje zabava .samo kazav primer nisto poveke

10. ubavi tazni oci

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    I baska
    Imam mnogu obvrski koi uste mnogu ne bi mi dozvolile dete a i sum mnogu mlada za toa sekako koga ke dojde toa vreme togas ke si razmisluvam (ako dojde) jas izvini sum poinakov karakter i kako sto kazav takvi raboti ne sakam rabotam zarabotuvam trosam patuvam toa e sve zasega

11. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    @ubavi tazni oci Никој не рече дека ти СЕГА треба да раѓаш деца. Имаш само 20 години, нормално дека ти е рано за деца. Ама е факт дека ако го родиш, нема играње. Твојата другарка има 19 години на кои, според мене, таа самата е дете (очигледно така и се однесува), а веќе има дете за кое, без оглед на се‘, таа МОРА да се грижи. Тоа ми е мене муабетот.

12. loveyouuu

loveyouuu Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2014
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    186
    Ај ќе ве молам за совет поврзан со темата. На моја прва братучедка со која не бевме блиски, сега се зближивме од причина што и нејзините родители се разведуваат исто како моите. Спиеше кај мене вчера вечер и зборуваше на телефон, па фб едно друго за на крај да ми каже дека имала дечко кој е женет има дете и 33 години. Човекот го знам онака на фаца, но кога ми кажа братучедка ми едноставно се шокирав. На илјада начини се обидов да и објаснам дека на 16 години не вреди за таков човек да с еуништува, дека е дете, дека ќе ја искористи и слично ама џабе. Направив многу грешки јас лично кои сега скапо ги плаќам и затоа несакам и нејзе да ја снајде нешто слично. Ако се расчуе дека е со женет човек тој ќе ја остави, сите ќе и се смеат, ќе ја нарекуваат со погрдни зборови а тоа многу боли и не го сакам. Мала е за да се плетка во вакви работи. Дали треба да известам еден од нејзините родители за ситуацијава? Или пак да не ги нервирам уште повеќе, се разведуваат доволно се нервираат овие денови.? На почеток ќе ми се лути ама подоцна ќе сфати дека е за нејзино добро. Неможам да ја оставам така. Таа е дете ќе ја излаже многу лесно и за некоја друга поголема работа, несакам да биде пред се повредена. Ваше мислење?

13. ubavi tazni oci

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    Te svakam jas a nejzinoto dete e preubavo gledano muabetot mi bese sepak si izleguvaat i si go organizirale vremeto majka i go cuva pa majka mu koga ke izlezat i taka .megutoa toa si e nivna rabota za nas ima vreme uste sme si mladii
    Da da te svakam megutoa deteto e ubavo gledano od dvajcata niv no koga si izlagaat deteto go cuvaa majka mu majka i int znaci sepak i da izlezat si ima koj da gi zameni.a nie sme seuste mladi za nas ima vreme za takvi raboti

14. ton4ica

ton4ica Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    172
    Девојки се надевам дека ќе ми помогнете. Целосно сум збунета незнам на која страна да одам. Вака дечкото кој ми се допаѓа има 28 години а јас имам 21 според мене разликата е доста голема ама сепак многу ми се допаѓа но се плашам од реакцијата на моите дома знам дека нема да прифатат исто така многу се замарам со мислењето на другите што како ќе кажат без потреба мислам дека се нервирам но неможам да си помогнам со вечери не спијам. Тој беше верен ама од тогаш се поминати години веќе па и тоа ми прави проблем. Ве молам да ми кажете ваше мислење дали навистина има пречка во тоа што имаме голема разлика во години

15. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Ton4ica ти се допаѓа дечкото? Ти нему? Убаво ти е со него? Среќна си?
    Ако на овие прашања одговорот е ДА нема потреба да се грижиш за ништо друго. другите луше секогаш ќе зборуваат, а твоите дома кога тогаш ќе прифатат сепак ти ќе бидеш во врска со него, не тие. Е сега постојат други работи тука дали си ти на факлутет, дали тој сака скоро да се жени, дали си ти подготвена за тоа и слично. Ако се пронајдете тука некаде, 7 години разлика не е ништо сепак се работи за полнолетни личности.

На ton4ica му/ѝ се допаѓа ова.
  16. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Според мене не е толку голема разликата, еве пример моите родители се точно 7 години разлика па се е ок. Исто и другарка ми оди со тип 6 години постар од неа, па досега супер им оди веќе 5 години се заедно.
    Има и случаи каде што сопругот е постар точно 12 години, па си имаат дечиња а сеа на пат е и внуче.
    Ако се сакате, ич не мисли за реакцијата на другите. Не е голема разлика и родителите ќе те разберат ако навистина постои љубов, без разлика дали бил верен претходно.

17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.992
    Допаѓања:
    135.279
    Па на оваа возраст 7 години и не се некоја разлика. Возрасни луѓе сте и двајцата. Ако се сакате, ако ви е убаво заедно, не глеам пречки. Да беше ти 15 години он веке возрасна личност тогаш би се осетила таа разлика, ама сега не е битна. И батали тоа што бил верен, во брак луѓе се разведуваат па големо чудо што бил верен. Ама ако си од мало место, те свакам зошто го спомна баш тоа ;) само не обракај им внимание на муабетите.

18. ton4ica

ton4ica Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    172
    Ви благодарам за одговорите. Навистина ми се допаѓа убаво ми е со него. Четири години сме во контакт па прекинуваме поради тоа што јас не сакам врска но секогаш се враќаме. Не сакам пак такво нешто да се случи се надевам дека ќе соберам храброст да се соочам со се и со родителите и со зборувањето на другите. Ме охрабривте да ми се тргнат црните мисли барем на момент :)
    И да од мало место сум каде секој со секого се знае па затоа се мислам. А за останатото нема никаков проблем мислам за плановите за иднина

19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.992
    Допаѓања:
    135.279
    Луѓето секогаш ке коментираат, што и да направиш, затоа гледај тебе да ти е убаво со него, ти ке бидеш со него, не некој друг.

20. - sunshine

- sunshine Нов член

Се зачлени на:
    13 февруари 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    значи 7 години и не е некоја разлика. Јас и дечко ми сме 8 години разлика!! Иначе и јас како тебе во почетокот се грижев за тоа како ќе реагираат моите дома, и одлично ја прифатија нашата врска. Мислам дека немаш причини за страв. А тоа што бил верен, можеби може да им претставува проблем, но било поминало.. Иначе подобро од тебе да чујат за тоа отколку од некој друг..