Според мене нема врска разликата.. Мене па ми се свиѓаат девојки кои се постари од мене.. сега имам девојка..Ја уште малце 18..таа има 19
Има еден дечко штоо премногу ми се допага а и јас него и смао си пишимее.. Проблем е што јас сум дадичка, 2 ипол може и накај 3 години Некад ке си го земам со мене за испагање ке ме праша кај ке одиш бла бла.. хаха. Се имам смувано со него еднаш-два пати. Незнам што би понатака, се плашам заш мало дане почне да ми изведува понатака, некој пубертет нез кој дел да го фате (ко што ги има некои машки со 100 пубертети или еден долговечен). Вие што мислитеее
@Leo-nora a да му дадеш шанса? И јас така викав никогаш ама никогаш со помали од мене па ни година, ама на крај си легнав на брашното. Се зависи од ситуација, ние не можеме да ти кажеме колку е созреан. Запознај го малку подобро па после одлучи. Дај боже да се изненадиш позитивно. @Hipica она има 23(скоро) а дечкото 20. Кога некој си има "мака" си ја отвара темава по 3 пати у ден и се има прочитано (и запмтено) Јас и моите љубовни лудости. Прво 11 години постар, сега 1 година и нешто ситно помал. Само си праам збрки у животов, ама па не може да му ставиш на срцето граница. Да идеално би било некоја година постар- 2,3,4 години, ама кога нешто тоа сака, САКА!
Лео-нора ако е дваесет години дечкото, како што пишала Хипстер погоре значи дека не е мал.Веќе е оформена личност.Познавам многу дечки на таа возраст(мои врсници) кои се веќе зрели и имаат долгогодишни врски.И тоа посветени во врската.Годините не се мерило за зрелост, верувај.Може да е некој и триесет години, а да ти се понаша како тинејџер.Прашањето кое е побитно, дали ти е на тебе убаво со него.Ако ти е убаво и пријатно во негово присуство, терај, не се мисли...Дај му шанса, види како ќе се однесува после некое време, два-три пати видување е многу мал период за да створиш слика за некого. Јас мислам да му дадеш шанса.Па и да да не ви оди здравје, живот иде даље ќе си најдеш нова прилика. Нели гледаш на мода се помладите мажиња, сите селебрити фацки си испофаќаа.Ако не друго барем забавно ќе ти биде.
11 години сме разлика со дечкото... Јас имам 20 а он 31 .. Мислам дека разликата во години е најмалце битна.. Ако постои љубов, меѓусебно разбирање и доверба, годините не се битни
Јас баш сум во овие фази кога имам девојки со голема разлика. На пример: Јас имам 20, она има 30. / или Јас 20 она 16. - Они се разлика 14 години. Сметам дека Љубовта не распознава години. Сепак би се работело за педофилија доколку имам нешто со некоја од 13 години. А не знам дали би се сметало за педофилија ако имам нешто со некоја што има 44 ? Чудни феномени се тоа , но сепак си стојам на истото мислење.
Хахахах Јас со дечкоми сум од 15 години.. Ме израсна он На почетокот беше чудно, не за нас,туку за останатите не им се веруваше, многу заебанции паднаа на наша сметка другарите го прашуваа како помина на родителска, а тек па кога славев 18 роденден, тоа никогаш нема да се заборави ххх Незнам, јас пак ќе кажам, секој си има свое мислење, сите гледаме различно, НО според мене, љубовта, разбирањето и нормално подршката од родителите ми се најбитни. Иначе дали би се сметало за педофилија ако имаш нешто со некоја до 13 години...Според нашиов менталитет ДА, а со некоја од 44 НЕ.. А според мене, ако тебе ти е убаво, небитно дали таа имала 13 или 44...Тоа е твое право
@kolovoz Дечкото пиша пример он да има 20 години а девојката 13 .Можеби на почетокот нема да е сеедно,но ако навистина постои љубов, зашто да не? Јас гледам по мене и по реакциите на мојата мајка. На почетокот ни она не прифаќаше,мислеше дека ќе бидам искористена и сл. но откако виде дека е за сериозно и го запозна, нормално го смени мислењето и го прифати тоа.
Малку влеговме во друга поента тука со мојот пример кој што е пример за таа поента. Јас не би можел да правам нешто со некоја под 16 години, зашто би се сметал сам себе си за педофил. А со некоја од 40 години можам да правам нешто и не би ја сметал нејзе за педофил. Апсурдно можеби е ако разгледате малку пошироко на работите ама тоа е што е, таков е светов, апсурден во некои смисли. )))
Како бе небитно? Абе некои на 13 уште може ни менструација немаат, не па дечко да имаат, па уште и 7 години постар.
Можеби , малку подоцна да се реплицира, но еве , ќе си дадам свое мислење. Да ! Искрено, и онака најискрено , мислам дека сепак да. Може , затоа што гледано од повеќе аспекти, возможно е бар според мене, и примери од околината, многубројни , а верувам и ти сигурно познаваш такви. Прво , тука на ова балканско тло, премногу Осудувачки, се гледа на тоа колкава е разликата помеѓу двајца , кои , реално а и забележливо , се еден за друг но, публиката (сепак) , вели декатоа не е добар потег...Па да, со оглед на тоа која е средината која не опкружува, јасни ми се многу нешта.Но,нејсе. Идам понатаму, второ тој можеби (а и по некое правило, не е мерило и не секад е така , но сепак би требало да е ) всушност е и посозреан од тебе, и исто на тој начин можби ќе ти помогне да досозрееш (не велам созрееш,до-созрееш),но и да размислуваш во поинаква насока на нештата, што е голем плус за тебе. Трето, самите го создаваме својот живот,и дефакто е така, колку и да се трудат и со сите сили прават за да те оттргнат од него (било личности од фамилија, познаници, пријатели, и слично) треба да останаш на нозе и да знаеш што е добро за себеси,што не. Да,денес, тешко е да познаеш кој навистина те цени,кој е со тебе од корист и е тука дури му требаш а потоа го снемува и му се губи секаква траг, но сепак се познаваат таквите. Еднаш бев излезена , во една дискотека, и цело време ме меркаше еден , така навидум симпатичен , не ни помислив дека има 31,навистинна не би му дала толку, да , разликата помеѓу нас беше цели 9 години, дури и се наслушав коментари од свои врснички , како тип од 4 години е премногу за нив, не па , леле 9 години...Леле дај ти се молам Boleyn.7, стар е...Стар бил...Фино де...Мене со него ми беше совршено , иако не траеше многу , мене тогаш паметот ми беше кај друг, ситуацијата испадна покомлицирана отколку што требаше да биде , а овој 31-годишниот излезе од нигде никаде , и ете ти....Подоцна и изгубивме некако контакт, но, не се каам за ништо , баш беше симпатичен , искрен и истомисленик и тој , како мене за многу работи. Tака да, ако мислиш дека тој е тој, има хемија , и ви оди муабетот (не сум запознаена со целата ситуација , само со тоа што го прочитав), не чекај, дејствувај , ама онака слободно. Go for it !!!
Со дечко ми сме генерација, само неколку месеци е постар од мене.Во врска сме 6год. заедно си пораснавме ) хахх мн е интересно да бидете исто годиште. =-o)
ти кажува се а не ти кажал зошто раскинал со женска му? ти дава одговори со претпоставки тоа ли ти личи на кажување?
малку касно враќам нема врска во мојава ситуација единственото нешто што ме кочи е тоа што тој е разведен и има две деца.. само заради таа причина прекинав контакт а иначе дечкото е супер ме разбира и спремен да ми помогне за било што .. ама ете тоа ме кочи..
Здраво феминистки имам 17 години а за скоро 4-5 месеца полнам 18. Пред нова година почнав да си пишувам со еден дечко што многу случајно ми го привлече вниманието а на почетокот не би се ни замислувала со него. Супер ни беше се додека не кажав дома ..проблемот и е во тоа што тој има 29 годин и..и ним и преставува проблем...а нас ни е супер баш се. Мии треба некој онака совет...
Абе генерално си е прифатливо, освен ако некој некого не присилува. Колку мои колешки си изнафаќаа типци околу 30 ехеее... Тој технички може да има 30 години ама паметот, потребите, идеите да му се околу 25 што значи дека повеќе ќе му одговара 18-20 годишна. Е сега можеби јас имам предрасуди, ама да е обратна ситуација, девојката да има 31 а тој да има 19 би ми било чудно ако станува збор за сериозна врска, не верувам дека тоа би имало некоја идинина, освен како привремено зезање. Освен ако не е дрогераш или пијаничиште, почекај да наполниш 18, и игнорирај ги дома што ти зборат. Не им е нив дечко, тебе ти е.
Не тој има свој приватен бизинис...и нив ништо друго не им пречи освен тоа што е многу поглем од мене...