Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. DesertGirl

DesertGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    1.365
    би ја цитирала @marristovska1 Ако постои љубов, меѓусебно разбирање и доверба, годините не се битни јас сум малце повеќе разлика 16 години тој е 38 јас 21 заедно сме веќе6 месеци се подготвува и следен чекор:) најбитно е разбирањето нема врска колку години е тој или ти мојата врска почна многу случајно но слатко и двајцата со некои тешки периоди во животот и од самиот старт знаевме на што сме и каде води сето и што тој сака од мене да го почитувам да нема лаги и измами и најважно верност почит и разбирање што секој маж посакува јас можам да кажам дека сум најсрекна и дека не размислувам колку години е и не се ни приметува нормално некои работи не се размислува исто но со лесен и смирен муабет се се решава љубовта нема граници;)

2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.992
    Допаѓања:
    135.279
    Тебе ти е интересен бидејки знае како да ти задржи внимание. Штом е 29 години тој веке има доста искуство, знае како да постапи со тебе, да те насмее, да те расположи, а тебе сето тоа ти годи. Е сеа според годините ти немаш сеуште ни средно завршено а тој веке има развиено сопствен бизнис. Тебе ти треба излегување, провод, а нему може да му е приоритет основање семејство. За ова треба сериозна дискусија меѓу двајцата. Сигурно не сакаш родител плус да ти кажува што треба што не треба да правиш. Разликата воопшто не е занемарлива ама ако вас ви годи друштото еден со друго тогаш во ред е.

На Kolekcionerka и ku4ence им се допаѓа ова.
  3. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Мислам дека разликата во годините во одредени случаи не е проблем.
    Секогаш кога ќе размислувам на ваква тема ми текнува на Селин Дион. Со мажот и се разлика 26 години. И го имам гледано филмот за неа и за како цело тоа се случи и стварно беше искрено и убаво доловено.
    Има примери многу со голема разлика во години. Пред се партнерите да се сигурни во изборот, и да има љубов доверба и слично па со среќа нека им е :D

4. ABeautiful

ABeautiful Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    56
    Па да до некаде си во право. Си го поставувам и јас тао прашање..што правам? Ама секогаш ме премислува тоа што тој сеуште се однесува онака искулирано ..не размислува за вечанква ..што јас сум многу далеко од таква тема. Само ми вели дека ке успееме и дека ке се потрудме.

5. Boombix

Boombix Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    18
    Еве ќе споделам мислење со вас, имам 26 години и скоро секогаш сакам да запознавам девојки кои се меѓу 18-21 година, така да мислам дека сепак не треба да се претерува со границите на возраста :) ама ок, секој нека си тера како му одговара :)

6. BoyL

BoyL Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    7.288
    доколку не е за сериозна врска мислам дека годините не се битни..но доколку се работи за брак..тогаш што помала разлика толку подобро..барем за мене..две до три години максимум..мислам дека е најдобро..:)

7. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Малку касно одговарам но не сум ја отворила олваа тема некое време.
    Нормално е да ти се допадне некој толку повозрасен затоа што тој има искуство во животот и знае како треба да се однесува со девојче. Но реално да зборуваме тој веќе треба да размислува за брак, а ти си сеуште дете кое ни средно нема завршено. Со него може да ти биде убаво и да досозрееш како личност, но до некаде и твоите родители ги разбирам тој може да не мисли ништо сериозно и после неколку состаноци да те остави. Сепак ништо за сигурно неможам да кажам ти треба да го запознаеш уште подобро и да сфатиш што сака тој со тебе.

8. smigool

smigool Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    355
    од каде испадна правилото дека чим има 29 годинитреба на брак да размислува.
    ја со 35 на парцела во бутел да не треба?!
    ќе размислуваме за брак кога ќе имаме со кој да се оствариме во тој поглед.
    јас сум имал едно кратко искуство пред некои 7-8 години (28-9 мои) со 19 годишна девојка.
    не ни стигнав да помислам на озбилни работи, едноставно ме тргна на страна нејзиното недолично однесување при излегување во град. но не и нејзините години.
    и после неостварување на идејата за брак семејство со девојка на мои години +/-, пак незнам зашто би мислел на брак. едноставно нема против кој!
    сретнав девојки пред некој ден на 22-3 пак плус минус, но впечатокот ми беше дека 12-3 годишната разлика им е пречка за обичен разговор, безобразно си се тргнаа на страна после разменети неколку реченици.
    да не помислуваме за нешто повеќе од тоа.
    да сумирам, на кој како му одговара нека си прави, некои созреваат покасно некои порано.
    некои им пречи некои сакаат.
    а родителите нека си ја гледаат својата работа, бидејќи на крај вие ќе си го живеете вашиот живот они нивниот. секако советите се добродојдени и пожелни, но да се остане само на тоа.
    поздрав

На zekzeki, daylight, eloves и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    6.381
    Со минатиот дечко бев 8 год. разлика.. и што знам...исто ми беше.
    А со сегашниот дечко сме само 1 год. и супер ни е :)
    Ако си се сакате ,почитувате и разбирате..океј е :)

10. najbolja

najbolja Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    70
    jas imam 19 a mojot partner 29 godini...i se e ok :l::l:si se sakame:inlove::inlove:samo sto toj e premnogu ozbilen i ne gi podnesuva mojte "ligavi razgovori" pa pocesto se karame za sitnici...no toa trae kratko....

11. Morenaa

Morenaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    186
    Јас имам 19, а дечко ми има 29 години. Не ни пречи разликата во години и на двата и мислам дека не е битен и пресуден фактор разликата во години. Исклучок секако доколку еден од нив е малолетен ;)

На najbolja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ebola

ebola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    263
    Абе а едно прашање до оние 13, 15 годишни девојчици, го поставувам зашто мислам дека не сте се запрашале сами, сте замислиле ли како ќе изгледа сексот со 26, 30годишен маж, м? Еве ајде и 25годишен нека е. Онаков влакнест мајмун, се качува врз вас полека со неговото возрасно влакнесто машко тело, ве љубака, испотен, мириса поразлично, а не ко вашите соученици и другарчиња од маало, и ви вика океј време е да го извадам... Ај да не навлегувам, али ете ви нешто за кое што треба да размислите пред да се впуштите во врска со толку повозрасен, на мали години. Не размислувате бе како би изгледал сексот со возрасен и оформен маж. Ццц. Имајте малку повисоки стандарди. А ако си помисливте сега еј па нема да му дадам, ќе ме чека, ха! Аха, ќе ве чека. Тој дочекал и пречекал. А ич да не го споменувам факторот казна затвор.

Друга работа дечко ми е постар од мене една година, што е супер, врската е океј, али има еден човек што ми ги меша брзините последниов месец. Не ме сфаќајте погрешно, го сакам дечко ми и никогаш не би го оставила без добра причина, а не па да го изварам. Али човеков, што ме натера и да ја разгледам темава, е постар 14 години од мене. Не би му дала 37, дечко ми ми рече дека личел на max 27, а мене ми личи на 30 (да, и двајцата го знаеме). И си седам јас и си мислам, што би било доколку јас би завршила некако со него, значи ова не е моја желба, прв пат ми доаѓа ваква мисла, а и сигурно има луѓе кои исто си размислувале како би било ако не се во моментов со тие што се, туку со некои други. Сега некој може ќе каже еј па врската не ти е добра, чим мислиш на други, раскинувај, бла бла, али тоа е друга тема.
    И значи си мислам јас така, и сфаќам дека старото магаре почна суптилно да ме заведува мене. А убав е, позгоден од мои врсници, остварен, вработен со солидна плата. Целото опкружување му е средено. Онака делува ко да му е среден животот и мислам дека тоа е една од причините што ми стана симпатичен и привлечен. Малку е арогантен, а можеби па јас неговата зрелост не ја разбирам и ја сметам за арогантност. Што знам. Но разликата во години е огромна. Он го имал првиот бакнеж јас кога сум се родила. Јас зборувам за испити, он за деца. Некако ни во моите мисли не функционира тоа.
    Секогаш сум била против врските со огромна разлика во години, а еве дојде ден кога сум се подразмислила за тоа како би било јас да сум во таква, и прилично сум сигурна дека не би се осудила на таков чекор. 14 години се премногу, различни светови сме. Он е сепак човек кој има преголем куфер што го влече насекаде со него, куфер кој јас не би можела да го поместам, а не па да ја сфатам големината.
    И така. Јас ќе си го чувам мојот најмил и најубав врсник, и искрено се надевам дека за 14 години, ќе го видам и него како оформена созреана личност покрај мене и ќе му се восхитувам, како што му се восхитувам сега на овој другиов, постариов. :)
    Поздрав убави луѓе и ви посакувам среќа во љубовта дали со постари, помлади или врсници.

На samovila.red. и Hajdi22 им се допаѓа ова.
  13. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.043
    Зависи од тоа за колкава разлика во години станува збор ?
    Јас лично сметам, дека голема разлика, да речеме од 20 години па нагоре е проблем...генерациски судир.
    Ама во пракса, некои врски се и со поголема разлика во година и си функционираат.
    А има девојки кои токму такви постари бараат за партнери, а и обратно !

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Candyman

Candyman Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    38
    Jas i decko mi sme razlika 10 godini i na pocetokot ne mi smetase odlicno ni bese mn se slozuvavme, no sega otposle 2 i pol godini mn mi se smenia razmisluvanjata za nego ne se odnesuva kako vozra#en covek mn se oladiv od nego nez sto da pravam mi treba sovet od vas

15. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    КОлку години имаш ти, колку тој?

16. Candyman

Candyman Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    38
    Jas 17 a toj 27

17. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Во некои случаи разликата и не влијае, но во твојот и не е така.
    Ти си сеуште дете на некој начин, на почетокот не ти пречело затоа што знаел како да се однесува со тебе, да те насмее и се но сега сфаќаш дека не е тоа тоа.
    Освен тоа ти сигурна си дека го сакаш искрено?

На Candyman му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Candyman

Candyman Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    38
    Iskajno go sakav no poslednive 4-5 meseci samo od navika mu vikav te sakam mislam da mu raskinam ama kako koga tolku vreme sme vo vrska i me saka i saka za zena da me zeme no ne bi mozela da izdrzam cel zivot so nego

19. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Ова е нормално за твои години ти си сеуште дете и несакаш да размислуваш за сериозни работи. Поинтересно ти е шетањето, излегување, ова она додека тој тоа го поминал веќе. Незнам што да ти кажам искрено, освен на време да расчистиш, чим човекот има сериозни намери не е убаво да го лажеш. Па би требало да те разбере, неможе да очекува од 17 годишно дете откако ќе заврши школо одма да се мажи. Со убаво објасни му и ќе се навикнеш и без него, човек на се се навикнува.

На crazylady и Candyman им се допаѓа ова.
  20. Candyman

Candyman Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    38
    Fala ti za sovetot ke razmislam dobro sto ke mi kazam:D

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.