Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.366
    Никогаш не се знае. Сум била и со бааѓи постар и со моја генерација и нешто измеѓу.... Разлика којзнае колку голема во зрелост кај нив , мислам дека и немаше ...дури мислам што постари поколебливи , понесигурни се... И јас вака кога ќе размислам, како би било да останев со 11 год постар маж подолго, или во брак? Јас кога ќе бидам 35, тој 46, јас 50, тој 61.... некако за на подолга стаза не ми лепе, не ми оди .... Ама којзнае,време се носи .. сега вака мислам, може утре ќе имам прилика да се уверам во спротивното . Никогаш не се знае, тоа што сега го гледаме како реално и конечна одлука.... за 10 години може да се смене ... Затоа без ограничувања.

11707641_10206141911882045_7689361510854868800_n.jpg

На Arthur, cresa-jagoda, Anon и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Lavina :)

Lavina :) Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2015
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    215
    Порано бев тип на личност кој не поднесуваше врсници. НИ женски како другарки НИТУ машки за другари а камоли пак за нешто повеќе.:?:
    Редовно се дружев со постари и нормално ме привлекуваа постари од мене.Арно ама тоа беше во некој период кога не знаеш што сакаш точно и одиш на претпоставки-пубертет + некоја година подоцна.
    Но,дојде момент каде се споив со посозреани врсници со кои делам мислење и вкус на многу полиња.
    Еден од нив се истакнуваше најмногу :inlove: па сме си во врска веќе година и пол и супер ни е:D
    Ми ги помести сите критериуми:lol: никогаш не помислував дека би можела со врсник да бидам ...

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.800
    Преголема разлика во години мислам дека нема смисла. Тој - зрел човек, а таа-сеуште дете. Различни потреби, разчични мисли, различни гледишта. Со дечко ми сме разлика една година,а имам излезено со тип постар две години. Не можам себеси да се замислам некој постар повеќе од две години. Дури и кога ги гледаш заедно смешно изгледаат, зависи тоа колку е голема разликата. Зависи, секогаш има исклучоци, но во глобала таквите врски ми се безвезе.

4. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Dokolku edniot e 25 drugiot 35,ajde po prifatlivo mi e.No ako devojceto ima 15god a maskoto nad 25 ne e vo red tie vrski ne mozam da gi svanam i dvajcata sakaat razlicni raboti,do dusa nekoj na 15god ne ni znae sto saka razlicno razmisluvaat,sto se veli ovoj treba i semejstvo da ima a devojceto stotuku ispadnalo od peleni...

На Ekstaza и Petar80 им се допаѓа ова.
  5. Elen4e123

Elen4e123 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    4
    А што мислите за врски во кои момчето е помладо од девојката?

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bombona23

bombona23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.817
    Мене никогаш не ми пречеле годините. Освен ако не му/и пречат моите :lol:

На fallenangel, Petar80 и Hristov им се допаѓа ова.
  7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.800
    И тие ми се безвезе. Познавам луѓе во таква врска. Кај девојките созрваат побрзо од машките (барем според науката што докажала) , па уште и помал да си фати...

8. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.080
    Се е убаво кога е во релативност ништо не е убаво кога е еџстремно со големи разлики

9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    Убаво се рекло "да им оди муабетот", значи пак во некоја нормална граница горе долу со години да се за да имаат исти интереси, да имаат теми за разговор, слични гледишта на светот и сл, што значи да се генерациски горе долу во исти услови и сфаќања порастени за да им се совпаднат тие параметри.

На eloves, fallenangel и Petar80 им се допаѓа ова.
  10. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Се согласувам со @MilaP ,јас имав 17 години а дечко ми 28 тоа е огроооомнаа разлика,јас уште учев средно тој работи веќе со години и нормално размислува за основање семејство,нормално дека не успеа врската тој е сега оженет со две деца:Dа јас си имам дечко врсник со мене 24:D

11. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.080
    Може да има моменти, штознам нешто ајде дане набројувам се разбираме но мислам врска не би успеала или брак со така енормни разлики

12. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    741
    мајка ми и татко ми се 10 години разлика, кога ги гледам срцето ми се исполнува, значи годините не се разлика, нормално 20 со 50 не оди, ама 5-10 горе долу оди, али кога се има љубов се може се :handshake:

На Ekstaza, fallenangel, mencemeni и 2 други им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.292
    Допаѓања:
    76.385
    Jas poznavam mnogu so pogolema razlika vo godini i odlicno im odi... E rabotata e kako sto kaza edna feminka gore edno e 15g so 25g, a drugo e 25g so 35g... Ako e vekje devojceto nad 20g vekje e nekako drugo, a ne vaka mladosta da i ja zeme nekoj postar :D inaku imam bratucetka ona ima 20, deckoto 36 :o i zamisli sega punese on 36 i rekol deka e mlad za zenenje :D

14. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    741
    јас сум 17 другар ми е 23 и се понаша подетски од мене и неќе да си фати женска затоа што се чувствува премногу млад за сериозна врска (facepalm)

На Ekstaza, mencemeni и mariz им се допаѓа ова.
  15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Што е битно што мислат луѓето? Ако ви е убаво терајте, што има врска кој е постар и колку е постар. Не се замарајте со луѓево, гледате дека сите се секогаш најпаметни и најдобро знаат за сите освен за нив самите што не си гледаат. Воопшто да не се замараш што мислат луѓето на вас да ви е убаво.
    Кога сме веќе тука да кажам само дека другарка ми (26) има помал дечко (23) и одлично функционираат со години.

На Ekstaza, Elen4e123 и Hristov им се допаѓа ова.
  16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Koj kako si saka taka neka si pravi
    Moj komsija se ozeni za makedonka vo Germanija pred poveke od 5god toj bese 25-26 ona nad 40 no dosta ubava zena,imaat i sin.Koga lani letoto gi vidiv se gledase deka zenata kolku i da se neguva godinite ja stigaat a pak komsija mi vo cutot na mladosta.Dodeka se mladi i dvajcata nema nekoja razlika no koga toj ke dojde na nejzini godini taa ke bide baba..e sega niv ako im odgovara ne e vazno sto mislime nie. :)

На Ekstaza и Elen4e123 им се допаѓа ова.
  17. summersunset

summersunset Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    25
    devojki moj komsija koj ima 60 godini (spie na pari) mu zamina soprugata rano malce, nemase edna godina tipot se ozeni za devojka od 29 godini .. go opravduvate li ova i dali mislite deka e od ljubov

На zekzeki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.084
    sto ti e tebe gajle za zivotot na komsijata:^)?Tugi zivoti tebe ke ti smenat nesto,ako e od ljubov sto ,ke ti dade verba vo ljubovta ili si ljubopitna samo:D

На Ekstaza, crimson и mims-89 им се допаѓа ова.
  19. Hristov

Hristov Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    599
    Љубов... љубов е во прашање :D

20. summersunset

summersunset Активен член

Се зачлени на: