Разлика во години

Дискусија во 'Врски' започната од Bright, 25 ноември 2009.

1. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.717
    Допаѓања:
    9.460
    Ne treba da gledas vo tugi zivoti,dobronameren sovet e ova;)

2. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    Јас сакам помлади момци од мене , сите ми биле помали ил8 генерација , освен еден беше 14год постар од мене , аама изгледаше мн младо се одржаваше мн да не речам мачо мен :)бидете )си со кој сакате , дали сакате помлади или постари мање битно , битна е само љубовта , инаку за комшијата и новата комшивка нека им е со среќа , како што кажав дека некој сака помлади некој постари , не значит дека ако имат пари дека за пари е со него :D

На wanderlust и Arthur им се допаѓа ова.
  3. pipi123

pipi123 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    128
    Јас и дечко ми сме 7 години разлика, па супер ни оде да не се подречам сега. Така и да ни продолжи

4. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.684
    Допаѓања:
    9.658
    Јас и дечко ми сме 6 години разлика, но тоа не ни претставува пречка. Речиси 3 години сме во врска, и можам да кажам дека поминавме низ многу перипетии, пречки но сепак на крај размислувавме колко не можеме еден без друг и секој проблем можеме да го решиме. Инаку јас студирам,тоа заврши и е невработен и сме во разлчни градови моментално (јас во Скопје,тој дома). Но сепак девојки, не плашете се! Ако е вистинското,тогаш се ќе биде добро.

5. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Toa se veli ne burickaj vo tugi gaki :P :D

6. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Jas veke sum mazena pa ke kazam mene licno mn mi e glupo devojka sto odi so pomladi,podobro nekoj postar (sig ne 50godisen),poiskusen itn.A pomladive skoro site sramezlivi i neiskusni im leta umot no sepak sekoj si ima svoj izbor

На Barbara*, Petar80 и fallenangel им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Сметам дека секој има право на свој личен избор, доколку тој/таа им е убаво зошто да не?!
    Не гледам причини зошто се замараат луѓето што ќе им рекле другите?!
    На народ уста не се сопира, а јас ќе си правам како ми годи мене на душата, дали ќе бидам со постар или помлад тоа е мое лично право, кој што сака нека зборува.
    Јас ќе бидам со тој човек и ќе се борам за тој човек што го сакам.
    Оправдувам вакви врски бидејки според мене годините после 20та и не се баш мерило за врска или било што, крај краева секој носи свој памет, битно е тоа што го носиш во главата, битен е карактерот и паметот.

На Petar80, kala21 и mims-89 им се допаѓа ова.
  8. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.203
    Mene me privlekuvaat postari. Otsekogash bilo taka, primetiv ushte na 13-14 godini.

9. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    373
  10. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Е што да се каже... Што јас да му ја мислам и да ги озборувам, нека му ја мислат они. Они најубаво си знаат како им е, битно да се среќни, што е битно ние што мислиме и тие околу нив.
    Ниту ме запрепастуваат вакви работи ниту ништо... Незнаеш кај ти е среќата.

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. zabec

zabec Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2014
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    357
    Мојот новопечен сопруг е 11 години постар од мене :) Секако имаше реакции од околина, ама толку сум среќна што не подлегнавме на нив. Можам само да кажам дека има доста благодети со постар дечко :lol:
    Се шалам :) Благодети се бидејќи е тој е ТОЈ. Другари негови на иста возраст (35) како да имаат 25.
    На почетокот бев малку смотана и во прашалници и често ми беше страв дека можда нема да можам да се најдам во некои муабети со него или неговите пријатели ... зошто сепак тогаш имав околу 21 година а тој 32 ... мислев дека како учениче ќе ме подучува, но грешка сум била. Колку јас сум научила од него толку и тој од мене :D
    Абе перфекција. Сега ни на шала не би можела да се замислам со некој на моја возраст или малку постар.

На wanderlust, m.i.g, Petar80 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. forever.young1

forever.young1 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    53
    Епа девојки да си споделам и јас мислење. Доколку најдете начин да функционирате нормално и среќно, годините ќе бидат најмал проблем. Од сопствени искуства кажувам. Секогаш сум била по постари. Никогаш не ми претставувало проблем. Сѐ се може ако се сака. Ако има љубов, разбирање, компатибилност, зошто да не? Уживајте, искусите, пробајте, сами ќе си видите дали ви оди или не. Никој не може да ви каже дали е добро или не, не му одговара на секој истото. Од грешки се учи, ако не пробаш, никогаш нема да знаеш.

На мкд98 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dreamcatcherr

Dreamcatcherr Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Јас сакам постари .. Позрели се малку :P Дечко ми е постар 4 години од мене :)

На ***nekoja*** му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    сакам постар до 3 год највеке повеке не сакам....:)

15. exoticgirl

exoticgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2014
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    268
    Немам ништо против разлика некаде околу 7 8 год.Како што велат "Боље старо да ме учи него младо да ме мучи".:D Ама девојката да е накај 20 год.Имам еден пример еден познаник одеше со девојче помало од него 8 години.Таа беше буквално девојче тек основно заврши.Муабетот ми е што нејзе со тек на годините и се смени паметот и да не речам го зафркна на фин начин,односно сфати дека не и одговара дека тек сака сега да си проживее.А тој си го изгуби времето за едно 3 години.

16. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    и јас имам едни познајници каде мажот е постар од жената 15 год и сите што не ги познават ги прашуват дали се татко и ќерка значи тоа не ми е ич убаво тоа е мн голема разлика....

17. dama26

dama26 Нов член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Devojkii nova sum ovde,se zacleniv najmnogu za ovoj problem,pa mi treba vas sovet i mislenje.mam decko postar 8 god.jas imam 18 inaku.odlicno funkcionirame,no mojte roditeli ova ne bi go podrzale mal sovet kako da se postavam pred niv za da imaat malku razbiranje i da si gi trgnat predrasudite...se krijam vise nekolku meseci no toa ne e resenie,mislenjeee?!

18. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    За секс не е битна разликата во години, додека за брак мислам дека максимумот би требало да биде 5 год ако мажот е постар. Ако жената е постара може и да оди таа граница до 10 години бидејќи е познато дека жената подолго останува полово активна. На почетокот можеби се чини дека не е страшно што мажот е постар ама подоцна и тоа како може да настанат проблеми кога тој ќе стане нефункционален. Секако доколку мислите да водите нормален полов и социјален живот и покасно а не само додека сте млади.

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bubisasi

bubisasi Нов член

Се зачлени на:
    13 октомври 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    19
    ако има вистинска љубов мислам дека е океј.. Ма да не би да е постар повеќе од 15 години..Мое мислење :)

20. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.741
    Допаѓања:
    6.738
    Кога бев помала, негде 14-15 години мислев дека 3 години е којзнае колкава разлика, 18-19 години да има типот поим ми беше.. Да не зборам па 20, готово веќе стар е. :D
    Но, денеска се поместуваат границите, 14 годишни одат со 20 годишни, па и поголеми..

Сега, кога стигнав на годините од погоре (скоро 19) не ми е веќе толку страшна разликата во годините. Е сега, не да биде типот 35 години, но до кај 8 години највеќе ми е прифатливо. После дваесетата година, веќе не се забележува толку таа разлика во години, ама да не е претерана.

Јас и тој сме разлика 6 ипол години точно, и супер се согласуваме и се пронаоѓаме, зошто он личи на 18 на моменти, јас на 25 и така си ги менуваме улогите. :D